Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spulnissimus maximus

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május a dél-koreai film hónapja Magyarországon! Ebben a hónapban indul egy koreai filmklub, illetve az Uránia moziban lesz a harmadik koreai filmhét is, melyet a Koreai Köztársaság nagykövetsége szervez. Részletes információk (a filmekről is) a következő blogon érhetők…..
spulnissimus maximus 2010.05.15 09:59:37
Mi részt vettünk már egyszer egy koreai filmhéten (szintén az Urániában)tavaly. Az "Erkölcstelen tudós" című filmet néztük meg. Nekem tetszett, a film nagy része könnyed, vicces volt, aztán a végére bedurvult. Íme itt a leírása (ha esetleg érdekelne:

Erkölcstelen tudós
(Eum-ran-seo-saeng)
139 perc
Rendezte: Kim Dae-woo
Kim Dae-woo jó nevű dél-koreai forgatókönyvíró, aki olyan népszerű mozik scriptjéért felelős, mint A románc (rendezte: E J-yong, 1998), A becstelen király (r.: Kim Ji-woon, 2000) és a Veszedelmes viszonyokat feldolgozó Botrány (r.: E J-yong, 2003). Kim központi témái között a bátorság és a boldogság említhető, de az olyan társadalmi tabuk bemutatásától sem riad vissza, mint a bujaság vagy az árulás. Az Erkölcstelen tudós a Koreai Filmtanács 1991-es forgatókönyvírói pályázatát megnyerő, 1962-ben született úriember első saját rendezése.
Szereplők: Han Seok-kyu, Lee Beom-soo, Kim Min-jeong, Ahn Nae-sang
Az Erkölcstelen tudós története a XVIII. századi Koreában játszódik, ahol Yun-seo (Han Suk-kyu), az arisztokrata származású tudós kezébe kerül a város legnépszerűbb könyve, amely egy erotikus regényt takar. Noha kezdetben idegenkedik az efféle szennyirodalomtól, úgy dönt, hogy ő is ír egy hasonló művet, amelyhez illusztrációkat is készíttet Gwang-heonnal (Lee Beom-soo), a hírhedt testőrparancsnokkal. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor Jeong-bin királynő (Kim Min-jeong) is elolvassa a rögvest sikeressé váló regényt, és viszonyt kezd az íróval.
Kim szellemes erotikus meséje meglepő hangulatváltásokkal dolgozik, az egyik pillanatban kedélyesen viccelődik, míg a másikban halálosan komoly, tettlegességig fajuló párbeszéddel dezorientálja a nézőt. A korhű ruhák és díszletek bemutatása legalább akkora erősségét képezi e mozinak, mint az emlékezetes színészi alakítások (kivált az Augusztusi karácsonyban is látható Han Seok-kyu brillírozik) vagy a szexualitással élcelődő poénok, amelyek messziről elkerülik a közönségesség csapdáját.
spulnissimus maximus 2010.05.17 17:05:14
@Tiggr:
AJAJJAJ! Elnézést, de csak a hét vége felé dől el, hogy felvesznek-e, addig nem akartam elkiabálni semmit. A lényeg, hogy csak mesélnem kellett magamról (=tanulmányokról) + volt egy szituációs játék. Egész jól ment.
Még koreai utam előtt kicsiny feleségem kapcsolgatta a TV-t és belefutottunk egy sorozatba. Én simán kínai szappanoperának véltem azalatt az 5 másodperc alatt, amennyit Mangó ezen a csatornán időzött. Aztán Rózsa említette, hogy ismerősek a ruhák, amiket fényképeztem.…..
Koreai tapasztalatok Divat 2010.04.16 19:27:00
Pár szót szerettem volna szólni az itteni öltözködésről is, de sajnos túl későn jutott eszembe, így képeket nem nagyon tudtam készíteni a témában. Azért pár észrevételemet megosztom!A férfiak öltözködése általában kétféle. Vannak a „hétköznapi”…..
spulnissimus maximus 2010.04.21 12:12:06
@Mutterschiff: Ilyen szerzeteket itthon, Pesten is lehet látni. De ennek örülök, mindig gondoskodnak a jó hangulatomról.
Hát, azt hiszem itt a blog vége, legalábbis egyelőre nincs több mesélnivalóm, kiürült a tarsoly... Úgy néz ki, többször nem is utazok vissza Koreába. Persze eszembe juthat még ez-az, de sokminden már biztosan nem.Van azonban egy olyan tervem, hogy a megszerzett kapcsolatokat…..
Tegnap este negyed tíz körül, 16 órás repkedés és gurulás után végre megérkeztem haza! Azóta megvolt az első éjszaka is, persze az időeltolódás miatt fél 4-kor felébredtem. Azért reggel még tudtam aludni egy keveset! Nem baj, lesz most még módom pihenni! :)Még nézegessetek…..
spulnissimus maximus 2010.04.15 09:47:40
Köszönöm mindenkinek, aki kommentelt a népszámlálás bejegyzésnél a gratulációkkal együtt! (A többiek is kommenteljenek ám oda!)Akik jó kis sztorikat várnak ide, egyelőre el kell keserítenem. A hétvége úgy nézett ki, hogy felkeltünk valamikor 6 körül, reggeliztünk a…..
spulnissimus maximus 2010.04.12 09:50:11
Dolgozunk, nem blogolok, csak épp pici szünetet tartok!Szóval mindig is fúrta az oldalamat a kiváncsiság, hogy hányan olvassátok soraimat, úgyhogy mivel ma névnapom van, gondoltam ennyit kérhetek Tőletek! :)Szóval aki erre az oldalra "téved", kérem regisztráljon, hogy…..
Koreai tapasztalatok Namdeamun piac 2010.04.06 15:51:16
Láthatjátok, hogy a palotákból mérgezésem volt, az első bevásárlónegyed nem jött be… Mit csináljak hát? Elmentem egy piacra! A Namdaemun a korai Joseon idők óta létezik, és a koreaiak körében az egyik leghíresebb hely. Azt mondják, amit itt nem lehet megkapni, az nem is…..
spulnissimus maximus 2010.04.08 17:29:15
@Malac81:
Ezen legalább 10 percig nevettem ;)
Ígérem, utolsó bejegyzés erről a helyről, de itt annyi minden történt!A múzeum után egy kis parkon keresztül ki lehetett jutni az utcára és aztán mehettem volna vissza a metróhoz. Mivel ez ugyanarra volt, mintha a palotán keresztül mentem volna, úgy döntöttem, az mégiscsak…..
Tegnap a két palota végigjárása után már kezdett belőlük mérgezésem lenni, mert - a képekből nem tudom, mennyire látszik – mindegyikben nagyon hasonlóak az épületek. Valami másféle programot szerettem volna hát délutánra, ráadásul kezdtem éhes is lenni!Ha az ember…..
No comment! :)))..
spulnissimus maximus 2010.03.14 16:00:44
Koreai tapasztalatok Újra itthon! 2010.03.13 20:34:14
Mindenki nyugodjon meg, hazaértem, ezt már itthonról írom! Megyek aludni, de holnap még írok, sőt utána sem lesz vége! :) Jó éjt!..
Koreai tapasztalatok Havas kaland 2010.03.09 15:12:15
Amit az ember eltervez, biztosan nem valósul meg... Arról volt szó, hogy ma nagyon sokáig dolgozunk, ám az egyik amerikai srác már eléggé kifáradt (vacakul aludt), így 7 felé kijelentette, hogy nem fogunk mindent befejezni, majd meglesz csütörtökön, vagy pénteken, menjünk inkább a…..
Dani kérdezte, hogy milyenek az itteni népek. Hát, ez nehéz kérdés. Azt hiszem, mindenki ismer sztereotípiákat, és annál több van ezekből, minél kevésbé ismerünk valamit. Gondolom ezekre az agyunknak van szüksége ahhoz, hogy ne kelljen mindenkit egyénként kezelni, hanem…..
spulnissimus maximus 2010.03.10 09:25:14
@Angyalfatty:
khm khm... túl nagy az érdeklődés ;)
Koreai tapasztalatok Na, mi ez? 2010.03.09 14:44:47
Rejtvény következik! :) Korábban említettem, hogy mik ezek, de eddig nem volt róluk kép! Íme pár, amiket ma úton a céghez, autóból fényképeztem! A kérdés, hogy mennyire figyeltetek! Szóval, mik lehetnek ezek? Az első helyes megfejtő kap majd egy rizses teát! :) Komolyan ám, hogy…..
Koreai tapasztalatok Pizzát ne!!! 2010.03.09 08:50:45
Hát, mivel városnézésre egyelőre nincs idő, kénytelenek lesztek olyasmiket olvasni, amik amúgy történnek velem...Tegnap például este tízig dolgoztunk, és közben már majd' éhen haltunk! A koreai kaják elég jók, de az a baj velük, hogy a legtöbb alapja zöldség, tészta, esetleg…..
spulnissimus maximus 2010.03.09 14:21:44
@Ritus57:
Bizony bizony! De azért tegyük hozzá, hogy távirányítással született ez a komment :)

ui: Zsolti, látod, ezt is Neked köszönhetjük :)
Koreai tapasztalatok A hotel 2010.03.07 14:30:32
A hotel szuper! A 13. emeleten lakom, a kilátás nem annyira érdekes, de a szoba maga szuper. Pár kép:   A kilátás a szobából: A 4. emeleten egy kínai étterem van, ott ettünk vacsit a lengyel sráccal. Én válogatott tenger gyümölcseit sült tésztával. A…..
Igen, elkezdődött a legnehezebb nap! Ez a készülődésé, várakozásé, búcsúzásé... Ez az, ami fáj.Éjszaka jól ki kellett volna aludnom magam... persze olyan 3 körül megébredtem és beindult az agyam... 5 előtt valamivel kitaláltam, hogy innom kéne egy kis whisky-t, az majd…..
Drága Barátaim!Elindítottam egy blogot olyan célból, hogy egyeztessük, hogy ki mikor és honnan és hová megy, hogy ne forduljon elő olyan hogy egy vonattal jövünk mindannyian csak nem tudunk róla. lehet h egyszerűbb ez mint az email, nem tudom. mindenesetre próbáljuk ki, és ha…..
spulnissimus maximus 2010.02.22 12:52:56
@m.evi:
igen, látjuk!!!!

a többihez is tudsz írni? látod a többi bejegyzést???
spulnissimus maximus 2010.02.23 10:22:34
@Joola:
hehe :)
Ja Évi, most már nem lehetsz rest írni! ha kérdésed van szólj!!!
spulnissimus maximus 2010.02.25 12:52:27
@m.evi:
:) már alig várjuk, aztán mosolyogj a kamerába...

"ez az csináld, a kamera szeret téged" :):):)