Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gioia

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Fidesz egyik élmenője Hitler után szabadon, rendeleti úton kormányozná az országot. Na, az lenne ám a rendszerváltás...:D   ..
 Az MR1 Kossuth Rádió újra elővette a mágnesezés teóriát a Napközben című műsorban (http://www.mr1-kossuth.hu/mrplayer.php?autoplay=1&hangtar=20110211_090517_1). Ez a riport is elég egyoldalú, hemzseg a bakiktól, erősen áramszolgáltatói megrendelés szagú, és…..
Gioia 2011.10.01 15:04:35
Kétféle fogyasztó van: aki már sorra került és aki ez után következik. Legyints bátran mindenkire, aki erről mesél Neked, mond bátran, hogy nem zörög a haraszt... Majd megdöbbensz, mikor rád legyintenek a barátaid.
Az óra helyhez kötött mérőeszköz. A gyártó padon történt hitelesítés és felszerelés között bárki mágnesezheti. Mégis azt feltételezik, hogy nem mágnesezték, mert a szolgáltató azt állítja, hogy ő nem tett ilyet. Felszerelik, akár oda is, ahonnan már leolvadt egy óra és oda is, ahol nem tudják, mi van a fal másik oldalán. Felszerelés után nem hitelesítik, mert az sokba kerülne a szolgáltatónak, pedig kormányrendelet írja elő. Évekig egyre többet fizet (pl. 90 éves házaspár, aki nem hogy a gépeit nem bővíti, de higgyük el nekik, hogy kérges kezükkel nem a googlin rendelnek neodinium mágneseket: lehet, hogy el sem tudják olvasni a nevét, de hogy nem tudják mi az, az biztos, és hogy a számítógép éppen olyan számukra, mint egy nagy teljesítményű kávéfőző, az biztos. A google pedig nem más, mint a kugli szlenges kiejtése.). Felhívja a szolgáltatót, aki kijön, még jóindulatúan leszedi az órát és leírja, hogy sérülésmentes. Aha. Elviszik és kapják jutalmul a kötbért, mikor megtudják, hogy a távoli Pécelen a szagértő egy megváltozott azonosító számú plombával lezért dobozból már surlódásos karcolásnyomokkal együtt vette elő az órát. Kiderült ebből a vizsgálatból a szagértő számára az is, hogy a "Manipuláló fogyasztók a megnövekedett számlát észlelve megijednek, és órahibát reklamálva önmagukat fedik fel". Szó szerinti idézet. És bár becsületsértés szempontjából a szagértő azt állítja, hogy ő nem mondta, hogy a vizsgált óra fogyasztója manipulálta az órát, a szolgáltató bizonyítva látja a szabálytalan vételezést a manipulált órával, ezért kötbérigényét fizetési meghagyás útján érvényesíti, ha nem fizet a kisnyugdíjas kérgeskezű. Nincs kegyelem ! A temetésre félretett 975 ezer forint ugrott ! A bíróságok (vajon melyik bíróság nem rendelkezik tartozással a közszolgáltatók felé?)valami oknál fogva megállapítják, hogy a kötbér jogos, mert a kirendelt szakértő azt állítja, hogy csak mágnesezés okozhatta az óra meghibásodását, mivel karcnyomokat visel. Senkit nem érdekel, hogy ki és mikor mágnesezte az órát, és az sem, hogy ki és mikor karcolta össze, hogy változott meg a plomba sorszáma és miként hoható ez felróhatósági kapcsolatban a kérgeskezűekkel. Nekik kihirdetik az ítéletet: már nem csak a temetésre félretett összeg ugrott, hanem a szagértői díjjal, és perköltséggel már egy személyi hitel erejéig is kötelesek meghosszabbítani az életüket.
Arra a kérdésre, hogy amennyiben a szagértő tömegesen azt észleli, hogy a mérőműszer nem felel meg a szabványnak, tehát plomba és burkolat sérelme nélkül jelentős eltérésre kényszeríthető, akkor miért nem tesz eleget a kötelezettségének, és miért nem jelzi a mérésügyi hatóságnak, hogy a típust ki kell vonni a forgalomból, egyszerű váűlaszt kapunk: mit gondolnak, ki fogja kifizetni a 7 millió kihelyezett mérőműszer cseréjét ? Tehát azért fizettek Ti és mi, meg a kérgeskezűek többet, mint fogyasztotok és azért kell utána kötbért fizetnetek, hogy elvegyék a kedveteket a reklamálástól, mert akkor a szolgáltató kénytelen lenne törvényi kötelességének teljesítése érdekében beruházni a 7 millió óra szabályossá tételébe ! Azért fizettek, hogy a szolgáltató az évről-évre növekvő milliárdos hasznát tudja biztosítani a Ti túlszámlázásotokból és ne legyen köteles abból semmit visszaforgatni a szabályszerű teljesítés érdekében. Tény, hogy olcsóbb dolog kétszer annyit beszedni, mint amennyit fogyasztanak, tény hogy kényelmesebb ez után kötbért kapni ajándékba, mint elismerni és orvosolni a szabálytalanságot !
Jó reggelt Magyarország !
Gioia 2011.10.05 18:36:13
@RaveAir: Teljesen igazad van. De jön ám az apokalipszis ! Mert ugyanis a magyar társadalmat addig könnyű hergelni, amíg maga is áldozatul nem esik. Én akinek meséltem ezekről az ügyekről, mind azt mondta, hogy hmmmm, hát ez szörnyű! Közben láttam rajta, hogy azt gondolta: nem zörög a haraszt... Egészen addig, amíg mellette is meg nem csörrent a haraszt.
Nomármost: nagyjából-egéséből elfogytak a semleges fogyasztók. A további extrahaszon lassan a rendőrök, bírók, ügyészek, ügyvédek családját érinti (akkor rögtön érezni fogják, hogy a haraszt márpedig zörgős jószág), majd őket is magukat ! No, így már nem lesz ebből bevétel, de kiadás igen ! Hidd el, nincs már sok olyan, akinek legalább egy megkárosított fogyasztó ne lenne a környezetében... Vagy akinek ne tűnne fel, hogy évről évre egyre többet fizet, cca 15 évig. Akkor jön az óracsere és 2-3 év konszolidált fogyasztás (pedig nem adott el semmit a korábbi fogyasztóiból, hanem azok csak öregedtek). Majd a fogyasztás ismét elindul felfelé.... És ez így megy tovább. Ha kussolsz, megúszod ennyivel, ha rákérdezel, vagy kifogásolsz, jön a kötbér ! Ő nem azt állítja, hogy Te mágnesezted meg az órát, hanem csak azt, hogy "megmágnesezték", de az Neked "róható fel". Légy erős: ez éppúgy büntetőjogi kategória, mint az előbbi. Azt írja, hogy szabálytalan vételezés történt. De hogy ki bírta rá a szabálytalan vételezést, hogy megtörténjen, azt nem írja le, csak hogy ezért Te vagy a felelős. Én nem sz@rt@m kérem a kútba, csak a kávájára. De belelöktem !
 Belső forrásból úgy értesültünk, hogy az egyik „kedvenc” áramszolgáltatónk, az ELMŰ-ÉMÁSZ újabb elképesztő dolgot talált ki. A lényeg, hogy mindenféle törvényt lehetőleg megkerülve a fogyasztókat minél jobban le tudják húzni áram- (helyesebben…..
A blog fennállása óta elég sokan megkerestek ilyen-olyan ügyekkel, természetesen elsősorban villanyóra mágnesezéssel kapcsolatban. Először is szeretném megköszönni a bizalmat, hogy nagy számban rendelkezésemre bocsátották az áramszolgáltató eljárásának alapját képező…..