Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr.lány

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kommentjeitekben újra és újra előkerül, hogy mennyire nem készít fel senki és semmi a szülés utáni állapotra. A könyvekből és tájékoztatókból sokat (bár még mindig nem eleget) lehet tanulni az újszülött kisbaba ellátásáról, azt viszont jótékony homály fedi, hogy…..
dr.lány 2011.11.27 16:27:49
nekem is ez a cikk mostanábana legaktuálisabb (3 hetes a kisbabám.) én sem tudtam, hogy nem mindegy, hogy készítik a gátsebet és varrást, vertikális (függőleges) metszésem volt, és csak külső öltések, így a varratszedés utáni egy órában ötpercenként egy ujjongásnyit javult a helyzet odalenn. az sem volt mindegy, hogy bár a doki _abszolút jófejségből-rengeteg Lidocaint adott a varráshoz (40ml, sztem ez a biztosnágos adagon jóval felül van 50kg testsúlynál...)ez a Lidocain aztán a meghúzott varratok környékéről három napig nem tudott elszivárogni, fokozva a duzzanatot. így én abban a három napban a kórházi ágyon ülve-fekve csillagokat láttam, az engedélyezett fájdalomcsillapítól semmit nem használtak. és csak a szoptatás vett rá arra, hogy egyáltalán üljek (fekve még nem voltunk elég ügyesek, mostmár igen). valószínűleg ez utóbbinak köszönhető részben az, hogy a varratszedés után tényleg ég és föld lett a különbség.

én is ájuldoztam a szülést követő két-három órában, pedig még csak nagy vérveszteségem sem volt, és infúziót is kaptam... nagyon kimerültem. nem értettem, hogy a szomszéd ágyon fekvő lány hogy pattan fel úgy az ágyból (gondoltam, öreg vagyok... 33 éves.)

irigylésre méltó a bábaszolgálat. nekünk itthon nem kevés diplomáciát kell bevetnünk az amúgy jószándékú segíteni akaró, odaragadó és csacsogó közeli családtagokkal szemben... saját káromon tapasztalom. az sem egyszerű, hogy a taknya-nyála egybefolyó lelkes ebédszállító anyósomat távoltartsam az egy-kéthetes kisbabámtól, persze a kisfiam állati jófej, anyós érkezése előtt mindig óriás szunyát dobott be, így eldughattam őt a kiságyba a gyerekszobába, az előszobában-nappaliban pedig nagy kereszthuzatot csináltam...
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..