Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hippopotamus

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész kormányzati nyugdíj-ámokfutás egyik legnagyobb rejtélye maga az ámokfutás.  A magyar és külföldi sajtó napok óta azt elemzi, miért váltott egy hónap alatt menet közben legalább háromszor koncepciót a kormány a 14 hónapos ideiglenes kölcsönvételtől az…..
hippopotamus 2010.12.01 13:20:57
@Pajtás: Az a probléma hogy nem állami kötvényekben vannak a tagok pénze hanem külföldi részvényekben,külföldi befektetők kezében van,befektetők rögtön hangoskodtak mikor Orbán bejelentette az átlépést,pénzcsapok pénzszipoly elzárva ,országunkból nem talicskázzák ki a tőkét.

,ha az állami kötvényekben lenne tőke kamatot termelne.
Az én nyugdíjam Voks humana 2010.11.16 00:00:00
Hallom innen-onnan, hogy népszavazás kell a magánnyugdíjpénztári tagdíj visszaállításáról. Ma már azt is megírta a sajtó, hogy mi kezdeményeztük. De nem így van. Akik mondják, nem vették észre, hogy valójában nem kell. Demokratikusan megválasztott kormányunk ugyanis…..
hippopotamus 2010.11.28 00:16:00
  Szép hagyományt idézett fel az a csütörtök esti spontán civil kezdeményezés, amely a Facebookon pont huszonnégy óra alatt szerveződve nagyjából két-háromszáz embert tudott rávenni arra, hogy a Kossuth téren tüntessen a kormány gazdaságpolitikája ellen. Komoly politikai…..
hippopotamus 2010.11.26 12:50:39
@bukovics:
Torpanjál már meg egy kicsit, ,,,,,meg se öregszel ,a magánnyugdij kassza alján már csak a kuncogó filléreket látod.Proletár őszinteséggel haladtok a betonba.Családfád alsó ágán ülsz .
hippopotamus 2010.11.26 12:52:41
@bukovics:
bocs nem neked írtam.....papoppe-nek válaszoltam.....
hippopotamus 2010.11.26 12:53:25
@papoppe:

Torpanjál már meg egy kicsit, ,,,,,meg se öregszel ,a magánnyugdij kassza alján már csak a kuncogó filléreket látod.Proletár őszinteséggel haladtok a betonba.Családfád alsó ágán ülsz .
hippopotamus 2010.11.24 22:45:30
ELNÉZÉST A HOSSZÚ CIKKÉRT ,HOGY AZ IGAZSÁG NE MARADJON LE TISZTÁNLÁTÁS VÉGETT VAJON KIK IS A MAGÁNPÉNZTÁRAK HARCOSAI!!!!!!!!!!!!AJÁNLOM ELOLVASNI ,

Nem csoda, hogy fejvesztve tiltakoznak a magánnyugdíjpénztárak a kormány intézkedései ellen. Lapunk összeállításából kiderül: a pénztárak fontos vezetői között számos balliberális személyiség található, volt MSZMP-s államtitkártól kezdve a Horn Gyula munkásságát felkaroló alapítvány gründolóján át MSZP-s országgyűlési képviselőig.

Nemcsak a lakossági befizetésekből felhalmozott hatalmas, 2800 milliárdos vagyonuk féltése állhat a magánnyugdíjpénztárak egyre vehemensebb viselkedése és a beharangozott kommunikációs kampányuk mögött, amellyel igyekeznek eltántorítani a tagokat az állami pénztárba való visszalépéstől. A lapunk által vizsgált magánpénztárak vezető tisztségviselői között ugyanis számos balliberális kötődésű, az MSZMP-ben és/vagy az MSZP-ben is megfordult, kipróbált káder található, akik az anyagi mellett politikai érdekekből is próbálják gáncsolni a polgári kormány lépéseit.

Az egypárti diktatúra idején a Csehák Judit vezette Szociális és Egészségügyi Minisztérium államtitkáraként dolgozott 1988 és 1990 között az Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár igazgatóságának elnöke, Bánfalvi István. Csehák és Bánfalvi kapcsolata azonban a rendszerváltozás után is megmaradt: a Bánfalvi István tulajdonába tartozó, majd az Aegonba 1998-ban beolvadt Fraternité Nyugdíjpénztár tiszteletbeli elnöke Csehák Judit volt. Fraternité néven egy tanácsadó cég is működik, amelyben Bánfalvi mellett olyan személyiségek tűnnek fel, mint Hetényi István (1980–1986) és Bokros Lajos (1995–1996) volt pénzügyminiszterek, Baló György televíziós újságíró vagy Deák Andrea, akit a Heti Válasz összeállítása Gyurcsány Ferenc ötven legmegbízhatóbb embere közé sorolt. Deák Andrea Gyurcsány anyósával, Apró Piroskával együtt 2001-ig tagja volt az Aviva Életbiztosító Zrt.-nek, majd a Népszabadságot kiadó részvénytársaság felügyelőbizottságában kapott helyet, lánya, Deák Ágnes pedig jelenleg is a Gyurcsány-féle Altus Zrt. felügyelőbizottsági tagja.

Az Aegon ellenőrző bizottságának elnöke, József-Polonyi Gábor többek között Gyurcsány Ferenc, Kovács László és Kiss Péter szocialista politikusok mellett alapító tagja volt az Egy Emberibb Világért alapítványnak, amelynek kiemelt célja, hogy Horn Gyula munkásságát magasztalja. Ugyancsak az MSZP farvizén evez az Aranykor Nyugdíjpénztár igazgatósági elnöke, Vértes András, aki amellett, hogy a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke, 2009-ben lehetséges jelöltként szerepet vállalt a szocialisták tragikomédiába fulladt miniszterelnök-keresési bohózatában. Akkor derült ki róla, hogy smaragd vagy gyémánt fokozatú Amway-ügynök. Az általa vezetett kutatóintézet a balliberális kormányok idején számos milliós állami megbízást kapott. A Postás Magánnyugdíjpénztár igazgatóságának élén szintén egy egykori szocialista politikus áll. Kertész István 1994 és 2002 között MSZP-s országgyűlési képviselő, 2007 és 2010 között pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának tagja volt.

Az Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnak és a VIT Nyugdíjpénztárnak is igazgatósági tagja Rabi Ferenc, aki egyben az MSZP-hez szorosan kötődő MSZOSZ szocialista–szociáldemokrata platformjának az elnöke. Ez utóbbi minőségében idén márciusban együttműködési megállapodást kötött Mesterházy Attila MSZP-s miniszterelnök-jelölttel. Rabi ekkor azt mondta: a platformnak azt a pártpolitikai szövetségest kell megtalálnia, amely az Országgyűlésben is képviselni tudja törekvéseiket. Ez a szövetséges pedig az MSZP, amely, „mint mindig”, a jövőben is „korrekt partner” lesz az érdekegyeztetésben – szögezte le Rabi Ferenc, s hozzátette: Mesterházy Attilát fiatal, tehetséges baloldali politikusnak tartja.

Hasonló együttműködési megállapodást kötött Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttel 2006-ban a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezető titkáraként Breuer László, aki jelenleg a Honvéd Nyugdíjpénztár igazgatósági tagja. Ugyanebben a nyugdíjpénztárban ellenőrző bizottsági tag Janza Péter, aki 2002-től a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnökhelyettese és Keller László (MSZP) akkori közpénzügyi államtitkár „jobbkeze” volt. Kellerrel még közös sajtótájékoztatót is tartott, ahol az első Orbán-kormány állítólagos ügyeiről rántotta le a leplet. (Utóbb valamennyi, Keller feljelentése alapján indult büntetőeljárást megszüntettek.) Janza Péter később a Nemzetbiztonsági Hivatal gazdasági igazgatója lett.

A Dimenzió Magánnyugdíjpénztár igazgatóságának tagja az a Bartosné Póczos Marianna, aki a Demszky-érában 2008-tól a Főpolgármesteri Hivatal várospolitikai, majd egészségügyi ügyosztályán dolgozott Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-helyettes főtanácsadójaként. Az MKB Nyugdíjpénztár igazgatósági tagja Pekli Ferenc, aki 2002 és 2010 között a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója volt. Amint azt a Hír Televízió feltárta, a Pekli vezette közlekedési vállalat rendre olyan luxemburgi, offshore-hátterű cégeknek adott milliárdos alvállalkozói megbízásokat, amelyek valamilyen módon a vezérigazgatóhoz köthetők. Roóz József, aki az MKB Nyugdíjpénztár ellenőrző bizottsági elnöke, 2002-ben az MSZP és az SZDSZ egyik jelöltje volt az Állami Számvevőszék alelnöki posztjára, 2007-től pedig a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjaként tevékenykedett.

De nemcsak a pártkötődés, hanem a dilettantizmus is tetten érhető egyes magán-nyugdíjpénztárak vezetőinél. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2005-ben például számos jogszabálysértést tárt fel a Quaestor Országos Magánnyugdíjpénztárnál, ezért kezdeményezte Májer Zsolt igazgatósági elnök felmentését, és mellékesen 300 ezer forintos bírsággal sújtotta. A vizsgálat megállapította, hogy a nyilvántartási rendszerük nem megfelelő. Májer jelenleg a pénztár igazgatóságának tagja.

A magánnyugdíjpénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség a napokban a „tulajdon és a szerzett jogok védelmére” hivatkozva az Alkotmánybírósághoz fordult. Szerintük nem tisztázott, hogy az állam hogyan kárpótolja majd a 14 hónapig tartó járulékelvonás miatt a pénztártagokat. Ehhez képest a magánpénztárak akkor még nem aggódtak ennyire a tagok vagyonáért, amikor 2007–2008-ban a „pénzügyi folyamatokra” hivatkozva nemhogy hasznot nem termeltek, de még a befizetett járulékból (tehát a tőkéből) is levontak, így a legtöbb tag súlyos anyagi kárt szenvedett. Ismert, Orbán Viktor miniszterelnök októberben jelentette be, hogy novembertől a jövő év végéig felfüggesztik az állami utalásokat. Kormánypárti politikusok szerint azért is szükséges a váltás, mert a magánpénztárak működése drága, hozamuk alacsony, és csak a pénztárak menedzsmentje jár jól a jelenlegi rendszerben. Ezt támasztja alá lapunk vizsgálata is, amely szerint a magánnyugdíjpénztárak élén több olyan vállalkozó is felbukkan, aki a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyet foglal el. Például a Platinum Magánnyugdíjpénztár ellenőrző bizottságának két tagja, Körtvélyesi Zoltán és Kútvölgyi Pál az első százban tanyázik. Ráadásul Körtvélyesi felesége, Kósa Erika vezette a leggazdagabb magyar nők rangsorát.
hippopotamus 2010.11.25 11:49:11
@szemi90:

Gyurcsányiék hírek szerint arra készültek, hogy a kezelők a befizetett pénzt a magántulajdonukba vonják, mert "csak úgy lehet eredményesen gazdálkodni". Ez is olyan szöveg, mint "az állam rossz gazda". Az, feltéve, ha liberálisok kormányoznak.

A kezelők a befizetett pénzt a magántulajdonukba vonják, mert "csak úgy lehet eredményesen gazdálkodni".Azután nyomtalanul külföldre tudják kimenekíteni a tagok pénzét,,,bottal üthették volna a nyomukat az öregségüket eltüntető vezetőknek.

Maradhatsz a magánba ,csak ne csodálkozz ha a pénztár vezetők eltünnek a pénzeddel ,mint gyurcsany Indonéziában a magyar vagyonból kimenekített több mint 1 milliárd dollárt.
hippopotamus 2010.11.26 12:33:32
@I_Isti:
Erre ne hivatkozz azóta nagyot fordult a politika kereke,,2005-s évben elképzelhető volt ezt mutatta az ábra a szoci féle kormány a mai fiatalok öregségét igyekezett saját zsebeik hasznára inkasszálni. ,2010 választás történt ,nem a szoci kizsákmányoló kormány regnál,az állam elveszi a gazdag szoci-körökhöz tartozó vezetőktől az etűnöben lévő pénzeket.Az állam a jövő nyugdijasok pénzének biztosítéka.
hippopotamus 2010.11.23 09:32:26
@friczi:
nincs mit válaszolni az ilyen embereknek máshol a helyük ,nem veszem figyelembe,mert mindenkivel csak a szokott jobbikos gyalázattal írogatsz sőt az aljas írásaid tükrözi a nagy inteligenciád sértegetsz másokat.Félmondatig sem érdekelsz.

Butaság prófétája rád nézve negatív,érdeklődési körön kívül vagy,látóköröm közelében se érsz,engem nem muszály észre venned.
Elferdíthhetetlen igazsághoz mindenkinek joga van,bármennyire próbálod meghazudtolni.
NÉGYmadár Forradalom 2010.11.11 10:04:53
hippopotamus 2010.11.16 16:49:54
@gányolás:

Mint ahogy kiderült végül is, hogy a manyupnál is azért hörög annyira a szoci párt, mert fél szoci bagázs benne van ezekben a lopós szervezetekben.

VÉDIK A KONCOT ,PÉNZCSAPOK ELZÁRVA,
hippopotamus 2010.11.18 11:45:38
@Silcon:
megyesi jut eszembe erről ,D209 harcolt a kommunizmus ellen ,közben kommunista besúgók tiszttartója volt ,
hippopotamus 2010.11.21 13:19:43
@friczi:

Szemellenződ az neked van ,megyesi D209-s besugók tiszttartója volt ,2002-s választás után derült ki ,gyurcsány korábban kezdte ezt a tevékenységet ,középiskolás korában szervezkedett az iskolában mintha a kádári diktatúrát ellenezné ,aljas szándékkal a tanárát osztálytársait megtévesztette, feljelentette ,osztálytársait tanárát kirúgatta,,,na ennyit a te vörösbáróidról.
hippopotamus 2010.11.07 00:07:53
@friczi:
Még mielőtt az ország kiemelkedésébe bele kezdesz adok egy tippet hogy hol van az ország pénze,az állami vagyonok ,nehogy ellenkező irányba indulj ,gondolom te sem tudsz semmit kezdeni az üres kamrával.,nehogy Orbán ur kapuját kezd el kivülről rugdosni karöltve szocikkal ,kezedben a bilincset csörgetve.

Valaki küldte nekem ,levelesládában bedobva találtam.

Gyurcsányék Indonéziában!

Az indonéziai emberünk

Gyurcsány Ferenc számol azzal, hogy ha a politikai hatalmát elveszíti, akkor a vagyonát is elkobozhatják, nehéz idők várhatnak rá. Ezért a pénzét több, Európától távoli helyre menekíti. Ezek közül az egyik legjelentősebb Indonézia, ahol a mögötte álló Apró-Dobrev család régi szocialista kapcsolatai vannak a segítségére. Magyarország Indonéziában a legnagyobb befektetők között szerepel, megelőzve számos nagyobb európai államot. Valójában nem Magyarország a befektető, hanem az Apró Piroska irányítása alatt álló bűnszövetkezet. Indonéziában a régi szocialista vezetőknek kijáró olajfestményes fogadtatásban részesül Gyurcsány, de nem őt üdvözli a szöveg, hanem a feleségét, Dobrev Klárát, rámutatva az ügy valódi gyökereire. Itt a Dobrev-családot ismerik igazán.

http://xmldata09.freemail.hu/mail/fm/xmldata?cmd=getattach&tid=ihyZPEnvKINNEMJ*dLqW&ulid=pumpuc@freemail.hu_1103376822&id=6870910&homeid=319&folder=%E9rkezett&cache=1&delete=1&uid=1289064253.53579.fmx20&cid=1.1584680802@web88306.mail.re4.yahoo.com

Az üzlet évek óta épül Indonéziában, folyik a vagyonmenekítés. Egy olyan államba, ahonnan semmilyen magyar kormány nem hozhatja vissza. Ahol mindig lesznek régi barátok.
A Garvox Enterprises megvásárolt Dél-Szumátrán egy szénbánya vidéket Banyuasin térségében, 6 milliárd tonna szénkészlettel, a szenet vasúton, közúton eljuttatják az erőműbe, ahol áramot állítanak elő, amit eladnak Indonéziának, a maradék szenet a Bagan Siapi-Api-i kikötőig juttatják és eladják a szabadpiacon. Az üzlet élvezi a Dél-Szumátrai katonai kormányzó támogatását is. A befektetés nagysága 2006-ban 300 millió euró volt, az indonéz vezetőknek javasolt teljes tervezett befektetési érték 4 milliárd dollár. Az Apró banda eddigi indonáziai befektetéseinek az értéke 1 milliárd dollár.

http://xmldata09.freemail.hu/mail/fm/xmldata?cmd=getattach&tid=ihyZPEnvKINNEMJ*dLqW&ulid=pumpuc@freemail.hu_1103376822&id=6870910&homeid=319&folder=%E9rkezett&cache=1&delete=1&uid=1289064253.53579.fmx20&cid=2.1584680802@web88306.mail.re4.yahoo.com

A Garvox céget hivatalosan Kern József vezeti, aki egykori tulajdonosa a boldogtalan Hospinvest-csoportnak, amely kórházprivatizácioval foglalkozik. Számos magyar egészségügyi vállalkozás jelenlegi tulajdonosa - Diagon-csoport, 300 millió eurója sosem volt, a pénz Gyurcsányéktól származik. Az egészségügyi privatizáció és a magánbiztosítók létrehozása révén gigantikus állami jövedelmeket lehetett volna törvényesen külföldön befektetni. Ezért nem engedett Gyurcsány Ferenc, és ezért kellett elszenvednie az MSZP-nek egy népszavazási vereséget.

Magyarországon minderről soha egy szó sem jelent meg a sajtóban. Indonéziában nem ennyire szégyenlősek. A legbefolyásosabb lapok büszkén számolnak be Apró elvtársnő és Gyurcsány elvtárs üzleteiről.
hippopotamus 2010.11.07 10:52:33
@friczi: És a szoci bűnözőket ki hagytad ,a barátaidat ,meg ne sértsd őket , hátszél már olyan erős nektek,

Fidesz oka mindennek szerinted ,,és ti az igazságosztók hol voltak ez idő alatt ,lapítottatok hátha nektek Orbán kikaparja a gesztenyét , és ha ti nagyobb erősebben tudtok megjelenni Orbánt szembe köptétek volna , ezt tettétek 2002-20026-s választásokon ,,nem elég Orbánnak kiállni és mellét döngetve keresni az igazát ,ahhoz tömeg kell a háta mögött mint a 2010-s választáshoz , ha ti népnek nevezitek magatokat , hol voltatok a szavazás idején ,miért sunyítottatok csendben,,,ha valaki akar valamit annak tennie kell érte ,ne másoktól várjon trónt,,,,,esetleg a politikai zürzavarban hirtelen magához ragadja a hatalmat,,,,2010-s választáskor látszott a jobbik hova tartozása ,ha változást akart volna nem a Fideszt szarta volna a szocikkal együtt.Követeltétek a változást,ahhoz a feneketek emeljétek fel és tessék elballagni a választó fülkéig és az akarat megvalósul.
hippopotamus 2010.11.07 11:08:28
@friczi: Hát persze ha szoci haverjaid disznóságait kiteregetik hallgatsz ,rögtön nem hibáztatsz senkit ,,sőt egyenest rosszul érzed magad ,ezért is Orbán a felelős ,,pedig a börtönök a szocikkal van töltve ,sőt hamarosan gyurcsany is lakója lesz ha nem menekül Indonéziába.A cikket érdemes elolvasni .
Beleolvasok az írásaidba, csüröd csavarod a témát ,hátha valaki beveszi a maszlagot .Bújj el majd megkeresünk:)))))
hippopotamus 2010.10.21 15:08:22
@friczi:

Olvasd a címét.
"A felkelő nap árnyéka",nem lemenő napról van szó :)))
hippopotamus 2010.10.22 18:59:07
@friczi:
Sajnállak ,örök sötétségben élsz ,de a vörös csillag neked fény az éjszakában.:))))
hippopotamus 2010.10.22 19:00:29
@Silcon:
Pannon puma felfalta:)))
NÉGYmadár Megegyezés Szegeden. 2010.10.18 08:24:47
Az önkormányzati választások után kialakult  helyzet megoldódni látszik Szegeden. A hétvégi marathoni tárgyalások után a két párt megegyezési szándékát  demonstrálva  apróbb átépítési tervet nyujt be a hatóságoknak, ezzel is  nyomatékosítva, hogy…..
hippopotamus 2010.10.18 16:49:57
@Silcon:

Nem az együtt működésről van szó ,hanem az mszp korrupciós ügyleteibe bele akarta kavarni a Fideszt ,de csel nem sikerült , mert a Fidesz nem vállalt közöz együtt működést a szocikkal , az mszps garnitúra ne tudja a Fideszre ráverni a balhét.
hippopotamus 2010.10.15 11:04:37
hippopotamus 2010.10.18 16:42:59
@Silcon:

"Az adótrükközés nemcsak a magyar kisvállalkozók kiváltsága."Valóban így van,emlékezzünk vissza medgyesi péter volt D209 besugók tiszttartója 20 milliárd likör biznisze után nem fizette ki az adót, mszp kormány eltörülte az adaját,vagy gyurcsanyi a Filetta kétes üzlet után se , vagy a Kapolyi elvtárt .Legnagyobb korrupciós adócsalók az mszp-szdsz soraiban vannak,fejétől büzlik a hal.
hippopotamus 2010.10.04 14:55:31
@hippopotamus:

Említett városok régi-uj polgármesterei soha nem a választókért tettek bármit,saját anyagi érdekük vezénylik most is ,csak annyi különbséggel ,hogy számukra a büdzsé tabu,most igazán kiderül mire lesz tudásuk ,eddig ott volt a szoci kormány azon élősködtek .
NÉGYmadár Kényszerzubbony 2010.10.02 09:50:41
hippopotamus 2010.10.02 14:41:36
@Silcon: Színvak:)))
hippopotamus 2010.10.02 14:42:39
@Silcon: Bocs....Freud mester Színvak:)))