Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boombardino

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy csomó kérdés maradt a pár nappal ezelőtti H1N1-poszt után megválaszolatlanul, úgyhogy folytatom az elmúlt időszakban lefolytatott többhetes kutatómunkám összefoglalását. Ahogy a WHO legutóbbi (73-as számú) közleményéből is kiderül, az egyes országok többé nem…..
boombardino 2009.12.04 17:21:54
Kedves Felicitasz!

Köszönöm a válaszodat. Ezek szerint nem igaz az, h az oltás 30%-ban nem vált ki terhesekben megfelelő immunválaszt (megjegyzem laikus fórumon olvastam, magánvéleményként, nem tudom az illető mire alapozta ezt).
Ha tehát beoltattam magam,jó esélyem van, h elkerüljem a halálos szövődményeket.
Amúgy Magyarországon lehet valahol ellenanyagszintet nézetni, h kialakult-e a védettség? Tudsz erről valamit, vagy ez már a science fiction kategóriába tartozik?

Ha annak ellenére, h beoltottak mégis lázas influenza-szerű tüneteim jelentkeznének, kezdjem el szedni azonnal az elérhető antivirális szereket, vagy sem?
S ha már itt tartunk, mit lehet tudni ezeknek a magzatra gyakorolt hatásáról. ( azt tudom, h csak 48 órán belül, tehát lehetőleg azonnal el kell kezdeni szedni a tünetek jelentkezésekor)

Kérdésem még:
nem tudom olvastad-e ezt a tegnapi (legalábbis én tegnap láttam ezt először):
".......Az a személy, aki aszpirint, amit szív- és érrendszeri betegségekben használnak, vagy paracetamolt szed, nagy eséllyel nem rendelkezik antitest-válasszal” – nyilatkozta Dr. Charles Brown, állatorvosi patobiológus docens, a Missouri Egyetem munkatársa...."
Aki tehát pl oltás után 2 héttel megfázás miatt paracetamolt szedett 3-4 napig az most aggódjon :)??

Utolsó kérdés:
itthon úgy tudom 1 éves kortól javasolják a babákat oltani, külföldön 6 hónapos kortól.Ez mitől függ? oltóanyagtól?Vagy immunválasztól?
A kötelező oltásokat be lehet adni 6 hónapos kor alatt, ezt meg nem? Miért?

Várom válaszod, köszönettel:b

(Megjegyzem csatlakoznék fentiekhez, akik szerint az első értelmes párbeszédeket a témában ezen a blogon olvastam. Korrekt,alapos, szakmai, pártatlan, és rendkívül jó stílusú tájékoztatás.
Ismeretlenül is gratulálok a blog szerzőjének !)