Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pbajkay

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kazahsztán Élen Május 1. (2008) 2008.05.08 10:08:50
A következő népünnepély az otthon is nagy múlttal rendelkező „Éljen Május 1!”. Gondoltam megnézem, hogy itt hogy ünneplik. Számomra érdekes volt mert utoljára ilyen felvonuláson talán 8-10 éves koromban lehettem. A ünnepség szépen meg van koreografálva. A menet 11…..
Régen nem jelentkeztem itt. Igazából január vége óta kint dolgozok újra, de nem volt semmi említésre méltó ez idő alatt. Gondoltam talán, ha lesz egy komolyabb hó, no nem annyi amennyit már otthon is láttam, hanem kb derékig érő, akkor érdemes lesz valamit megmutatni. De…..
A héten beköszöntött a tél. Leesett az első 1 cm-es hó, és a hőmérséklet nulla fok alatt van, most már nappal is. Munkába vontam az orosz design-ú télikabátomat, így még mindig elég alá az ing, nem kell pulóver. Téli (havas) képeket majd akkor, ha 1-2 cm-nél nagyobb lesz…..
Kazahsztán Kis idő elteltéve 2007.10.28 08:50:00
Egy rövid otthon tartózkodás, és némi eseménytelen két hét alatt összejött annyi új élmény, hogy érdemes legyen újra írnom.Az időjárás már közelít a télihez, de még nincs eszméletlen hideg. Reggelente még mínusz 5 fok körüli a hőmérséklet és napközben sem megy plusz…..
A hétvégére más finomságott tartogattam magamnak. Végre sikerült eljutnom, a kollégák hathatós segítségével, a Salkar tóhoz (Озеро Шалкар).  Egy sódóm tetején található lefolyástalan területen. A sótartalma megközelíti a Holt-tengerét, lehet hogy meg is…..
Két hete jelentkeztem utoljára. Az első ok, hogy az első fázis végéhez közeledtünk és így rengeteg új feladat adódott, és újabb szoftvereket kellett használni és megtanulni. A másik ok, hogy a sok munka mellett alvásra jutott csak időm és így újabb felfedezéseket nem tettem a…..
Kazahsztán Kulináris örömök 2007.09.04 06:43:00
Elérkezett az a nap amikor egy kicsit bővebben írok a helyi étkezdékben fogyasztott finomságokról. Sajnos az ételekről képpel nem szolgálhatok. De majd a sörökről. :)Talán amit a leggyakrabban ettem, eszek, mert otthon is kíválóan és gyorsan elkészíthető az a pelmenyi…..
Mondom az uramnak, Tibi.Hetek óta még az orromból is a Magyar Gárda folyik. Sokakkal ellentétben én nem kiáltottam fasizmust, és úgy voltam vele, ha ez kell nekik, ám legyen. Szerveződjenek, aztán lapátoljanak szart, segédkezzenek árvizeknél, meg osztogassanak ingyen jojót, kotont…..
Kazahsztán Egy kis kultúra 2007.08.27 14:07:00
Újabb hét telt el munkával és újabb komoly tapasztalattal az itteni élethez. Ha meleg víz van akkor hideg nincs (ez a jobbik eset), ha hideg víz van akkor meleg nincs (ez még elfogadható lenne), de most két napja semmilyen víz nincs, csak palackos (és ebben a melegben ez még a…..
Kazahsztán Vasárnapi kirándulás 2007.08.20 13:45:00
A vasárnap bár nem teljesen a munka jegyében telt, azért nem nélkülözött szakmai dolgokat. Kikocsikáztunk a városból és majd egy óra száguldás után megérkeztünk a célponthoz.Bizony olajipari cég lévén, munkánkhoz kapcsolódik a kutató fúrások végzése is. A helyszí a…..
Kazahsztán Választások után 2007.08.20 10:07:00
Újra itt a hétfő. Otthon mindenki az esti tüzijátékra hangol a Duna parton vagy egyéb helyeken. Mi dolgozunk, valkinek azt is kell. Most lesz otthon vihar vagy nem ez itt a kérdés. Nálunk három hete igérik az esőt, de nem nagyon akaródzik megjönni neki. Napközben 30 fok felett van a…..
Kazahsztán Választások előtt 2007.08.17 07:53:53
A hétre a sztahanovizmust olyan tökélyre fejlesztettük, hogy már az ebédet is majdnem elfelejtettük. Reggel fél kilenckor kezdünk és este hétig de inkább nyolcig az irodában vagyunk. Mindenki elmerülten keresi az olajat. :)Délután a főnök hazamenetele előtt egy csoportképet…..
Kazahsztán Második hét 2007.08.13 07:44:13
A második hét a sztahanovizmus jegyében telt. Még hétvégén is 8 órát dolgoztunk. Megérkezett András és a kollégák este nyolcig nyomják reggeltől. Ha a főnök megjelenik, beindul a munka. Mintha nélküle nem menne. Csütörtök este András degeszre tömte a bandát jóféle…..
Kazahsztán Az első hetek 2007.08.13 07:24:15
Az első héten nagy dolgok nem történtek. Kedden reggeltől munka estig, s ez így volt a hét többi napján is. Csütörtök reggel annyi volt a változás, hogy már csak én voltam itt. A lakás tényleg elég lepukkant, itt a takarítás nem segít, csak egy tisztességes felújítás.…..
Kazahsztán Első nap 2007.07.31 08:41:19
Minden érdeklődőt köszöntök a távoli Kazahsztánból.Az utazás nem volt túl eseménydús csak annyit szűrtem le az egészből, hogy a német precizítás már nem a régi. 18 főre csak 10 főnyi ételt hoztak a fedélzetre, nem is értem miért, hiszen a repülőjegyeket legalább két…..