Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kozsu

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azokban a boldog békebeli kilencvenes években, amikor még tinédzser voltam, nagyon is jól emlékszem arra, amikor először hallgattam KMFDM-et: kőkemény ipari metál ötletes megoldásokkal, egyből a kedvencemmé váltak és miattuk szerettem meg az indusztriál metál műfajt. A 1993-as…..
adopt Megérkezett Zoé 2012.09.09 20:57:20
Nem sokkal az után, hogy megírtam, minden oké és beletörődtem, hogy nem tudom, mikor érkezik Zoé, megérkezett. Így utólag furcsa, természetfeletti élmény, hogy Regi hányszor elköszönt tőlem aznap este. Nem szokása. Aztán neteztem kb. tízig. Tizenegykor kezdődött a ,,buli", de…..
Aki még nem olvasta a mai bkv-s személyzetis mókát, semmiképpen ne hagyja ki, frenetikus (21 hónapig havi 4millára fizetnek egy luvnyát, akit 96 milliós végkielégítéssel "bocsátottak el"). A társaság elmúlt 20 évnyi tevékenysége és a kortárs politikai viszonyok arra…..
kozsu 2009.07.23 21:17:50
@Frucsasz:A hozzászólásomban nem szerepelt, hogy szabad csalni. Hol olvastál ilyet?
Igenis el kell minden csalót ítélni, csakhogy ez ma MAgyarországon az esetek nagy többségében nem következik be. Ezért pedig az államot kell számon kérni, mert ő a felelős, ha elharapózik a csalás vagy egyéb bűnelkövetés. Ő nem működik hatékonyan, ha az emberek MERNEK csalni, mert tudják, hogy kevés az esélyük, hogy elkapják őket.
kozsu 2009.07.24 11:59:12
@Frucsasz: Még mindig nem értesz.
Aki bliccel, tilosban parkol, lop stb meg kell büntetni. De ha az államnak nincs elég pénze chipes rendszerre, nem ellenőrzi a parkolókat, vagy nincs elég pandúr, aki fusson a tolvaj után, akkor az emberek vérszemet kapnak, és növekszik a bűnözés. A megfelelő jogszabályi keretek, és azok betartatása az állam feladata, amelyekkel a helyes úton tartják az embereket. Pl. egy olyan országban, ahol megrendül a politikai hatalom, káosz alakul ki, utána sokszor csak szigorú diktatórikus módszerekkel lehet helyreállítania rendet. Vagy gondoljunk csak Szent László király szigorú intézkedéseire.
Nem akarok társadalompolitikai értekezésbe belemenni, egy egyszerű példa jutott eszembe: Ha nem zárod be a lakásod ajtaját, és vki betör hozzád, attól a betörés továbbra is szigorúan büntetendő és elítélendő dolog, de a Te felelősséged is felmerül, tehát Te is hibás vagy.
Tehát ha a bkv továbbra sem építi ki a régóta beígért chipes rendszert, ami ugye drága mulatság, (bár 180 milliót már elköltöttek ezzel kapcsolatban, de rendszer még az ablakban), ugyanakkor 100 milliós végkielégítésre nem sajnálja, ha nem kellően átgondoltan vannak meghatározva tarifák, ahogy fent már többen rávilágítottak erre, akkor ne csodálkozzon, hogy nem veszik meg a 300 Ft-os jegyet 1 megállónyi távolságra, csakhogy egy sarkított példát mondjak.
És továbbra is azt mondom, hogy minden bűnözőnek rács mögött a helye, de ha nincsenek ott, vagy egyre növekszik a számuk, akkor igenis felmerül a rendőrség vagy a bkv felleőssége, hogy valamit nem csinál kellő hatékonysággal,ha az én adómból fenntartott rendszert más tisztességtelen emberek így ki tudják játszani.
Próbálja ki egymás után ötvenszer kimondani szép lassan azt, hogy "kalocsa"! Ugye milyen hülyén hangzik? Nem is magyaros. Talán koreai? Albán? Vagy kínai? Nyilván nem véletlen, hogy sok-sok cikluson át SZDSZ-es polgármestere volt ennek a "magyar" településnek.…..