Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klaró

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az év végére felhalmozódó tennivalók és nyomasztó terhek ellenére az adventi hangulat lassan eluralkodik errefelé is. Tegnap, miután túlestem egy futó kétségbeesés-hullámon, arra jutottam: talán pont azért veszítünk el ezt-azt az anyagi oldalon, hogy jobban értékeljük…..
Torino (piemontiul, valamint több európai nyelven Turin)Olaszország negyedik legnagyobb városa (Róma, Milánó és Nápoly után). Közel 1 millió lakosa van, az agglomerációval együtt mintegy 1 700 000. A harmadik legfontosabb gazdasági központ Róma és Milánó után, Piemont…..
Kérj tanácsot Ne kérj tanácsot 2011.01.20 21:44:00
 Szándékoltan kissé provokatív mai írásom címe – amiben épp az ellenkezőjére szólítalak fel benneteket, mint blogunk címében! Zsófi is és én is azt tapasztaltuk a környezetünkben, hogy barátaink szeretnek tőlünk tanácsot kérni a legkülönfélébb…..
Kérj tanácsot A gríz 2011.01.10 15:42:00
 Nagyon szeretek idegen konyhák ízeivel megismerkedni, azt a saját konyhámban is kipróbálni, de valahogy mindig arra a megállapításra jutok, hogy igazán nem is vagyunk mi magyarok tudatában annak, hogy tényleg miénk a világ egyik legjobb és legszínesebb konyhaművészete.…..
Klaró 2011.01.11 17:14:07
@Ezt Nóra mondja:: Majd leírom, de per pillanat nem férek a receptes füzetemhez, mert az egész konyha be van fóliázva. Festenek nálunk, és kicsit nagy a felfordulás :-( De nem fogom elfelejteni. Higgyétek el megéri megcsinálni. Én meg hétvégén megcsinálom a túrógombócot.
avagy a jóslat hatalma  91 napig volt fogságban. 98 láncszemből állt a lánc, amellyel egy fához kötözték. Éppen azok a terroristák jelentették a szakterületét, akik végül elrabolták. Egy tüskés ágat díszített fel karácsonyfának. Bogaraknak épített stadiont, és…..
Klaró 2011.01.10 19:44:40
@Ezt Nóra mondja:: Teljesen egyetértek veled Nóra. Minden tiszteletem Papp Istváné, de mégis teljes értetlenséggel hallottam döntését miszerint visszamegy. Nem tudom, hogy ha én lennék a felesége hogyan reagálnék erre...Mert lehet, hogy az egyik nézetből Papp István egy áldozatkész, elhivatott, elvekkel és hittel rendelkező ember, de a másik néző pontból....(?)....
Klaró 2011.01.11 17:17:57
@Ezt Nóra mondja:: Én semijen szempontból nem értem a döntését, de valószínű azért nem vagyok én ott.
De szerintem a lovas példa sem feltétlenül ül, mert ha engem egyszer ledobna (feltéve ha egyszer is felülnék rá :D) biztosan nem ülnék vissza. Erre akár mérget is vehetsz. Ebből is pontosan lemérhető bátorságom foka. :D
Erre a kérdésre nyilván mindenki más választ ad, de valószínűleg mindenkinek a válaszában szerepelnek magasabb rendű értékek – a legtöbben előre soroljuk a családunkat, az egészségünket, jó esetben a hivatásunkat… És sokan adnának Petőfihez hasonló választ is:…..
 Előre bocsátom: december 24-e az év legszebb napja (ahogy a fiam is megmondta), és ebből nem engedek! Az eszemmel megértem, hogy van, akinek nem jelent sokat - elsősorban azoknak, akik nem hozzák magukkal a gyerekkorukból a karácsony varázsos emlékeit. De mindig rosszul esik, ha…..
Klaró 2011.01.01 21:15:01
@Ezt Nóra mondja:: Nem is akarok felvágni, meg tanácsokaz osztogatni, mert nekünk is csak idén jött össze először a nyugodt karácsonyi készülődés, és igazán ne is tudom megmondani, hogy mitől lett ez az idei nyugalmasabb mint az eddigi évek voltak. Talán mert már nagyobb a gyerek, talán mert csak egy van, talán mert 6 hétig ágyhoz voltam kötve és kénytelen voltam belenyugodni már előre, hogy minden az utolsó hetekre marad, talán mert megállapodtunk mindenkivel, hogy szeretett a lényeg és nem az ajándék értéke, talán mert úgy döntöttem, hogy nem sütök hat tonna sütit, csak annyit, hogy szilveszterig biztosan elfogyjon...
Szóval sok minden más volt idén mint eddig, de nekem ez így nagyon jó volt. Egy dolog hiányzott, de nem lehet minden tökéletes. :-)
Ha meghalljuk ezt a szóösszetételt: „karácsonyi hangulat” – először fahéj- és fenyőillatú, áhítattal teljes képek formálódnak az agyunkban. Szinte halljuk a puha hó roppanását a talpunk alatt, a csilingelést és a csillagszóró pattogását. A gyerekek…..
Említettem előző bejegyzésemben, hogy nagyon finom és gyorsan elkészíthető saláta a kaukázusi cékla vagy sárgarépa saláta.Céklasaláta:-fél-egy kg főtt cékla-2-3 maroknyi aprított (nem darált!) dió-3-4-5 gerezd fokhagyma (mi jó erősen szeretjük, de ez is változtatható…..
Klaró 2010.12.21 18:12:26
@Ezt Zsófi mondja:: Ok, köszönöm a gyors választ. Én biztos, hogy megcsinálom, viszont azt gondoltam, hogy mazsolás rizzsel adom, de lehet hogy ez így kicsit édes lesz. A saláta foghagymáson jó ötlet. :-)
Kérj tanácsot Szupermamika 2010.12.12 14:50:00
Bejárta a világsajtót, és a magyar média is hírt adott róla, hogy egy félig magyar, félig francia fotós, Sacha Goldberger szuperhőst és médiasztárt csinált 91 éves nagymamájából. A néni a szokásos időskori depresszióban szenvedett, kisunokája erre kitalálta:…..
Klaró 2010.12.14 16:16:17
@wampeer:
Igen, lehet, hogy pesszimista vagyok, de az is lehet, hogy korosztályomnak megfelelően nem abban a korban nőttem fel ahol az örökség továbbvitele (akár szellemi, akár vagyoni úton) kívánatos lett volna. Én úgy érzem, hogy ez csak az utóbbi 10-15 évben kezd újraéledni.
Amit írtam az pedig nem a Nagyika elítéléséről szólt, mert én is tudom, hogy sok múlik a történelmi körülményeken is, hanem csak úgy általánosságban jegyeztem meg és nekem a Mikszáth-i idők és a dzsentri családok jártak a fejemben.
Kérj tanácsot Palacsinta-nap 2010.12.07 18:48:00
Sok háziasszony úgy gondolja: a palacsintasütés nagyon macerás dolog. Ők nyilván elborzadnak, ha elmesélem, hogy én kétfogásos ebédet alapoztam a palacsintára.Úgy kezdődött, hogy maradt egy jó adag pörköltöm az előző napról, de nem akartam már sem főzelék-feltétként, sem…..
Jóhírű és öreg gimnáziumunk folyosóján ki volt akasztva egy nagy tábla mindenki okulására és tanítására, amelyen ez állt nagy betűkkel: „Akikre büszkék vagyunk!” Természetesen a nagy betűk alatt „többévtizednyi” „jótanuló-jósportoló”…..
Klaró 2010.11.30 22:33:55
@Ezt Nóra mondja:: Rossz ötlet volt. Most egész este ez a szép torta fog a fejemben járni :-)
Klaró 2010.12.01 14:43:17
@Ezt Nóra mondja:: De csak azért, hogy még véletlenül se hozzon a Mikulás rosszat, ugye? :D
Kérj tanácsot Halotti beszéd 2010.11.01 09:48:00
 Márai Sándor Halotti beszéd Látjátok, feleim, szem’ tekkel mik vagyunkPor és hamu vagyunk Emlékeink szétesnek, mint a régi szövetek. Össze tudod még rakni a Margitszigetet? ... Már minden csak dirib-darab, szilánk, avitt kacat A halottnak szakálla nőtt, a neved…..
 Nem ezzel szándékoztam folytatni a kávéról szóló sorozatot, de mivel többen is leírtátok a kávézási szokásaitokat, hát én sem titkolom tovább… Én csak és kizárólag cappuccino formájában szeretek kávét inni. Ez az ital egészen más fogyasztási…..
Kérj tanácsot Kávéház 2010.01.06 16:44:00
 Ezennel megnyitom Zsófi és Nóra kávéházát! Ide jöhettek beszélgetni „csak úgy”. A Hírek cikkünkhöz ezentúl már nem tudtok megjegyzést fűzni - 131 kommentnél lezártam, mert már nehezen kezelhetővé vált. Az ott megkezdett beszélgetéseket itt folytathatjátok.…..
Kérj tanácsot Mi az az avatar? 2010.02.01 17:23:00
 „Mester MM”-t annyira érdekli, nézzük hát meg, mit jelent az „avatar” szó. Eredetileg: „aki alászáll”. A virtuális valóságok létrejöttének korszakában arra jelenségre használjuk ezt a szót, amikor létrehozunk saját magunk…..
Most ideidézek nektek valakit, szintén karácsonyhoz kapcsolódva. Meg a zenéhez, ami nekem nagyon fontos. Nagyon sok „zeném” van, rengeteg féle stílust szeretek. Az egyik magyar kedvencem Palya Bea, aki számomra a természet leánya, a természetes, ösztönös nő…..
Klaró 2009.12.09 21:16:33
Hú lányok, nem nézek be egy nap és miről maradok le.
Palya Beáról nem nagyon tudok nyilatkozni. Már sokat hallottam, és olvastam róla, de a zenéjét nem ismerem. Az az igazság, hogy a zene maga úgy eléggé ki marad az életünkből. És ezt néha nagyon sajnálom. Valahogy otthon nagyon ritkán teszünk be valamit, kocsiba meg nem utazunk olyan hosszan, hogy érdemes legyen. Mindig elhatározom, hogy otthon több zenét kellene hallgatni, de a Tv mindig felülkerekedik. Pedig ez rossz. Tudom. De most is a Tv megy a háttérben egy jó kis zene helyett. Ha jól belegondolok nem is nagyon vettem mostanában CD-t. Egy-kettőt úgy kívánok, de még nem jutottam el a boltig.
Ami meg a világnézetünket, értékrendünket illeti, úgy látom, hogy én Nóra és Zsófi között helyezkedem el félúton. Annyira nem vagyok nyitott, befogadó és elfogadó mint Nóra, de talán olyan szigorú sem vagyok mint Zsófi. Bár a PB riportot olvasva a 6 hetes mexicoi "töltekezéséröl", ugyan azok a gondolatok jutottak eszembe, mint Zsófinak. Fontos nekem, hogy a kisfiam tisztába legyen a jó, a rossz, fogalmával, hogy becsületes legyen és szeresse a társait, ne legyen gonosz, ne bántsa a gyengébeket. Igyekszünk is ebbe az irányba terelni. A visszajelzések szerint talán nem is csináljuk túl rosszul, mert mindenki kedves, érzékeny, empatikus gyereknek látja. De néha meg pont az a bajom, hogy olyan "anyámasszony katonája", azaz kicsit jobban is kiállhatna magáért.
Na tudom, hogy nem pont ez volt a téma, de valahogy most ez csúzsott ki belőlem.