Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dreman

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Üdvösségtan 2008.09.18 06:30:00
Manapság az előrehozott választás akarása meghatározza az emberi minőséget. Ez a nyomorult SZDSZ például nem szavazta meg, nem is méltó az ellenzéki címre; de közben az a köcsög MDF is tolja a kormány szekerét, le van ám statisztikázva, hányszor nem szavazták le a minisztert.…..
A próbaidővel és terhességgel megterhelt munkajogi kérdéseket vet fel az alábbi történet beküldője. A szerződés hiánya mindenesetre akár előny is lehet jelen esetben. Kedves Zugügyvéd! előre is bocsánat a hosszú levélért, de nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom,…..
A Zugügyvéd elnézést kér, hogy megint egy cikket tesz ki, de Tóth Tanár Úr publija kihagyhatatlan:A bírósági tárgyalóteremben hallgatóként részt vett személy "a helyéről felpattant és hangos kiabálással megzavarta a tárgyalás rendjét, miközben két tojást dobott a…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
Az alábbi, filmbe illő jogi abszurdra a Zugügyvéd nem tud érdemi tanáccsal szolgálni, hátha van egy kolléga, aki már megoldott valami hasonló helyzetet. Kedves Zugügyvéd, Az alábbi a problémám amivel most szembesültem. A barátom menekültként él Magyarországon, hazájának nincs…..
A tegnapi gárdaper körüli botrány sajnos túlmutat önmagán. A Zugügyvéd nem érti az illetékesek töketlenkedését, legközelebb a bírót fogják meglincselni, ha nem tetszik az ítélet?A per elnapolása után a teremből kilépők gárdisták sorfala közt tudtak csak távozni, volt az…..
Dreman 2008.03.21 14:06:39
Szellem

„a Tv elfoglalása 2006 őszén (szeptember 17.-én ha jól emlékszem) volt,”

Ha a csillagászati őszkezdetet nézzük, akkor szept. 17. még bőven nyár. De én azt akartam írni, hogy a választások előtt hoztak egy olyan adótörvényt, amit a választás után visszavontak. Ha ezt direkt félremagyarázod ezzel a nyár-ősz dologgal, akkor tényleg hagyjuk az egészet.

Ugyan nem tisztem Gyurcsány szavait megvédeni, de egy-két gondolat:
„Amikor a vizitdíj, tandíj ügyben felmerült népszavazás Feri azt mondta arról nem lehet tartani, mert szerepelnek a kormányprogramban”
Bár a vizitdíj és a tandíj nincs nevesítve, az oktatás és az egészségügy reformja benn van a kormányprogramban, a co-payment elvének bevezetése pedig egy reformértékű lépés.

A vizitdíj bevezetése/eltörlése érinti a költségvetést. Az egyik célja ugyanis az, hogy korlátozza a keresletet az orvosi ellátás iránt (ingyen sokkal több kell, mintha fizetnénk érte). A népszavazás után majd megnő az orvos-beteg találkozások, illetve a korházban töltött napok száma, amit részben a költségvetés finanszíroz. Sajnálom, hogy nagy horderejű kérdésekben olyan alkotmánybíróság dönt, ahol csak jogászok ülnek és lövésük nincs a közgazdaságtanhoz.

Ezzel az adó dologgal egy nagyon magas labdát adtál. Pont Ovi mondta, hogy a vizitdíj rejtett adó. Akkor most adó vagy nem adó? Ha Gyurcsány mondja, akkor nem adó és hazudik, ha Ovi mondja, akkor rejtett adónak még elfogadhatjuk?

Neked is kellemes ünnepeket kívánok!
w Isten is megsegít 2008.03.17 08:00:00
Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez. Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot,…..
Dreman 2008.03.17 14:08:46
Karesz (Charlie)

Itt van egy cikk az indexről, olvasgass egy kicsit.

index.hu/gazdasag/magyar/szlov080104/

Szlovákia igencsak megszívhatja az euróval. Messze nincsenek olyan jó gazdasági helyzetben, mint a szlovének voltak egy évvel ezelőtt. A cikkben leírtak erősebben jelentkeznek északi szomszédunknál: a túl magas GDP növekedés felpörgeti az inflációt, ráadásul a nép kezdi elhinni, hogy itt a kánaán és megy a költekezés. Persze hitelre, mint nálunk sokáig. Ezt az egész eurót a Fico erőlteti azért, mert fel akar mutatni valamit, ha már semmilyen reformot nem folytat. Ez olyan, mint a füstölő merci este a sűrű olajjal. Hiába öntik bele, lehet, hogy kis ideig nem fog füstölni, de attól nem lesz jobb autó.
A Zugügyvéd közzétesz az Ügyvédvilág c. magazinban megjelent – a Zugügyvéd által készített - interjút, amely igencsak érdekes kérdéseket feszeget. Miért nem lehet ügyvédreklám, ha vállalkozásként üzemelünk?    Szervezeti tudás, informatika és marketing:…..
A Házasság vagy szerződés bejegyzéshez érkezett az alábbi igencsak szakmai levél. Talán érdemes megfontolni a tapasztalt kolléga tanácsait. Kedves Zugügyvéd! Közjegyzőként jelentős számú vagyonjogi esettel találkozom nap mint nap, ezért éreztem késztetést arra, hogy én…..
Dreman 2008.03.11 13:02:39
Szellem, nem csak drága hirdetés van. Megnéztem az Apronetet, ez egészen olcsó, mert ingyenes. Találtam is egy érdekes ügyvédi hirdetést: ÉJJEL-nappal hívható büntetőjogi ügyvédek!!! 06-20-29……… Egy baj van vele, hogy az ügyvédi iroda neve, címe nincs ott, mert félnek a kamara haragjától. Maga a szolgáltatás nagyon jó, bevihet éjszaka a rendőr, amikor is nehéz ügyvédet keríteni. Ezek jönnek és pénzért segítenek. Miért gond, hogy hirdeti magát? Egyébként hogy értesülnék róla, hogy ilyen is van? Anettkát meg hagyjuk…

„Jelenleg a "rendszer" ajánlásos alapon működik. Hozzám lagalábbis így jönnek az ügyfelek. Jónak tartom, egy hülyét, vagy becstelen lehúzót nem ajánl senki senkinek. Sőt!”

Ezzel két probléma van. Egyrészt az ügyfelek amatőrök és nincs meg a tudásuk és tapasztalatuk annak eldöntésére, hogy ki a jó ügyvéd. Te meg tudod mondani, hogy ki a jó gépészmérnök, fogorvos vagy egyiptológus? Mi alapján? A másik probléma, hogy nagyon kevés ügyvédről tudok információt szerezni ismerősök útján. Ha eladom a budapesti lakásomat akkor a kerületből kellene találnom egy ügyvédet, akinek van tapasztalata a témában és kedvező áron dolgozik. Hogyan találjam meg? Menjek az utcára kérdezősködni?

Nekem az az érzésem, hogy az ügyvédek félnek a versenytől, ezért van az ellenérzés a reklámmal szemben. Jeles politikusunk mondását tudom idézni, remélem nem sértődsz meg, mely szerint nem a békákat kell megkérdezni, hogy lecsapolják-e a mocsarat. A kamara vezetői érintettek az ügyben, elfogultak, kár, hogy mégis ők dönthetnek az egészről.
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
Az árpádsávos zászló a bíróság szerint sem önkényuralmi jelkép, de bizonyos helyzetekben irritáló - ezért ítélték pénzbüntetésre Fáber Károlyt, a Rendszerváltó Fórum vezetőjét, aki egy ilyen zászlót tartva jelent meg 2007 májusban az MSZP egyik rendezvényén. Fáber…..
Az interaktív táblák ügye amúgy is kedélyborzoló, legalább annyira mint a kórházakba előírt széfek szokás szerint jól átgondolt ötlete. Egy elég érdekes árukapcsolásra hívták fel a figyelmünket az egyik iskolából. Tisztelt Zugügyvéd! Az iskolánk vásárolt egy újabb…..
Dreman 2008.02.07 21:11:59
www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20080206-laptoppal-tanulnak-a-jozsefvarosban.html

Na Zsir, itt a projektor amit hiányoltál. A cikk elolvasása után egyértelművé vált számomra, hogy lehet itt nagyon sok tananyag a digitális táblára. Amennyiben az országban a tanárok megosztják egymás között az általuk készítetteket. Erre a felsőoktatásban már van példa, az amerikai egyetemek közül több kipakolja a teljes tananyagát a netre. Ezt kéne nálunk is támogatni.
A Népszabadság cikke szerint a kirendelt védői rendszer átalakítását szorgalmazza a Magyar Helsinki Bizottság, miután vizsgálata a rendszer válságáról és a kirendelt védőkkel szembeni bizalomhiányról tanúskodik. Mondjuk ez a válság már az intézmény szabályozásába is bele…..
A Zugügyvéd a tegnapi Népszabadságban fedezte fel ezt a cikket az éhes ügyvédekről, és nagyon kiváncsi lenne, hogy az önképzést milyen vizsgarendszerrel ellenőriznék. És az is kérdés, hogy a szakmai alkalmatlanság megállapítását nem a piac önszabályozó erejére…..
Dreman 2007.11.22 11:16:06
Matt Albie: az, hogy mi éri meg és mi nem, csak egy költségelemzésből derül ki. Egyik oldalon a bevezetés és működtetés költsége, másik oldalon az elégedettebb ügyfelek miatti árbevétel növekedés (hosszabb távon), de a felelősségbiztosítás terhére kifizetett kártérítés is csökkenhet, ami alacsonyabb biztosítási díjat eredményez. Csináltatok ilyen költségelemzést?

Ami a költségek nagyságát illeti, vitatkozom veled. Persze ha egy külső cég vezeti be, az sokba kerülhet, meg az auditálás is. De egy jó rendszert az ott dolgozók is ki tudnak építeni, csak a megfelelő tudás kell hozzá. A kamara pontosan ebben tudna segíteni, tanfolyamok szervezése, szoftverek biztosítása (dokumentum kezelés, az ügyek projekmenedzsment szemléletű nyomonkövetése, nyilvántartása). Biztos vagyok benne, hogy a nagy nemzetközi irodáknál működik ilyen rendszer, a jó gyakorlatot a kicsit között is el lehetne terjeszteni. Csak néhány ügyfél szempont:
- Társasági szerződést újra be kellett gépelnem, mert mindent tudó Klárika titkárnő már nem dolgozott az irodánál, a gépét pedig rég leselejtezték. Dokumentum kezelés?
- Folyamatban lévő ügyeket hogy tartanak nyilván? Kakukkol a rendszer, ha már csak két nap van egy fellebbezés határidejéig? Ha Dr Bubót elüti egy autó, otthagyja az irodát, leültetik nemi erőszakért, akkor könnyen át tudja venni egy kolléga az ügyeit?
- Az ügyvéd készít valamilyen összefoglalót az ügy lezárultakor? Mint a korházi zárójelentés, hogy 5 év múlva is lehessen tudni mi történt, ha a beteg visszamegy. Egy ilyen jelentést minősíti vagy jóváhagyja a vezető?
- Ha az autómat szervizbe viszem, utána mindig felhívnak és megkérdezik elégedett voltam-e a szolgáltatással. Ha panaszom van, azt kivizsgálják. Te már töltettél ki ügyfél elégedettség mérő kérdőívet? Csakhogy legyen formalizált visszacsatolás is.

És még ezer ilyen kérdést fel lehet tenni, amire egy jó rendszer választ ad. De legalább elgondolkodtok rajta.
         A Zugügyvédre beérkezett művek közül az egyik legsikeresebb bejegyzés, az Útikalauz börtönbe vonulóknak  sem tudott volna elegendő muníciót adni az alábbi hírben szereplő áldozatnak. Miközben minden szakmabeli tudja, hogy…..
Dreman 2007.10.20 10:45:30
A börtönön belüli erőszakos cselekményeket nagymértékben csökkenteni lehet, ha megfékeznék a fogvatartottak agresszivitását. Érdekes cikket olvastam egy angol és amerikai kísérletről, amit rabokon végeztek el.
www.origo.hu/noilapozo/eletmod/20061109halolaj.html

A dolog lényege, hogy a nem megfelelő táplálkozás (a benti koszt hatványozottan ilyen lehet) viselkedési zavarhoz vezet. Az omega3 zsírsav a szerotonin és dopamin rendszeren keresztül hatást fejt ki ránk. „A dopamin és a szerotonin szintjének csökkenése depresszióhoz és agresszív viselkedéshez vezet, növekszik az öngyilkosság kockázata is.”

A kísérletben étrendkiegészítőt adtak a raboknak. Ez nem gyógyszer volt, hanem természetes anyagokból állt: omega3 zsírsav (halolaj), vitaminok, ásványi anyagok. A cikk szerint ennek hatására 37%-kal csökkent az erőszakos bűncselekmények száma. Ha most csinálok egy gyors megtérülés számítást, akkor bőven megéri a dolog. Egy napi adag költsége száz forint körül van. Ha a jó magaviselet miatt előbb kiengedik a fogvatartottat, azon sokat spórol az állam. A társadalomba való könnyebb visszailleszkedésről nem is beszélve.
Csak kérdés, hogy a magyar büntetés-végrehajtás mikor jut el ennek felismeréséig.
A Zugügyvéd az MTI-n találta az alábbi ügyet, amit Index anyánk is közzétett. A bírósági gyakorlat az ilyen helyzetekben mondhatni elképesztő. Ugyan milyen arányos védekezési eszközt találhatott volna a fojtogatott elkövető? A sértett 2006. szeptember 23-án reggeltől…..
Dreman 2007.10.19 14:39:19
„- Mit kínlódsz vele!? - a visszaemlékezések szerint ez volt a nagyrévi bába állandó mondata, amivel a nehéz helyzetbe került asszonyokat rávette arra, fogadják el tőle a mérget, s adják be azt mihasznává lett férjüknek.”
www.kritikaonline.hu/kritika_07juli_aug_doros.html

Fel szeretném hívni a nagyérdemű figyelmét, hogy minden idők egyik legnagyobb gyilkosság sorozata (kishazánkban abszolút top, világviszonylatban dobogós), ezzel a - Mit kínlódok vele!? felismeréssel kezdődött. A világ kegyetlen volt akkor is, a frontról hazaérkező, fizikailag és érzelmileg megrokkant, sok esetben alkoholista és agresszív férjek óriási nyűgöt jelentettek az asszonyok számára. Bizonyítottan negyven, de valószínűleg ennél jóval több esetben a megoldás: arzén a teába aztán végignézzük, ahogy kínoktól gyötrődve kimúlik a szerencsétlen. És ami bevált a férjeknél, nem állt meg a férjeknél. „Nemcsak férjek, hanem idős szülők, nagyszülők, sőt gyerekek is áldozatul estek a "Mit kínlódsz vele?" üzenetének…”

Ami ebből a régi históriából a mára vonatkozik: ha a társadalom és az igazságszolgáltatás felmentést ad az elkövetőnek az agresszív férj meggyilkolása miatt, akkor ugyanaz fog megismétlődni, ami 70-80 évvel ezelőtt megtörtént. Kell egy-két látlelet, tanú a szomszédból stb. és már jöhet is a stukker, mert lehet reménykedni a börtönbüntetés felfüggesztésében. Legfeljebb beleírják a „Következőt nem megölni!!!” figyelmeztetést az ítéletbe.
A Zugügyvéd minden ügyvédnek és nem ügyvédnek melegen ajánlja az CompLex kiadó által létrehozott Ügyvédvilág című újságot, főként, mert e blog szerkesztője is az újság egyik szerzője. Kedvcsinálásként az egyik cikk külön is elolvasható: Online kényszer a…..
w Recipe ferrum 2007.09.20 06:30:00
Nagy sárga munkagépek szorítják visszafelé a feketegazdaságot ezekben a pillanatokban is, dolgoznak a kanalak és hidraulikák, a feketegazdaság meg vinnyogva hátrál a hegyekbe. Meneküljön csak! Magyarország lelkesen üdvözli a mindent átitató korrupció visszaszorítását. Nem…..
w Üresjárat 2007.09.17 08:30:00
Eddig minden rendben van. Majd 2010-ben valaki elmondja megint: elkúrtuk...
A következő levélre a Zugügyvéd nem tud semmi biztatót mondani, de hátha akad tapasztalt büntetős kolléga, akinek van ötlete. Mindenesetre igaz a régi mondás, aki volán mögé ül, fél lábbal mindig börtönben, a másik felével meg a sírban áll. Szia Zugügyvéd! A…..
Úgy látszik az APEH azért sem hagyja magát.  A Zugügyvéd már olvasott nyilatkozatot APEH vezetőtől, hogy a vizsgálat során képviselőként eljáró – szerintük etikátlan – ügyvédek ellen lépéseket tesznek, de már akkor sem akart hinni a szemének. És sajnos…..