Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Én/Me

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban, még a távoli novemberben írtam már egy bejegyzést a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. A fő állításom, amely valamelyest eltért az elemzők többsége által hangsúlyozott kategorikus „biztosannemlesz”-től, a következő volt: „még most is több…..
Én/Me 2010.02.10 09:17:12
@-d(-_-)b-: Pedig igaz :) szerintem, de kb. mindketten ugyanazt állítjuk, csak a résztvevők személye tér el.

Én a zanzásított vitát abból a szempontból tartom jobbnak, hogy nincs az a választópolgár, aki órákat szentelne szakpolitikusi *szócsépléseknek* még az őt érdeklő témákban sem.
Politikai elemző vagyok, ezért – bár hiszek abban, hogy előbb-utóbb valamilyen ingatlan alapú adózásra szükség lesz majd Magyarországon – az Alkotmánybíróság mai döntése után nem bonyolódnék bele sem filozófiai, sem közgazdasági fejtegetésekbe. Egyszerűen és…..
Székesfehérvár polgármestere, a 2010-es költségvetést az MSZP padsoraiból egyedül elutasító Warvasovszky Tihamér bejelentette, hogy nem indul a parlamenti választáson (azt korábban is tudni lehetett, hogy tavalyi mozgása után szocialista színekben ez már nem valószínű). A…..
Én/Me 2010.01.26 13:37:00
@hoplita: szerintem a megyerendszer megtartása mellett azzal érvelni, hogy azért jó mert ezer éves, nem több mélymagyar beidegződésnél, már bocs.

A megyerendszer megalkotásakor - és még sokáig utána - válasz volt az akkori közigazgatási kihívásokra. Csakhogy a világ akkoriban igen lassan változott.

Szerintem a közigazgatás ma merőben más kihívásokkal küzd, ami ad absurdum alapja lehetne egy teljesen új közigazgatási (egység) rendszer létrehozásának. A régi felett egyszerűen eljárt az idő...
Én/Me 2010.01.26 14:02:31
@hoplita: évszázadokkal ezelőtt merőben más gazdasági-társadalmi szerkezete volt az országnak, egyebek mellett.

Mégegyszer mondom: az hogy valamit ezer éve alkottak, az nem jelenti azt, hogy funkcionalitásában, költséghatékonyságában stb. ma is a legjobb választás, akkor sem, ha egyébként évszázadokon át jól működött.
Történetesen azt gondolom, hogy a megye rendszer megalkotói is más rendszert szülnének, ha a mai viszonyok között kéne nekilátniuk...
w Próbálj meg lazítani 2010.01.04 08:00:00
Köszöntöm a nemzettestet, legyen szíves leülni, elhelyezkedni, szusszanni, fingani egy másnaposat maga alá. Na, itt a kétezertíz, mit szól hozzá? Szokás ilyenkor fogadalmat tenni, bár attól tartok, hogy ez a hagyomány visszaszorult a bejglizabálás és a részegeskedés mögé,…..
Én/Me 2010.01.04 11:16:59
@molaris: Hááát! Legalább megpróbáltad. Nem sikerült. Mármint érdemben hozzászólni. Talán legközelebb?
Többen felvetették, hogy jó lenne látni az előttünk álló kampányidőszak és kormányalakítás pontos menetrendjét. Közjogi és politikai értelemben a következő fontosabb lépések várnak ránk: A választás kiírása: A kampány hivatalosan akkor kezdődik, amikor a köztársasági…..
Én/Me 2009.12.18 13:16:29
@is: jól van na, elírta, minden percet akart írni :)
Én/Me 2009.12.18 13:39:44
@kafferbivalybalamber: ez a fóbia dolog érdekes amúgy. Ugye van mindkét oldalon :) Gondolom mindkét oldalon megvannak azok, akik kizárólag érzelmi alapon démonizálnak.
De hiszem, hogy sokan vannak olyanok, akik a tényleges cselekedeteik alapján nem kedvelik OV-t és GYF-t.

Én pl. konkrétan emlékszem jó pár antidemokratikus lépésre/attitűdre OV-tól és kormányától/parlamenti többségétől. (a csalást lopást most kivenném ezekből, mert az mint már itt beszéltük számtalanszor, úgy összességében politikai elitünk és társadalmunk sajátja) Én konkrétan ezek megismétlődésétől sőt fokozódásától tartok, és amikor pécsre tekintek felelmeim erősödnek.
Másik oldalon gondolkodók gondolom több példát tudnának szintén mesélni, az ő *fóbiájuk* miben gyökerezik. Summa summarum, szerintem ezeknek a fóbiáknak van racionális oka is szép számmal, mindkét oldalon.
Én/Me 2009.12.19 09:48:14
@pannonfunk: csak ne feledjétek, h a túlzott elfogultság nem csak a szembelévő oldalon okoz kontraszelektivitást :)
A hírek szerint holnap kiderül, ki vezeti a Jobbik országos listáját, azaz ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik dilemmáiról és lehetőségeiről korábban már írtam (még korábban második erős esélyeiről is), most kifejezetten csak a személyi kérdésre…..
Én/Me 2009.12.16 16:02:29
@Epikurosz: véleményt nyilvánítottam, még ha neked nem is tetszőt. Az még pár hónap sajna, amíg ezt betilthatod, de talán majd akkor is leírhatom. Örülök hogy van több diplomád is, ez a kommentjeidből nem jött át elsőre.
Én/Me 2009.12.16 16:25:31
@Lófasz Hadnagy: persze hogy nem, most jönnek még előbb a 10es évek :))

Amúgy én semmit sem zárok ki. Bizonyos dolgokat nyilván a FIDESZ sem tudna visszahozni, a Jobbik meg még 4 évig (remélem) nem lesz kormányzati tényező, de ha pécsre tekintek mindig elbizonytalanodom. Korábban azt gondoltam, hogy jogállamban demokráciában azok sem kivitelezhető dolgok, legalább is így biztosan nem.
Én/Me 2009.12.16 16:44:55
@Lófasz Hadnagy: azért én nem zárnám ki egyelőre, hogy nem lesznek felkérve koalíció kötésre, ugye az hogy most tagadják ennek lehetőségét az nem releváns...
Többen felvetették hozzászólásaikban, hogy a jobboldal polarizációja akár a 2002 óta a Fidesszel szorosan együttműködő, tulajdonképpen autonóm szereplőnek ma nem tekinthető KDNP önállóságának megteremtésével is megtörténhetett volna, illetve megtörténhet még a jövőben.…..
Én/Me 2009.12.10 10:27:43
@BISMARCK: ebben nem hiszek. Már ezen a blogon is volt róla szó, hogy magyarhonban a látványos politikusi lemondások és visszavonulások csak színjátékok voltak, ilyen esetben is csak az történne. Másodsorban Deutsch-Fürr (lehet nem jól írom) képviselő félrelépése sem rengette meg a parlamenti patkót...
Eddig az SZDSZ esélyeiről csak „szóra sem érdemes” módon írtam, ami ha nem is udvarias, de a valósághoz közel álló megközelítés. S bár formailag szegény Retkes Attila elnök nevéhez kapcsolódik majd az egykor szebb napokat látott párt kivezetése a parlamentből, az…..
Én/Me 2009.12.08 16:06:10
@tölgyes:
"mert a baj is nagyobb.. az MSZP által elszórt 18.000 milliárdot vissza kell fizetni és az nem lesz könnyű.
"

+ még ki kell fizetniük valamiből a párt bevallott 900 milliós tartozását, meg a be nem vallottat is, mert 8 év konstruktív ellenzékiség a maga kampányaival és egyebekkel vagyonokba került, amit a finanszírozók szeretnének majd visszakapni kamatostul... Meglásd, adóemelés lesz :))
Én/Me 2009.12.08 16:19:36
@malac69 gerinckutató blogkalandor:
Egy jogerős bírói döntés kikerüléséről akkor is így vélekednék, ha ha a házam a radarállomással egy telken állna.

Amúgy bárhogy csűrjük csavarjuk, alapvetésemet fenntartom: mindkettő durva normakerülés, hogy enyhén fogalmazzak...
Én/Me 2009.12.08 16:25:58
@Gabo1000: "A parlamentális rendszerünk enyhén szólva elavult ergo ha bent van az ellenzék ha nincs akkor is az van amit a kormánypárti képviselők "lelkiismeretük" szerint nyomnak."

A parlamentális rendszerek világszerte elavultak, az ilyenekben mindig az van, amit a többség benyom. Más kérdés, h boldogabb országokban ritkán előfordul, hogy meghallják a kisebbségi érvelést, és ezt azt beemelnek belőle a döntésekbe, ha az kellően alátámasztott. Persze ehhez konstruktív ellenzékiség kellene, amivel én a FIDESZT nem vádolnám...
Emlékszik még valaki arra, hogy ki szerepelt 2002-ben a Fidesz országos listájának második helyén? Igen, közvetlenül Orbán Viktor mögött, aki amúgy 1990 óta minden választáson a Fidesz listavezetője volt, s feltehetően most is az lesz. Nos, akkor éppen Fidesz-MDF közös listával…..
Én/Me 2009.12.07 13:40:38
@Balt: Én nem zárnék ki semmilyen koalíciót. Korábban is volt már erős fogatkozás, hogy a szocikkal nem, meg a kisgazdákkal nem, aztán a hatalom megszerzésének és gyakorlásának vágya felülírt mindent. Választások előtt bármely oldalon a koalíciós esélylatolgatások és fogatkozások szimpla kampánydumák.
Ahogy közeledik a választás, láthatóan a média is egyre jobban figyel a politikára. Az nem meglepő, hogy a pártos (értsd: politikai célok alapján értelmezhető) sajtó fokozottan figyel a kenyéradó gazdák érdekeire és egyszersmind a politikai ellenfelek viselt dolgaira, de még a…..
Én/Me 2009.12.04 12:31:31
@radala: "csak arra utaltam, hogy valószínűleg nagyban javítaná a közbizalmat, ha mondjuk 2006-tól kezdve az összes minisztert bebörtönöznék defaultból és 2002-2006 közötti időből, pedig néhányat az érdemei szerint"

És akkor csodálkozik a tisztelt jobb oldali közönség, hogy azok ottan riogatnak, persze alaptalanul. Mért is kéne félni bármitől is, teljesen normális ősi konzervatív gondolat, hogy ellenfeleinket, vagy a velünk egyet nem értőket csak úgy default bebörtönözzünk....

Gratula!
Én/Me 2009.12.04 12:40:22
@forrestg: ez jópofa volt :) de látom a leírtakat nem értetted meg, kár...
Én/Me 2009.12.04 12:44:50
@forrestg: hát nem tudom Te hogy vagy vele, de az ilyen apró kiszólások engem mindig elgondolkodtatnak. Amúgy érdekes, hogy mikor felhívom rá a figyelmet, egyből zsigeri gyűlölettel vádolsz, pedig ha hiszed ha nem én szeretem ám a "jobb" oldalt is, de bárki default bebörtönzése lássuk be meredek dolog :)
A hétvégén az MSZP választmányának elsöprő támogatását megszerző és a borotvát gyermekei kezébe adó Mesterházy Attila már meg is kezdte hosszú kampányát. Az ismertségi deficittel rendelkező fiatal politikus számára elengedhetetlenül fontos, hogy a következő hetekben még…..
Én/Me 2009.12.01 08:21:41
@mirrmurrkandur: "Fidesz is kérhette volna az újraszámlálást. Nem kérte."

Alapvetés, hogy választási csalás elkövetésére leginkább a hatalmon lévőknek van módjuk és lehetőségük... másodsorban vicces lett volna ha mégis kérik, miután a parlament utolsó ülésén Pintér belügyminiszter jelentette a parlamentnek, hogy a választások rendben lezajlottak, majd ezt az akkor fideszes többségű parlament megszavatzta...
Én/Me 2009.12.01 15:48:35
@6.Lenin: "Nem sajnáltam le senkit,ha olvastad,amiket írtam.Igaz túldicsérni se szoktam.Mesterházy-t végképpen nem sajnáltam le."

Nem konkrétan Rád gondoltam, általában látom úgy, hogy az MSZPvel nem szimpatizálók talán túlzottan alábecsülik, ami nem baj, csak esetleg visszaüthet.
Én/Me 2009.12.01 15:56:10
@6.Lenin: A választási bizottságokba valamennyi párt delegáltja ott volt. Kétlem, hogy csak úgy számolás nélkül beírogatták volna a korábbi eredményeket, ez egyszerűen nem életszerű.