Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bruki

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Séd-völgy és madarai Halfarkas 2010.09.05 23:25:00
 Két hete jártam legutóbb a révnél,ma délután szintén ide hozott a bicajom. A Külső-tó felöl kezdtem a tihanyi túrát itt sajnos kevés madár volt,se énekes,se ragadozó.Benéztem a Belső-tóhoz is de csak a szürkemarhák kérődző csapatával találkoztam,meg pecásokkal.A…..
Kirepült az első fészekalj házi rozsdafakúinknál.Nem tudom hol volt a fészkük,a lényeg két fiókát etetnek jelenleg.Ez a maradék kettő nagyon életre való,ügyesen repülnek és bújkálnak a környéken.A szülők felváltva érkeznek és ügyelnek arra is ,hogy ha kapott az egyik,a…..
Quizbird Hungary Új feladvány 2010.05.20 13:39:00
A kérdés a gatyás ölyv mögött a bokron ülő madár.....
Quizbird Hungary Feladvány 2010.04.26 23:58:48
 ..
bruki 2010.04.28 06:00:13
Ma végre Veszprémben is megszólalt az első fülemüle!Még nem a megszokott fülemülés helyemen szólt.Reggel 8-körül a Cholnoky-ltp.kertes családiházas részén énekelt.Kicsit meglepődtem mert nem egészen tipikus élőhely számukra,bá ezt ők ezt jobban tudják valószínüleg.Most…..
Remek tavaszi időjárás volt ma.Délután Füred és Csopak között található szürkemarhás legelőt látogattam meg.Útközben a 73-as útról kicsit letértem és Veszprémfajsz község déli határában elterülő tölgyfás legelőt ejtettem útba.Mindenfelől madárdal hallatszott,nagy…..
Ma megérkezett a belvárosi molárfecskék előörse.Vidáman röpködtek a kellemes tavaszi alkonyatban az épületek felett.Az a 4-5 példány amit korábban láttam átvonuló példányok lehettek, de ezek már a veszprémi madarak!Tegnap délután bokros mezőgazdasági területet jártam be.A…..
Tavaly ilyenkor 23 C° volt ma épphogy sikerült  a 8C° és hozzá záporok,szél.Egyszóval nem volt ideális idő túrázni,madarászni.A hétvégén kis kertitavunk építésének utolsó simításaival töltöttem  az időt.Növénytelepítés,dekorálás,a kövek elhelyezése…..
Quizbird Hungary Feladvány 2010.03.23 19:58:00
 Szerintem nem túl nehéz, de kíváncsi vagyok a tippekre.....
A hétvégén már találkoztam néhány példánnyal az erdőben,de a kertünk madararait ma  láttam először.Nem könnyű észrevenni őket,ha csendben vannak de csettegésük hamar elárulja jelenlétüket.A másik segítség,hogy csak a borostyán környékét kell figyelni ,mert ott…..
A kis rozsdafarkú már reggel 5-kor rákezdett,jó kezdet volt a mai napra.Délelőtt körülnéztem a Séd-völgyben,hogy haladnak a munkálatok..A Vár-lépcső lezárva, 2 hónapig nem lehet hátul a Benedek-hegy felé lemenni.Teljesen felújítják mindkét irányba.Különféle…..
Az előző bejegyzésem indított el nálam néhány gondolatot a madarak hangjával kapcsolatban.Nem szeretnék okoskodni, csak ami hirtelen eszembe jutott erről azt írnám le.Elsőként a feketerigó repertoárjáról:amit a legtöbben ismernek a terület jelző hang vagyis a…..
Tegnap /péntek/ korábban keltem a szokásosnál.Még jócskán sötét volt 5ó45p és megszólalt az udvaron egy feketerigó.Kinyitottam az ablakot, hogy biztos jól hallom e.Elkezdte többször is a stófáját egyre hangosabban /mezzo fortéig jutott kb./ de úgy 3-4perc után befejezte és…..
A fenyőrigók általában csapatostól járnak,nem ritka a 6-800as létszám sem, főleg ahol bőséges táplálékot találnak.Vannak azért kivételek is .Már korábbi teleken is előfordult,hogy magányos fenyőrigó járt a kertünkbe kirakott almára,konyhai hulladékra ill. a bogyós…..
Quizbird Hungary Feladvány No. 5. 2009.12.22 10:08:00
 A tippeket a kommentekben írjátok le!..