Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mamcika

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Most megtudhatja, reggel miért áll a sorban, amikor haladhatna is. Vélemények azonos című írásunkról...
mamcika 2009.12.02 13:38:27
A konkrét helyzethez:
ismerem a helyet elég jól ; ez egy olyan zebra, amin, amióta létezik - kb. 15 éve - én magam kb 20 embert láttam átmenni (bár lehet, hogy rosszkor jártam arra) ; innen úgy 70 méterre van a Lauder iskolához átvezető zebra, aminél "rendes" forgalmi lámpa van. Talán tényleg nem a reggeli csúcsban kellett volna ezt az "életveszélyt elhárító" beavatkozást elvégezni.

Az ún. kiköltözők elleni felszólalásokhoz pedig annyit, hogy nem csak " kiköltözők " járnak a Budakeszi úton, hanem tősgyökeres budakesziek, pátyiak, telkiek is, mint pl. én magam. Nem tudom, hogy ki az a bolond, aki minden munkahely, vagy gyermekei iskolaváltásánál lakóhelyet változtat? Az elmúlt 30 évben durván a háromszorosára nőtt a menetidő Budakesziről a Moszkva térig. (nem az őslakosok utazási szokásainak megváltozása miatt!). Igenis segítene a helyzeten egy elkerülő út,amit az agglomeráció beépülésével párhuzamosan kellene / kellett volna megépíteni. Mindenkinek, de legfőképpen azoknak a hasznára, akik az APEH nyilvántartása szerint a legtöbb személyi jövedelamadót fizetik ebben az országban. Akik ezen szerencsések közül bel-Budára, vagy a főváros északi részére tartanak, most mind ezen az úton "száguldoznak",hegyen-völgyön által szűk utakon. Főként céges kocsival, mert nekik az jár. Mert esetleg nem csak az iróasztalukig mennek el egy nap, hanem onnan a város, vagy esetleg az ország másik felébe, és az ő idejük sokkal drágább annál, mintsem a MÁV, vagy a BKV menetidejére fordítsák.
De ha egy sima átlagpolgár, aki a saját kocsija helyett a BKV-t választja, se jutna előrébb, mert pl.a Flórián teret jókora kerülővel, 2-3 átszállással lehet csak elérni. Ami úgy 1,5 óra, kocsival még ilyen forgalmi viszonyok között is ennek kb. a fele. Érthető, hogy akkor miért a kényelmesebb araszolást választjuk, nem?
mamcika 2009.12.02 13:54:56
@toncsi64: igen, pontosan ezért nem épül ebben az országban semmi, mert az valakinek mindig érzékeny részét érinti. és mindig van olyan szervezet, aki ezek mellé áll, csak hogy hallassa a nevét a médiában.
vagy azért, mert a húsosfazék mellett állók a koncon marakodnak. lényeg, hogy "SENKI ne járjon jól, ha én sem"