Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kosarlabdaszerintem

32 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A mai napon Vasas - Pécs összecsapást redeztek a női bajnokságban. A Vasas honlapján a Sopron elleni meccs után a "bíztató kezdet" címet olvashattuk... Hát ha a Vasas elöljárói ezt komolyan gondolták, akkor most írhatnák, hogy "felébredtünk és bilibe lóg a…..
 Elrajtolt a női bajnokság. Megnéztem a szezon első mérkőzését, ami a kosárlabdában továbbra is uralkodó káoszhoz méltóan nem az első forduló, hanem a harmadik forduló mérkőzése volt...A mérkőzés egyetlen szóval jellemezhető: botrányos. Katasztrólfa volt látni mind…..
Úgy tűnik ebben az évben nem szabad a németekkel játszanunk, hiszen kézilabdásainkat másolva, kosaras lányaink is kis különbségű idegenbeli vereség után itthon is vereséget szenvedtek, így a németek utazhatnak a lengyelországi Európa Bajnokságra.A mérkőzés előtt a kapitány…..
 Hamarosan elindul a bajnokság... lassan lehet bizonyítani mindenhol, hogy jól költötték el a pénzt, akár légiósra, akár edzőre vagy utánpótlásra... Sok sikert mindenkinek az új bajnokságban, mind férfi, mind női vonalon. A bajnokság során ígérem sűrűbben…..
kosarlabdaszerintem 2011.06.13 17:05:45
@Világszám: Kedves Világszám! ha kissé megkésve is, de reagálok. Hosszú szünet után úgy döntöttem, hogy mégis folytatom a blogot.
Tervezem, hogy lesz egy bejegyzés melyben az utánpótlás válogatottak helyzetét szeretném kicsit boncolgatni. Bár hozzáteszem, hogy nagyon mélyre nem fogok tudni leásni, elég kevés információm van róluk.
 A kézilabdás lányok után kosaras lányaink is a németekkel kerültek össze a végső párharcban, csak itt nem VB és Olimpia a tét, hanem egyelőre még csak az EB. Persze a Kapitány, már nyilatkozik bátran, hogy, "ha megkapjuk a rendezést a 201X-es EB-re akkor aztán semmi…..
 A mai napon érdekes levelet kaptam egy apukától, aki jelenvolt a május 28-30-án Budapesten (Pasaréten és a Városmajorban) megrendezett U12-es leány bajnokság döntőjén.Itt szeretnék annyi korrekciót megjelelölni, hogy tudomásom szerint, az esemény rendezője nem a Vasas-Csata,…..
A fradikosar.hu tájékoztatása alapján a "Női Liga" úgy határozott, hogy amennyibben a Ferencváros megnyeri a "B csoportot", úgy indulhat az "A" csoportban.Ehhez szívből gratulálok, és kívánom, hogy sikerüljön nekik a végső győzelem, és a legmagasabb…..
A bb1.hu tudosítása alapján kisebb kavarodással kezdődött a küldött gyűlés, ahol a jelenlegi hat tagú elnökség visszahívását is felvették a napirendre, igen ám... de Bokor Ákos hirtelen úgy döntött, hogy a "jövő érdekében" lemond. Ekkor nem tudta senki, hogy most…..
Hamarosan küldöttgyűlést tart a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége... reméljük, az elmúlt évek pereskedése után sikerül egy nyugodt, minden jogi feltételnek megfelelő összejövetelt tartani. Továbbá sikerül jogi hibák nélkül megválasztani a szövetség elnökét, és…..
 Közeledik a bajnokságok - mind utánpótlás, mind felnőtt - legizgalmasabb szakasza, rájátszás, országos döntők... vagyis közeledik a nyár... a szezon vége, a válogatott programok kezdete...Ennek ellenére továbbra sem található semmilyen információ a nemzeti csapatokról -…..
 Sajnos nem láttam egyik meccsét sem a női kupa döntőnek, pedig az elmondások alapján nagyon jó meccs kerekedett ki a döntőből. De most nem is annyira az eredményről írnék, mint a technikai újításról...A magyar szövetség úgy gondolta, hogy úttőrő szerepet vállal a…..
Elsőként a tények: Berényi elnök lemondott posztjáról. Az elnökség dr. Ruttner Györgyöt bízza meg az irányítással. A Legfelsőbb Bíróság pedig hatályon kívül helyezte az MKOSZ 2007.03.09-i küldöttgyűlésének határozatait. Többek között Berény kinevezését.Ahogyan a…..
 Az alábbiakban a Fradi és a Vasas között kialakult bohózat nyilvános részleteit elevenítem fel, csak és kizárólag a megjelent üzengetések formályában. Véleményem a "bohózatról" az idézetek után olvasható.1. Felvonás: Fradi levél az MKOSZ-nek és a…..
Természetesen mindig előfordul, hogy valaki(k) elégedetlen(ek) a játékvezetők tevékenykedésével, legyen akár szurkoló, csapatvezető, játékos, edző... Néha ezt az elégedetlenséget még a nyilatkozatban is felvállalják az edzők, ez önmagában még nem lenne hír.De a mai napon…..
Mai második témám, az idegenlégiósok és azok száma... Úgy tűnik hiába a nagy összeborulás, és kötelezttség vállalás, hogy a hazai bajnokikon korlátozzuk a légiósok számát... Ugyan a mérkőzésen pályára csak korlátozott számban léphetnek, de néhány egyesület iszonyatos…..
http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/noi-kosarlabda-nb-i-a-bse-tizenket-ponttal-nyert-a-beac-ellen-2020100BEAC-ÚJBUDA–BSE 66–78 (18–30, 19–14, 14–22, 15–12)Városmajor, 100 néző. V: Szilas, MenyhártBEAC: Pusztai 4, Horváth Sz. 4, ZSÁMÁR…..
 FRISSÍTÉS A hír elavult, szerencsére azóta ismét elérhető a budbasket.hu, reméljük így is marad. Bár titkon reménykedtem egy design újításban, de a lényeg, hogy a rengeteg információ továbbra is elérhető. Reméljük nem jutott a kengurukupa.hu sorsára, és cask…..
Jelenleg nincs elnöke az MK(á)OSZ-nek... Berényi Úr úgy döntött elég volt, megelégelte a gáncsoskodást stb stb... nem becséltük meg a munkáját... meg amúgy is... ismét üres a Tenisz Szövetség elnöki posztja, de erre még visszatérek...A szövetségben az utóbbi időben több…..
 Az utánpótlásban dolgozó szakemberek véleménye szerint is, egyetlen olyan bajnokság, bajnoki rendszer volt a hazai kosárlabdában, ami kifejezetten jól működött. Megfelelő szervezettséggel, renszerességgel, internetes megjelenéssel. Ez a bajnokság a legkisebbek versenye a…..
kosarlabdaszerintem 2010.02.09 12:42:59
@Világszám: sajnos nem tudom hol lehet elérni az új lebonyolítási rendszert részletesen, én sem találtam meg. Egyszer volt egy hír a hunbasket.hu-n hogy már nem Lipták szervezi, hanem mások és hogy más lesz a Bajnokok Tornája is. Ami alapján a bejegyzést írtam, az a budbasket.hu heti programja, ahol a játévezető küldés is van a budapesti bajnokságokra. Ott tűnt fel, hogy totál kaotikusan játszanak a csapatok.

Az amerikai mintát meg szerintem adott esetben kár követni, mert egy egészen más kultúrájú országról, más körülményekről van szó.
A régi rendszerben a Bajnokok Tornája elején lehet voltak nagy különbségek de a végére általában minden csapat játszott legalább két jó mérkőzést is. És szerintem jó hangulatú tornák voltak.
Nem igazán tudom hogy hogyan lesz ez a dzsembori lebonyolítva, de nem igazán látom, hogy az ilyen nagy különbségű meccsek hogyan kerülhetők el 100%-osan. Ez mindig benne van a pakliban.
Különösen ha a legügyesebbeket még össze is válogatják..., persze ott az összeszokottsággal lesz gond, de ebben a korban még az 1:1 eleni játék dominál, tehát az összeszokottságnak talán egy kicsit kisebb jelentősége lehet.

Én úgy látom, hogy Sterbenz leginkább egy báb..., mint ahogy női válogatott kapitányként gyenge kezű volt, úgyanúgy gyenge kezű vezető a szövetségben..., de erről majd egy későbbi bejegyzésben lehet részletesebben írok véleményt
kosarlabdaszerintem 2010.02.09 10:42:55
@Világszám: az U16-os válogatottal kapcsolatban, de egyébként az összes up válogatottal kapcsolatban egy másik cikkben kifejtettem a hunbasket.hu-ról és a válogatottak publikálásával kapcsolatos véleményem.
Amúgy nem tartom kizártnak, hogy az említett versenyző mégis ott volt, csak hamarabb elment, mint a fotózás volt, mint azt a leanyu16.blogspot.com/ -on a csapat vezetői írják, többen korábban elszállíngóztak. Pontos infóm erről nincs, mint ahogy a játékosokat sem ismerem személyesen, így a képen sem tudom őket azonosítani.
 A Férfi Tagozat elnöke január 27-én nyílt levélben fordult a csapatok vezetőihez. A levelet az alábbiakban olvashatjátok, utána vélemény: A Tagozat elnökének nyílt levele2010. január 27. A nézők panaszai nyomán az elmúlt időszakban több megkeresést kaptam…..
A bb1.hu kosaras hírportál számolt be róla, hogy a Kecskemét férfi csapata 100.000 HUF büntetést kapott, mert a hóhelyzet miatt az eredetileg december 20-ára kiírt B csoports Debrecen elleni mérkőzésüket elhalasztották. A halasztás önmagában még nem lenne persze büntetendő...…..
Egy biztos, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét NEM. Állításom alátámasztására elég most (2010. január 29. 15:30) ellátogatni az MKOSZ hivatalos internetes oldalára (www.hunbasket.hu). Összeségében véleményem szerint szépen megújult az oldal, és kicsit…..
Mi mást lehetne arra mondani, hogy a MIZO PÉCS 2010–ZTE NKK mérkőzés után fél órával a zalaegerszegiek már ismét pályán kellett legyenek, szintén egy pécsi csapat ellen, csak már a Magyar Kupában.Értem én a költségkímélést meg hogy mindenki a túlélésért küzd, de…..