Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kecskés Csaba

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Példa (2009-re vonatkozó adatokkal): Nettó árbevétel várható összege: 100.000.000 FtEladott áruk beszerzési értékének várható összege: 0 FtKözvetített szolgáltatások értékének várható összege: 1.000.000 FtAnyagköltség várható összege: 2.000.000…..
Az első példában olyan vállalkozást mutatunk be, amelyik 2009-ben vált kötelezetté az innovációs járulékra.   Példa1 (2009-es adóévre vonatkozóan):   - 2008-as beszámoló alapján az helyi iparűzési adó alapja: 1.000.000.000 Ft - 2008-ra vonatkozóan…..
Amíg az első ízben történő járulékelőleg megállapítása várható adatok alapján történik, a 3. negyedévtől kezdődően már tényszerű adatok adják a járulék alapját. Ezek az adatok az előző évi beszámoló adatai lesznek.   Ha például a járulékkötelezettség…..
A helyi iparűzési adó alapjának általános meghatározása a következő:   A szervezet számviteli beszámolójának eredménykimutatásában szereplő – a számviteli törvényben meghatározott – fogalmak közül kell 2009-ben négyet használni, amelyeken túl 2010-től…..
Az innovációs járulék mértéke: 0,3%, 2009-ben és  2010-ben is.   Az innovációs járulék kötelezettség (járulékösszeg) meghatározásához a járulékalapot és a járulékmértéket kell egymással összeszorozni.   Például: ha a járulékalap 10.000.000 Ft,…..
Első közelítéssel az innovációs járulék alapja megegyezik – az állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után fizetendő – helyi iparűzési adó alapjával.   Tekintettel arra, hogy az iparűzési adó alapjának meghatározásakor többféle lehetőség…..
Tekintve, hogy a szervezet ez esetben már nem első ízben állapít meg járulék előleget, így legkorábban az első kötelezettséget jelentő év harmadik negyedévére vonatkozóan kell előleget megállapítania.   A járulék megállapítása ugyanúgy alap és mérték szerint…..
Gulyásdemokrácia Komcsik 2009.12.07 16:10:19
A magyar demokrácia új állomásához érkezett a mai napon. Kiteljesedett a rendszerváltás, az 1989-es álom valóra vált. Igen, végre megtörtént. Az MSZP lekommunistázta a Fideszt.Rendben, az tényleg igaz, hogy ha néhány témát nézünk, a Fidesz valóban balra áll a szociktól. Az…..
Kecskés Csaba 2009.12.07 22:21:09
Ugyan már, gyerekek, ha ez igaz lenne (= unalmas komcsizni), akkor megint elkenjük a sz@rt a kettős mérce oltárán.

Nácizni, holokausztolni nem unalmas?

Nekem az "unalmasabb", sőt kétségbe ejtőbb, mivel ennek a "hagyománynak" az "ápolására" évente milliárdokat költünk állampénzből s a média számára sem unalmas a holo-konferenciákról szóló folyamatos beszámolók közlése.

Ezért nem unalmas!

A bűnösöket és cinkos csatlósaikat NEM lehet elfelejteni, sőt picur gyermekeinknek is TANÍTANI kell, hogy legyen ismeretük róla. Akkor nem lesz számukra sem "unalmas" a téma.

"A történelem az élet tanítómestere."
A kötelezettség első (vagy újbóli első) évének első két negyedévére vonatkozó kötelezettségének megállapításáról lesz szó ebben a bejegyzésben. Valamennyi ezt követő negyedév kötelezettségének (legyen az akár a második év első és második negyedéve)…..
Az innovációs járulékkal első ízben a járulék előlegének megállapításához kapcsolódóan találkozhatunk kézzel foghatóan.   Az előleg megállapításának más és más módját kell követnünk attól függően, hogy szervezetünk első ízben kell, hogy fizesse a…..
Az innovációs járulék kötelezettség tekintetében fennállnak azok az adózás rendjének megfelelő eljárási kötelezettségek, amelyek más adó- és járuléknemeknél is fennállnak. Ilyenek az adóelőleg- és adó-megállapítással, adóelőleg- és adóbevallással, adóelőleg- és…..
Azok a vállalkozások tartoznak ebbe a kategóriába – az innovációs járulék kötelezettség meghatározása szempontjából –, amelyek az üzleti évük első napján már elfogadott számviteli törvény szerinti beszámolójukban foglaltak szerint minimum 50 fő foglalkoztatotti…..
Jogi személyiség nélküli gazdasági társaság a közkereseti társaság (kkt.) és a betéti társaság (bt.). Jogi személyiségű gazdasági társaság a korlátolt felelősségű társaság (kft.) és a részvénytársaság (rt.).   Ezen társaságoknak több alfajuk is létezik (pl.…..
Egyszerű közelítéssel az innovációs járulék megállapítására kötelezett adóalanyok a közép- és nagyvállalkozások, jogelőd nélküli alakulásukat követő teljes adóévtől (cégbejegyzés évét követően). Ha az Ön cége nem tartozik közéjük, akkor innovációs…..
A Frascati kézikönyv javaslat a kutatás és kísérleti fejlesztés felméréseinek egységes gyakorlatára.   A könyv elkészítését és időszakos frissítését az OECD koordinálja, a magyarországi vonatkozásokkal a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (továbbiakban: NKTH)…..
Az innovációs járulék kötelezettség csökkentésével összefüggésben a következő definíció alkalmazását írja elő jogszabály:   „kísérleti (pre-kompetitív) fejlesztés: az alkalmazott kutatás eredményének tervekbe foglalása, azaz új vagy továbbfejlesztett…..
Két hazai jogszabályban is találunk meghatározást az alkalmazott kutatás fogalmára. A számviteli törvény szerint alkalmazott kutatás az:   „új ismeretek megszerzésére irányuló eredeti vizsgálat, amelyet elsődlegesen valamely konkrét gyakorlati cél érdekében…..
Mielőtt konkrét kérdés fogalmazódna meg Önben, arra buzdítom, használja a blog keresőjét, könnyen lehet, hogy hamarosan meg is kapja a választ kérdésére valamelyik bejegyzésben.   Ha mégsem, abban az esetben írja meg kérdését ide:   cs.kecskes(x)gmail.com  …..
Az alapkutatás számviteli törvény szerinti definíciója a következő: "Olyan kísérleti és elméleti munka, amelynek elsődleges célja új ismeretek szerzése a jelenségek alapvető lényegéről és a megfigyelhető tényekről, bármiféle konkrét alkalmazási és felhasználási…..
A csökkentésre mindenkinek lehetősége van, a vállalkozás jogi formájától, méretétől, tevékenységétől és egyéb adottságaitól függetlenül! A lehetőség feltételeként a cégnek kutatást vagy fejlesztést kell végeznie, avagy ilyen szolgáltatást kell megrendelnie. Ez…..
Ha az Ön cége alanya a társasági adónak vagy a helyi iparűzési adónak – ez szinte mindenki cégére jellemző –, már hasznára válhat, ha ezt a blogot böngészi. Ha ezen kívül még az innovációs járuléknak is alanya, akkor biztosíthatom, hogy a legjobb helyen jár!…..