Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BelaBrusszelbol

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérj tanácsot Kalocsai 2012.03.16 19:08:00
Ha már nemzeti ünnepünk kapcsán a jelképekről, hagyományokról írtunk - most álljon itt pár meglepő celeb-fotó, hasonló témában! Az anyukám kedvenc színésznőjét, Nicole Kidmant kalocsai mintás ruhában látták többször is - nekem is volt ilyen mintájú blúzom kislány…..
A munkám miatt a napjaim mostanában a sütemények, édességek jegyében telnek! Mivel húsvét közeledtével egyre több háziasszony kezdi törni a fejét azon, hogy mit készítsen az ünnepi asztalra - talán jól jön egy-két ötlet! Nagy divat a francia eredetű, habcsókra emlékeztető…..
 Szeptember 24-e és október 23-a között ünnepli minden Mérleg-jegyű a születésnapját. Én ilyenkor egyfolytában csak köszöntgetem a szeretteimet, annyi „Mérleg” van a környezetemben. Szeretem őket, mindig nagyon jóban voltam mindegyikükkel, mert elég könnyű is…..
 Klaró vetette fel, hogy adhanánk itt egymásnak főzési tippeket, de ez teljesen egyezik az én szándékaimmal is. Nagyon szeretek főzni, nekem ez sohasem volt kellemetlen kötelesség. Sajnos enni is szeretek, meg az egész családom is szeret, így aztán van hálás közönségem is…..
BelaBrusszelbol 2009.12.03 21:39:59
Akkor én írnám a második receptet. Bevezetőként elkezdtem írni néhány mondatot a brüsszeli társasági életről és a baráti vacsorákról, de a számítógépnek nem tetszett és kitörölte a szöveget. Úgyhogy most a lényegre térek. Mivel nem vagyok nagy konyhaművész, olyan ételek receptjeire szoktam vadászni, amelyek egyszerűek, de mégis elámulhat a kedves vendég az ízek és a látvány hatására. Egy ilyen receptet találtam az Európai Bizottság egyik kiadványában, amely az egészséges étkezést igyekezett népszerűsíteni. A „szivárványos csirke” nem csak könnyű, mondhatni „fogyókúrás” étel (ha nem eszik túl sok krumplit hozzá az ember), de esztétikailag is kiállja a próbát . Általában hat személyre főzök, így ehhez adom meg a hozzávalókat. Egy jénai tálba önts kb. 2,5 dl olívaolajat. Keverj bele 3 evőkanál citromlevet, hat gerezd tört fokhagymát és ízlés szerint sót. Ebbe a pácba forgass bele hat fél csirkemellet úgy, hogy a pác a húst majdnem teljesen ellepje. (Érdemes olyan jénait választani, amelybe éppen belefér 6 fél csirkemell.) Ezt hagyd állni legalább fél napig. Sütés előtt kb. 2 órával vegyél le kb. 1 deci páclét a csirkéről egy pohárba. Vágj fel karikákra 2 fej hagymát. Szedd szét a karikákat és takard be velük a csirkehúst. Vágj apró kockákra egy sárga, egy piros, egy zöld és egy narancssárga kaliforniai paprikát és keverd össze a kockákat. Hát ettől lesz szivárványos a csirke. :) A színes paprikakockákkal takard be a hagymakarikákat. Ezután szeletelj fel két közepes paradicsomot és a paradicsomkarikákkal fedd be az egészet. A kivett páclét locsold a tetejére, majd hagyd állni egy kicsit. 220 fokosra felmelegített sütőben 30-40 perc alatt elkészül. Héjában főtt apró burgonyát vagy quinoa-t szoktam hozzá adni köretnek. Ismeritek a quinoa-t?