Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilcsicsi

14 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CSIVICSUVI 332. ROTYOGUNK 2017.08.02 18:32:05
Nem nagyon dicsekedhetünk a júliusi teljesítményeinkkel : Csuvika négy és félszer repült ki (elsején azonnal vissza is mászott, mihelyst padlót ért), belőlem meg még ennyire se futotta, mert amint látom, mindösszesen két mese bírt születni, egész hónapban. Tudtam, hogy régen írtam, de nem…..
Lilcsicsi 2017.08.02 21:02:35
CSIVICSUVI 331. SZERELÜNK 2017.07.16 19:43:00
Az este megsajnáltam Csivikémet, aki már borzasztó bánatos volt az egész heti raboskodástól, mert a héten úgy jött ki a lépés, hogy szinte mindennap mennem kellett valahova. (Egyetlen kivétel a csütörtök volt, de akkor persze nem akart röpködni senki.) *   Hogy kicsit jobb kedvre derítsem…..
CSIVICSUVI 330. LÁMPOCSKA 2017.07.01 23:35:00
Mégiscsak el kéne mesélni ezt a napok óta tartó lámpadilit, bármennyire is késő van már ahhoz, hogy most kezdjem (alvás megint nem lesz), és bármennyire is tiltakozik a nyamvadék lábam az újabb ücsörgés ellen, amint azt már a vendégkönyvben délután elzokogtam Dáginak.   Tegnapelőtt kezdődtek a…..
CSIVICSUVI 329. POTTYANÓS 2017.06.28 18:56:40
Ne higgyetek a mászókás képecskéknek : igaz ugyan, hogy Csuvika kirepült, mégis annyira peches napunk volt, hogy nincs is kedvem elmesélni. Megszakad a szívem tündér pici hercegemért, aki ma legalább háromszor lepottyant (ennyit láttam), de alighanem volt egy negyedik pottyanás is, amiből…..
CSIVICSUVI 327. GELLER 2017.06.21 23:41:00
Jaj, de sajnáltam ma, hogy hallgattam Csivikére ! Ha nem teszem, Csuvika nem pottyant volna le a szekrény tetejéről, és nem került volna a szoba legtávolabbi, ajtó felőli sarkába, mint valami kis bumeráng vagy gellert kapott lövedék. *   Ugyanis kirepült a mászókára szegénykém, hosszas…..
Lilcsicsi 2017.06.29 12:34:49
Oh, jelenlegi tendenciát nézve, nekem nyugdíjam se lesz :) De ki tudja hol leszek akkor, valóban. Bár jómagamat nyolc macska társaságában képzelem el, és kis otthonkában. Csak azt nem tudom hogy hol. De biztosan nem itt. :( Kicsi koromtól kezdve macskás voltam, macskát is akartam. Azért lett nekem is madárkám, mert a nővéremnél volt Manó, s végül úgy döntöttek a szüleim, hogy akkor tanulópénznek legyen egy madárka. Egyébként is mély depresszióban voltam akkor, mivel a halacskám meghalt (Ficánka herceg volt a becses neve). Azonban Napsugika nagyon kitartott, és szerencsére még mindig velem van, ha rágondolok, hogy elvileg 6-7 évig élnek, kicsit megijedek, mert mi már túlhaladtuk azt a kort. Viszont madárkámra nézve azt látom, nem szükséges mindig az átlagot figyelni. Bárkit kérdezek, azt mondja, Napsugár jól tartja magát. Hát mit mondjak; egy kis szárnyfelvarrás itt, egy kis csőrbotox ott.
Azonban nem hiszem, hogy lesz még egy madaram, ahogy halam sem lett még egy. Ha lesz valamilyen állatom, akkor az biztos macska lesz, mellé pedig nem fér meg egy kalitka. Ráadásul Napsugi nekem nem csak egy társ, hanem a kamaszkorom. Ha ránézek nem csak őt, hanem megannyi emléket látok, és nem akarom, hogy azt egy másik csiripelő elnyomja. Én ezt így látom. De lehet hogy neked lesz igazad!

Irigyelem őt! Amikor Napsugit elhoztuk, hónapokon át próbálkoztam esténként, hogy megtanítsam beszélni (este nyolckor, állítólag az az ideális, bár már ebben sem vagyok biztos, mivel Napsugi van hogy hatkor elmegy aludni, de mint mondtam nem olvasta a szakirodalmat), de egy idő után felhagytam vele, mert nem volt rá "túlságosan" fogékony. Sőt, úgy tűnt, mintha hülyének nézne, miután vagy tízszer elismételtem hogy "szia". Tipikus "megkattantál?" tekintettel illetett. :)
CSIVICSUVI 328. POLOSKA 2017.06.25 12:44:32
Az alábbi szöveget Druszának írtam az éjjel a vendégkönyvben. ám onnan ki fogom venni, mert túlságosan hosszúra sikeredett, és félek, hogy az üzemeltetők kidobják, ha észreveszik, engem meg esetleg kitiltanak a saját vendégkönyvemből. (Volt már ilyen.) Bemásolom tehát ide, minden változtatás…..
CSIVICSUVI CSIRIPNEK, SZERETETTEL 2012.06.23 17:47:00
  * * * * (2017)  ..
CSIVICSUVI 326. EMBER TERVEZ 2017.06.19 21:31:00
... és madár végez, természetesen - hogy még véletlenül se alakulhasson úgy a nap, ahogyan elképzeltem. Igazában hálás kell legyek a picinyeimnek, amiért fenekestül felfordították ezt a rusnya hétfőt, mert olyan munkán vagyok túl, amit réges-rég el kellett volna végeznem, és borzasztóan…..
Lilcsicsi 2017.06.22 11:33:59
Kedves Csivicsuvi!

Akkor ez biztosan telepátia!
És nem, ha hiszed, ha nem, én nem felejtettelek el egy percre sem, igaz a blogodban nem jártam, de sokszor gondoltam rá, hogy vagy és persze hogy van a ház ura és úrnője.

Napsugi megvan, de még mennyire. Őszintén azt reméltem, hogy ahogy "öregszik", kicsit megkomolyodik, és mondjuk nem kell neki havonta új csörgőt, játékot venni mert nem rágja szét a drága. A csőrkoptatót pedig naná hogy fél óra (!!) alatt ledarálja. Nem, még mindig olyan mint egy kutya. Lehet hogy belülről az. De valóban, egy vizsgálatra most már tényleg el kellene vinni. Megvárom amíg jön egy kis lehűlés-ha várható egyáltalán- és akkor meglátogatjuk a doktor bácsit. Egyébként szerencsére ezeket a húzós napokat se itthon töltjük, vidékre menekülünk, visszük Napsugit is és "felakasztjuk". Nem őt, a kalitkát a fára, és ott madártársaival is tárgyalhat. Gondolhatod, hogy a macskák nem támadják-e meg, mivel hát egyetlenem nem ismeri a veszélyt (macskát). Ellenben a macskák rettentően félnek Napsugitól, és messze elkerülik, mivel amikor Napsugi meglát egy cicust, önfeledt csiripelésbe kezd és repkedésbe, amitől a macskák frászt kapnak, és inkább kötélnek állnak gyorsan! Arra gondoltam, hogy majd akkor készítek képeket (hétvégén) és amikor visszajövünk feltöltök párat. Mit szólsz? Nagyon szép, amikor ott lóg a szép zöld fán a kalitka :)

Nem is várom a puszit, inkább a letojást (nem, nem írtam félre, tényleg ezt érdemlem)

Igyekezni fogok. Tegnap leérettségiztem, úgyhogy most megpróbálok egy kicsikét pihenni. :) Itt leszek ígérem!

Millió puszi a Szárnyasoknak és a Szárnyatlannak!
Lilcsicsi 2017.06.22 21:32:12
@csivicsuvi:

Ijj mennyi mindenre kell most írnom, na csak sorjában!
Szép bizonyítványom lett, csak a matek négyes, a többi ötös, bár muszáj megjegyeznem, matekra úgy mentem be hogy "jajj csak legyen meg a kettes!!". Hát jobb lett :)
A Műegyetemre készülök, Nemzetközi gazdálkodásra. Kell matek, de úgy állok hozzá, hogy gyakorlással mindent meg lehet tanulni.

Igen, már most fáj a tudat, hogy folyamatosan felejteni fogok pedig mi mindennel van most tele a buksim.

Ne aggódj, természetesen sosem hagyjuk egyedül, csak akkor van kint amikor mi is ott vagyunk (eszünk, ücsörgünk) mivel hát sajnos... én is találkoztam hasonló esettel. Ott a macsek csak kiszabadította a fogvatartott madárkákat akik aztán Elrepültek.

Jajj Csivicsuvi, ismerem én a lobbanékony természetedet, de nem hiszem, hogy el kellett volna üldöznöd szegény fiút. Szomorú hogy így alakult.

Nos olyan hét-nyolc eves lehet. De képzeld nem emlékszem! Pontosan tudom milyen napon, hányadikán vettem őt, de hogy melyik évben... most 2009-re tippelek. Szóval igen, már nem csibe a drágám :)
CSIVICSUVI 174. VIHAROK VIHARA 2015.07.08 23:18:00
Egyáltalán nem állt ma szándékomban firkálni a blogba, de végül mégse bírok szó nélkül elmenni Életem Vihara mellett, amihez foghatót talán még sose láttam, pedig nem éppen tegnap bújtam ki a tojásból. Egyetlen esetre emlékszem, úgy harminc évvel ezelőttről : akkoriban…..
CSIVICSUVI 172. TUBIGYÁR 2015.06.21 21:59:05
Elég szörnyű hét áll mögöttem, nincs is kedvem elmesélni – de hát a vendégkönyvben már megígértem a beszámolót, meg a történelmi hűség is úgy kívánja, hogy nyomuk maradjon a teljesen értelmetlen erőfeszítéseimnek. Irreális volt az egész, mint valami rossz álom.   A…..
CSIVICSUVI 169. IDÁIG JÓ... 2015.06.05 23:37:00
... mármint a legutóbbi mese vége. Tévedtem, hála Istennek : épségben megvannak még a kisgalambjaim. Már nem túl sokáig, mert hamarosan végleg kirepülnek: igazában nem is tudom, hogy itthon alszanak-e még. Életkoruk szerint így kéne legyen – de hát ezek, szegénykék, a…..
 Nagy csend állt be. Bori arcán a megrettentség tiszta színe tükröződött. Szülei pedig megijedtek, s ettől szólni se bírtak. Borbála csendes lány, s nem szokott csak így sikítani! Ugyanis pár pillanattal az előbb olyan vékony hang szűrődött ki a torkán, ami őt is…..
 A nap gyorsan eltelt. Ahogy jött, úgy ment a hét is. Bori halk volt, s inkább csak magában töprengett. Az iskola se jelentett már neki semmit.   - Ha úgyis elmegyek, s mást fogok tanulni, akkor ezt se kell, hogy tanuljam!  - Ezzel, s ehhez hasonló érvekkel állt…..
   Kedves Történetem Olvasók!  Valószínűleg már láttátok, hogy felkerült a nyolcadik fejezet! Aki még nem olvasta görgessen lejjebb, s megtalálja az írásomat! Ez lenne az egyik hírem, ugyebár kicsit most többet kellett rávárni érthető…..
Sok sok évvel ezelőtt, 1802-ben alakult a Gwendoline Lánykollégium Lady Amalia Gwendoline vezetésével. Akkoriban minden neves grófi, bárói család versengett, s mint rangjukhoz méltón neveltették lányaikat a Gwendoline-ban. A kollégiumot az óta más és más is vezette, s sok…..
Lilcsicsi 2011.05.29 10:10:53
Lilcsicsi 2011.08.31 18:29:16
@edina33: Köszönöm a véleményed, és a levelet :) A történetet is már írom tovább, s hamarosan meg is jelenítem, rendben?
A Gwendoline titkai Suliidő! 2011.08.30 21:38:00
 Még egy nap, és itt van elseje! Tudom, hogy nem sokan várjátok már, s még szeretnétek henyélni és a semmittevés napjában fürödni! Na, de ebből elég! Kezd unalmassá válni! Valószínűleg már nagyon hiányoztok a matektanárotoknak, de az osztálytársaitokat is régen…..
 Kedves Olvasók!  Elnézéseteket szeretném kérni, de mint tudjátok hamarosan itt az év eleje, s a sok velejáró gond, elintézni való. Ez, bármi szörnyű feldolgozni, rám is vonatkozik. Bizonyára megértitek, hogy a nyolcadik fejezet, elképzelhető, hogy később kerül…..
 A nő nagy köröket rótt le a szobában mire újra lemert nézni a fotelra. Oda, ahol most egy 14 év körüli, hosszú, szőke hajú kamaszlány üldögélt. Látszott rajta, hogy nem érti mire ez a nagy felhajtás, de valahogy nem mert megszólalni. A nő aki eddig haragos tekintettel…..
 Anya letette a telefont. Nagy a csend. Túl nagy. Szinte már zavaró. Aztán papírsercegés. - Mintha egy horrorfilmben lennék - nevette el magát Bori. A szobából most megint nem lehetett semmit se hallani, aztán anya fojtatta a kotorászást. Erről jutott aztán eszébe neki is a…..
 Úgy tűnt az iskolában lezajlott események nem csak a szülőket érintette meg nagyon, de magát Borit is. Mikor aztán kiment anyja a szobából nagyot sóhajtott, s inkább becsukta az ajtót. Most inkább egyedül akart lenni. Vagyis nem. Sokkal jobban örült volna, ha valakinek…..
Köszönöm ezt a képet, itt most Nikinek, aki ezt nekem, vagyis inkább a blogregénynek készítette! Most megosztom veletek is! Köszönöm Niki! =)A képet készítette: Bercsa Nikolett..
Lilcsicsi 2011.08.06 22:37:27
@deejayniki: Nincs mit :) Nagyon örülök neki
 A két hölgynek ezek után, hogy megszerezték a  kulcsokat, kicsit megnyugodott a lelkük, s nyugodtan  hajtották álomra fejüket. A pihenés viszont nem tartott soká. Rögtön ébredés után az iskolába mentek, hogy feltérképezzék, milyen helyreállítási munkákra lesz…..