Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brútusz

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat zöld szervezet, név szerint a Duna Charta, a Levegő Munkacsoport, a Greenpeace Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Védegylet valamint a WWF Magyarország 2010. február 17-én 12 kérdést juttatott el a Fidesz, a KDNP, az MDF, az MSZP és az SZDSZ elnökének, valamint…..
brútusz 2010.03.21 13:12:48
nem értem, ez a 6 civil szervezet hogyhogy nem küldte el kérdéseit a jelenleg 2. legerősebb pártnak, a Jobbiknak, miközben olyan pártoknak elküldte, amik be se kerülnek a parlamentbe. gondolom azért, mert utálják, de attól még szembe kell velük is nézni, és nem lehet elzárkózni... ez számomra elég érthetetlen, hogy gondolták...
pedig az ő programjukban is benne van a környezetvédelem, ld. 23-25.oldal:
jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf
ráadásul szerintem elég jó. érdemes elolvasni ezt a 2 és fél oldalt.
külön kiemelném ezt:
"A környezetünkért hasznos munkát végző civil szervezeteket fokozottabban bevonjuk a döntésekbe..." nem értem, ha a Jobbik számít ezekre a civil szervezetekre, akkor ők miért nézik semmibe a Jobbikot...
azt hittem, a környezetvédelem nem bal vagy jobb oldaliságtól függ...

tényleg kíváncsi vagyok, a Jobbik miért maradt ki?
brútusz 2010.03.22 13:49:34
Üdv!
Ha nem gond, nem saját szavaimat használom, hanem idézek facebookról, "A hülyeség kora" rajongói csoport egyik tagjától, Ignácz Krisztiántól, ugyanis teljesen egyetértek vele, és én nem tudnám ilyen jól megfogalmazni, ahogy ő tette. Szóltam neki, hogy idéztem őt, így remélem nem élek vissza semmiféle joggal, meg különben is, ha ő ezt leírta nyilvánosan, akkor gondolom lehet idézni is. :)

Szóval az ő hozzászólása:
"(...) Máskülönben: a környezetvédelmi szervezetek azért tüntetnek, akcióznak, demonstrálnak, lobbiznak, hogy minél több eredményt érjenek el a nagypolitika asztalán. Tehát nem elsősorban azért, hogy az emberek szemét felnyissák. Nyilván ez is kiemelt cél (!), de ők is tudják, hogy igazi eredményeket csak a politika meggyőzésével lehet elérni. A politikának van igazi erőtere; az hozza a törvényeket, a rendeleteket, a szankciókat. Enélkül magára maradna a civil megelőzés, a civil belátás, s csak nagyon lassan haladna előre (mint ahogy ezt tapasztaljuk is).

Pontosabban: ha a politika is határozottan veszi ki a környezet- ill. klímavédelemből a részét, akkor nagyobb hatással tud érvényesülni az egyes emberek szemléletváltozása is. Pl. ha a kormányzó hatalom hoz egy olyan rendeletet, miszerint minden televíziós csatornának (függetlenül a profiljától) kötelező napi 30 percet a környezetvédelemmel foglalkoznia, akkor az a szemek felnyitását is elősegítené. De fentebb írtam, hogy több frontvonalat kell nyitni. Ám a probléma súlyosságának tükrében, nem engedhetjük meg magunknak a lacafacázást, a piszlicsáré önigazolásokat, átlátszó, önképsimogató politikai megfontolásokat. Mert lássuk be: erről is szó van, amikor a 6 szervezet kihagy egy pártot, csak mert az adott párt kirakatban látható képe, szerintük (gondolom) nem egyeztethető össze az egyetemesen elfogadott humánus értékrendekkel. Az, hogy valami nem PC, csupán okozat. Ha az okot feltárjuk, a megoldás is könnyebben a kezünkbe kerül. El lehet zárkózni, el lehet hallgatni, ki lehet rekeszteni, de attól a probléma még megmarad - sőt: tovább nő. De azon is érdemes filózni, hogy kik határozzák meg, hogy mi ma a PC... Mennyire hiteles szervek, ill. emberek ezek? Tisztelet a kivételnek...

Valószínűnek tartom, hogy jelen szervezetek olvasták a pártok ide vonatkozó programját, s csak aztán küldték el kérdéseiket. Ha ez így van (így ésszerű), akkor láthatták, hogy a Jobbik nem hagyja figyelmen kívül e fontos
kérdéseket. Így azonban még érthetetlenebb, hogy kihagyták őket.

Egyre tudok csak fentieken kívül gondolni: mindezt azért tették, mert 1."szent neveiket" nem akarják összemosni a párttal 2. a választások előtt vagyunk, s nem akarják, hogy
- minden mást leszámítva - a végén még kiderüljön, a Jobbiknak is vannak értékei. Ezzel akarva-akaratlanul is a szavazóbázisukat növelnék. Ezt elkerülendő, inkább nem is keresik meg őket. Így azonban burkolt politikai döntést hoztak, ami - ha gyanúm megalapozott - nem csak etikátlan, de képmutató és - mint már írtam - a környezetvédelem
ügyét tekintve: káros is.

UI. Minden tiszteletem a környezetvédelmi szervezeteké.
Meghajlok, s le a kalappal! De ez méltatlan, ronda és meggondolatlan húzás volt a részükről!"

és egy régebbi hozzászólás:

"Egyébként a Levegő Munkacsoportnak, a Greenpeace-nek stb. nem tök' mindegy, hogy kivel működnek együtt? Abból a szempontból lehet csupán engedményeket tenni, hogy kivel szívesebben – ez érthető lenne. Ám az már nem érdemel piros pontot, hogy elzárkóznak a Jobbiktól, s a véleményüket sem kérik ki. Ezzel nem védenek valamit, hanem pont ártanak, hiszen nem azt kell mérlegelni, hogy kivel, hanem azt, hogy ki kínálja a legelemibb megoldásokat, ki a leglojálisabb, ki az, aki nem csak szövegel és tetszeleg a kamera előtt, hanem érdemben cselekszik is.

Ebből a szempontból (!) nekem teljesen mindegy, hogy LMP vagy Jobbik, csak valamely párt álljon ki végre radikálisan (!) ezen ügyekért - hiszen a környezeti probléma már olyan mértékű, hogy annak ügyét nem alacsonyíthatjuk le politikai frusztrációkkal és komplexusokkal, hanem a minél szélesebb körben való cselekvés és az eredményesség érdekében nyitottnak kell lennünk - ha ettől még kényelmetlenül is érezzük magunkat a jól megszokott, "biztonságosnak" ítélt "trónusunkon".... Bővebben

A legjobb az, ha az egyes ember, a civilek, s az intézmények, a lehető legtöbb fórumon és fronton veszik fel a kesztyűt. Nem támogatom a Jobbik-ot (sőt egyiket sem szívesen), de ne legyünk annyira ostobák, hogy ne lássuk be: arról az oldalról is elhangzanak problémamegoldó reflexiók, tényfeltáró összefüggések, ha úgy tetszik: igazságok. Ha nyitott vagy, nem csak azt hallod meg, amit a „saját oldaladon” csiripelnek, kárognak, büfögnek, hanem azt is, ami tőled, mondjuk távol áll.

A környezetvédelem ügye nem engedi meg, hogy kényeskedjünk, jajveszékeljünk, önbecsülésünket / "brand"-ünket, jól felépített PR-unkat simogassuk, fényesítsük. Ha példának okáért a választások után a Jobbik nyújtaná a legjobb zöld-programot, akkor is durcásan félrefordítanánk a kicsi kis jólfésült fejünket, s inkább nemet mondanánk, csak hogy jó legyen a megítélésünk? Mérlegre kell tenni, mi a fontosabb..."
London Town Magyarország 2010.03.16 02:48:00
Imádom Magyarországot. Imádom, hogy itt születtem és ide köt szinte az összes baráti kapcsolatom. Imádom a magyar nyelvet a maga bőségével, választékosságával, hangzásával. Imádom, hogy a magyar lányok tényleg világszépek és elég fél évet távol töltened otthonról,…..
brútusz 2010.03.17 23:28:50
tök jó! jó volt ezt olvasni :)
meg a testvér-posztot is!!!

én is hozzátennék egy kis üde színfoltot:
www.copenhagenize.com/2010/02/hungarian-bike-to-work-campaign.html
komolyan, annyi ember bringázik már budapesten, hogy elképesztő!!! annyira jó!! teljesen tele van a város biciklisekkel, és van, aki integet nekem amikor pl. a piros lámpánál állok a bringával és elmegy előttem keresztbe :D de minimum h egymásra mosolygunk a többi bringással...
és egyre több a bicikliút is, ma pl. a thökölyn jöttem a hungária körút felől a keleti felé, és tökre meglepődtem h ott is vadiúj bicikliút van!!! ráadásul tök jól kialakítva!

politikával kapcsolatban meg szívből remélem h idén egy igen nagy változás lesz, és az ország rendbe lesz téve... de ez olyan téma amit nyilván nem itt fogunk kibeszélni...
mindenesetre nemhiába linkelem be facebookra a politikai videókat, én tényleg hiszek bennük, nekem 100%ban hitelesek egyelőre, és bizakodok. meglátjuk. szerintem közeledik egy új korszak.
ja, isti vagyok. brútusz pedig a boám. :)
Koppenhága Koppenhágai egyezség 2009.12.19 10:53:00
Vajúdtak a hegyek és végül valóban egeret szültek.Úgy tűnik, megszületett a megállapodás végső szövege, most folyik a vita, hogy az egyes országok elfogadják-e. A tegnapi híreink pontosnak bizonyultak, a megállapodás címe Copenhagen Accord, azaz koppenhágai egyezség, és nincs…..
brútusz 2009.12.24 23:53:56
-az előbbi.
mondjuk a polgár helyett inkább a tanuló/egyetemista szót használnám. inkább tartom magam jelenleg az egyetemem polgárának, mint az országoménak. :)

-érdemes ezt elolvasni a CO2 és a melegedés viszonyáról
koppenhaga.blog.hu/2009/12/02/legendak_a_klimavaltozasrol_3
azt azért elismered, hogy az emberiség CO2-kibocsátása az ipari forradalom óta jelentős (hogy finoman fogalmazzak), és főleg az utolsó évtizedekben emelkedett drasztikusan?

-jogban nem vagyok túl járatos, de a demokrácia hátulütőiből azért látok egysmást. (és az "egyszerű nép"-ről is megvan sokszor a véleményem sajnos...)
nyilván nem lehet sztálinista eszközökkel elintézni, de pl. volt egy olyan ötletem, hogy szavazáskor az IQ legyen szorzófaktor. akinek 130 az IQ-ja, annak a szavazatát szorozzák meg 1,3-mal, akinek meg 85 (és amúgyis csak egy ingyensör-virslibe kerül a szavazata, de ez más kérdés) annak 0,85-tel.
(ezzel a elméletemmel csak az a baj, hogy egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt az IQ egy olyan mérőszám, ami önmagában nem sokat mond... hiszen mellette számít millió más dolog is, pl. műveltség, motiváció stb.stb.)
szóval a szavazásokkal az a bajom, hogy van rengeteg hülye ember akik bár lehetnek jószándékúak és jó, tiszteletreméltó emberek, de könnyen megtévesztehtőek és akár maguknak is rosszat tehetnek kellő tájékozottság híján, szóval sokszor csak a propaganda számít, nem az igazság.
és ebben az esetben is (ti.kibocsátás-megállapodás) az számítana LEGINKÁBB, hogy melyik érdek, melyik lobbi (olaj, gazdaság...) az erősebb. a tiszta tudomány ereje az erősebb, vagy az áltudományokat finanszírozó és támogató lobbiké.
azt hiszem ennek elég kétes eredménye lenne...
brútusz 2010.01.01 20:10:46
A Google által készített videó a klímaváltozás hatásait foglalja össze néhány percben Al Gore idegenvezetésével. Azoknak is érdekes lehet, akik nem tudnak angolul, mert a lényeg látszik. Akit jobban érdekel a dolog, az innen letöltheti a kmz file-t a Google Earth-höz...
Koppenhága Obama beszélt 2009.12.18 13:18:00
Barack Obama, ez Egyesült Államok elnöke elmondta beszédét koppenhágában. Sajnos a sokak által várt átütő bejlentés elmaradt, az elnök nem hozott magával új bejelentést.Ennek ellenére pozítívumként lehet értelmezni a beszédet. Az elnök kifejtette, hogy a klímaváltozás…..
brútusz 2009.12.19 14:56:03
@ifj.Bedőcs Gyula: ne haragudjon, hogy szóvá teszem, de szépen megkérném, ne tegyen fel több hasonló jellegű kérdést, elég zavaró.
ha valami mondanivalója van, azt kíváncsian várom, de a kérdésekből kezd kicsit sok lenni.
A videót a Védegylet és a Környezet Nevelési Egyesület szinkronizálta...
Koppenhága Tüntetések Angliában 2009.12.08 17:39:00
Angliában már több tüntetés is zajlott, melyek mind egy erős klíma-megállapodást követelnek.A Stop Climate Chaos azaz az Állítsuk meg a klíma káoszt szervezet már több helyszínen is rendezett tüntetéseket Angliában. Londonban mintegy 20.000-en, Glasgowban 7000-en vettek részt,…..
brútusz 2009.12.18 23:35:10
@reunalla: erről eszembe jut amit láttam pár napja:
egy csaj bringával ment a körúton, a biciklijén hátul volt csomagtartótáska, és mindkét oldalán nagy betűkkel ez állt:
ONE LESS CAR!!!
azt hittem elsírom magam olyan szép és megható kép volt. mindenesetre tényleg libabőrös lettem.
én nemrég óta járok biciklivel, pedig már 5 éve bp.en tanulok (eddig BKV-ztam) de iszonyú jó érzés bicajozni!!! amikor először mentem végig a budai rakparton bringával (odafelé még délutáni napsütésben, visszafelé már ki volt világítva a város) nem akartam elhinni, hogy én ebben az élményben 5 év alatt még nem részesültem, mert eddig mindig metróztam!
az a baj, hogy az emberek nem vesznek róla tudomást, hogy az autón kívül lenne más lehetőség is.
jó, nagy csomagot nem lehet vinni biciklin, de azért sztem nem olyan sok ember megy azért autóval munkába vagy suliba, mert olyan sok cucca lenne. így egyszerűen kényelmesebb, nem kell mozogni, esetleg kicsit leizzadni lejtőn felfelé, közben szólhat a danubius a kocsiban (hálistennek az már nem;) )
aztán csodálkoznak hogy elhíznak mint a disznó meg infarktusuk lesz 50 évesen.
én egyébként karácsonyra 2 dolgot kértem szüleimtől, egy biciklismaszkot, meg előfizetést a GEO magazinra.

voltam amszterdamban pár éve egy hétvégére, öröm volt látni, hogy MINDENKI biciklivel jár korosztálytól, társ.i hovatartozástól függetlenül, alig tud behajtani is a belvárosba autó... (ez az egyik oka, hogy amszterdam talán a kedvenc városom...) mondjuk nyáron voltam, de tényleg mindenki biciklivel közlekedett, és lehet is bérelni amszerdamban biciklit!!
úgy tudom, ezt bp.-en is bevezették nemrég, csak még nem nagyon terjedt el (vagy csak kezdeményezés volt és elhalt? nem tudom.)
szerintem ha minden ember legalább egyetlen egyszer kipróbálná, hogy mennyire fantasztikus érzés biciklivel végigmenni ezen a gyönyörű városon, nagyon sokan elgondolkoznának a bicajozáson.

és még egy dolog: amíg nem jártam bicajjal, észre se vettem, mennyi bringás van bp.-en. mostmár persze észreveszem. rengetegen vannak, csak épp az embernek nem áll rá a szeme!
Koppenhága Örömlányok ingyen 2009.12.09 16:10:00
A dán prostituáltak szövetsége ingyen szerez örömet COP15 küldöttei számára. A lányok a konferencia egész ideje alatt várják az érdeklődőket, bár mint elmondták, nem számítanak sok vendégre.Dániában legális a prostitúció, azonban a dán kormány a konferencia miatt…..
A klímaügyekért felelős francia miniszter Jean-Louis Borloo hozzátette, hogy Franciaország kész arra is, hogy saját kibocsátás-csökkentési célszámait úgy érje el, hogy kizárólag határon belüli intézkedéseket alkalmaz és nem vásárol kibocsátási kvótákat. Franciaország…..
A kultúrák napja volt a WWF sarki sátrában (Arctic Tent) Főleg a klímaváltozás északi népekre gyakorolt hatásáról volt szó, de más előadók is tartottak előadásokat. Három érdekes történetet szeretnék veletek megosztani.Egy „messzi északról” érkezett őslakos…..
A világ vezetői nem akármilyen asztal mellett tárgyalhatnak a klímaváltozás kérdéseiről Koppenhágában. Ban Ki-moon szobájában egy óriási, juharfából készült asztalnál egyeztetnek majd. A különleges darabot Tyge Axel Holm dán design tervező készítette, aki igencsak…..
brútusz 2009.12.18 22:15:37
@ifj.Bedőcs Gyula: Ön hol olvasta azt, hogy ez egy "óriás juharfa" volt?
én azt olvastam, hogy óriási, juharfából készült asztal.
UPDATE: 6 órakor bejlentették, hogy egyelőre nincs bit bejelenteni, dolgoznak tovább. Közben úgy tudjuk, a kiszivárgott anyag újabb tervezete gyengébb, mint a legutolsó általunk ismert változat. Információink szerint a végére odatettek három oldalnyi táblázatot az egyes országok…..
A mai nyeremény egy csomag, amiben van - egy speciális energiatakarékos elosztó, - egy energiatakarékos izzó, - egy akkumlátor készlet (2 AA (ceruzaelem) akksi és a hozzájuk való töltő). A játékot ma az nyeri, aki először küld email-t "koppenhága" tárggyal…..
brútusz 2009.12.04 15:55:31
Egy gyöngyörű, szabadon elérhető dokumentumfilmet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. HOME - egy óda a természet szépségéhez. Yann-Arthus Bertrand filmje egy különleges utazás a bolygó körül. 54 országon keresztül lélegzetelállító légifelvételek mutatják be a Földet és…..
brútusz 2009.11.29 17:11:37