Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XtolZig

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Robin Hood 374 milliárdja 2010.01.10 12:09:41
Újabb MMORPG-s, pénzes sztori, ezúttal az Eve Online-ból, ami többek között arról híres, hogy elképesztő intrikákat szőnek benne a játékosokból összeállt társaságok, illetve arról, hogy a gazdaság totálisan a játékosok kezében van. Például bárki alapíthat bankot, és…..
XtolZig 2010.01.10 20:00:50
@Tamas.D: Nagyon sok pénzt kapsz azért hogy ezt a szarságot kivétel nélkül beirkáld mindenhova?
Ezzel max azt éred el hogy csakazért se fogja senki megnézni..., azt leszámitva hogy ezek a fórumok marhára nem erre valók.
Sokan látják nagyon jól a magyar iskolarendszer hibáit, hiányosságait, mint levélírónk is. jól írja le, az egyes szintek hibáit, valamint az is, hogyan lehet nagyon egyszerűen bejutni a felsőoktatásba.Kedves Ellenőrző! Az „Embertelen felsőoktatás” és a…..
XtolZig 2010.01.04 11:53:54
@Grafithuszar: Ezzel tökéletesen egyetértek a leirtakkal.
Aki büfé-ruhatáron végez egy nevenincs helyen, és utána csodálkozik hogy se tudása sincs, se semmit nem ér a diplomája, azzal már agyba komolyan nagyon komoly próblémák lehetnek.
Nagyon sok hülye van ebbe az országba, de hogy ennyi.... rááadásul mikor ez akaraterővel és szemellenzővel párosul.. na hát ez csúcs
Katasztrofális a helyzet az munkaerőpiacon, de az, hogy még egy olyan diszkriminációt is meg kelljen élni, hogy a megszerzett szakmai végzettség, tudás, gyakorlat nem érték a munkáltatóknak csak azért, mert 40, vagy 50 évesek vagyunk, ez nonsens.   Képtelenség elhelyezkedni, s…..
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
XtolZig 2009.12.25 22:43:18
@Pukker: Hát szerencsére engem ilyen élmények nem érnek, én ilyen emberekkel nem kerülök hál istennek kontaktusba soha, csak itt olvasom ezeket meg hallom csoporttársaktól.
BGFre járván(azon belül is közgazdásznak tanulván(és nem bölcsészHR-re meg stb, aminek semmi köze nincsen hozzá)), ezek a nagy részét nem érzékelem, akiknek itt nincs helyük azok nagyrészt a második negyedévtől már maguk nem jártak be mert látták hogy ez nekik esélytelen itt.(gondolom eztán irány a 2 utcával lejjebbi elitkommunikátorképző, ahova egyik volt ismerősöm jár, mikor találkoztam vele, nem tudta megmondani milyen tárgyai vannak felvéve..)
Véleményem szerint ezen problémák 95%-a amik itt fel lettek sorolva, abból a társadalmi elvárásból ered(ami szintén itt ki lett fejtve), hogy teljesen motiválatlan hallgatók kerülnek be a felsőoktatásba(tisztelet annak a nagyjából 10%-nyi kivételnek aki nem).
Kultuszgyanús kisfilmek a Szigetes fickóval Ha tetszett a „Prodidzsájos” arc, ezt se hagyjátok ki!    Janklovics Péter, a Sziget arca ezúttal lúzer fiatalok bőrébe bújik és  így mutatja meg, milyen helyzeteket érdemes elkerülnie ma egy…..
XtolZig 2009.11.30 20:48:21
@Kontárblog:
Azért a közgázt önmagába nem sorolnám igy a büfé-ruhatáron kívülre, sajnos közgáz esetébe több feltételt is elé kell tenni, mielőtt azt mondanánk rá, hogy 'szép'.
Elsősorban az intézmény. Közgazdász szóval kezdődő diplomát jelenleg bőven 20 fölötti számű intézménybe lehet szerezni, ebből BGF és Corvinus(és a munkaerőpiac szempontjából ez is egyre kevesebbet) kivételével a többi semmit nem ér.
A második feltételezés, hogy sajnos bolognába amikor hozták létre a BA szakokat, amit nemtudtak a bölcsészbe betuszkolni, azt benyomták üzleti közgáz alapszakokhoz, mint például a turizmus-vendéglátás, marketing, hr és társai aminek nagyjából annyi köze van a közgázhoz, mint a jognak, vagy annyi se(2 félévig van alk. közgáz kb).
Tehát ha BGFen vagy Corvinuson tanulsz pénzügy/számvitel/gazd elemzés/gazd-menedzsment(ezen hallgatók akiket 'közgazdásznak' hívunk) szakon, akkor télleg "szép" ha ez mellett eltartod magad.
XtolZig 2009.11.30 21:47:07
@Rebegő ajkak:
Üdv! Ez a két egyetem abban más, hogy ha valaki azzal a céllal érkezik a felsőoktatásba, hogy életpályát válasszon magának ez által, egy tudományág fele orientálódjon/tanuljon, amit a gyakorlatba haszonsitani szeretne, akkor erre képes lesz, van rá kereslet a munkaerő piac oldaláról(nem úgy mint a maradék meg nem nevezett X intézmény, melyek önéletrajzba való feltüntetésük után a 'drága hr-es' kezéig se jutnak el, mert a titkárnőnek már parancsba van adva a selejtezés.)
Az etruszkológia nem tudom milyen módon kapcsolódik a közgazdaságtanhoz, így merek következtetni hogy nem közgáz szakra járt, így ebben a formában nem tudok erről nyilatkozni, közgáz szakokra vonatkoznak a megállapításaim.(ugye egy intézményen belül is óriási eltérések lehetnek a szakjainak a minősége között).
Az érdemjegyre meg, azért ha a két intézmény valamely közgáz karán közgázből, pl egy szóbeli kollokviumon 5öst szerzel(a beadandó azért egy más világ, mint mikor oktatók előtt kell rögtönzött kérdéseken keresztül bizonyitanod), akkor fejet hajtok előtted.:)