Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsezsegi

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Pályázóink és Olvasóink! November 20-án lezárult a Nemzeti Állatkert című tehetségkutató pályázat. Összesen 208 pályamű érkezett be felhívásunkra. Szakmai zsűrizés A pályázatokat szakmai zsűri értékeli. A Litera szerkesztősége mint előzsűri kiválasztja azt a…..
zsezsegi 2009.12.03 15:18:32
@napsugarlany: :D :D :D
zsezsegi 2009.12.04 14:19:51
@zsezsegi: nna, a végén, sok próbálgatás után csak megengedte, hogy leadjam a voksom :)
Unalmas volt a táj. Madár sehol az égen. Néhány érdektelen felhő vonult, de az is felejthető. Ugyanolyan fák, tipikus dombok, egy elcsépelt szikla, s a szikla tövében a már kikövetkeztethető barlang, melynek szájánál testes medve hevert. Mintha megérezte volna, hogy róla van…..
Felülről látjuk a Kárpát-medencét egy műholdas képen. Előbb lassan, majd egyre gyorsabban közelítünk a földhöz, mintha zuhannánk. Erdő, be a lombok közé. Békés erdei táj, csend, harmónia. Odébb suhan a kép. Egy fa tövében róka marcangol hangos csámcsogással és…..
zsezsegi 2009.11.29 22:47:53
Bár nagyon jó lenne Wyoming végszava, (bár a picsába kifejezés itt határozottan öncélúnak tűnik:) ), nem állhatom meg, hogy utoljára ne reagáljak nemte hozzászólására.

Idézem:
"A JAVÍTOTT KIADÁS - ban például nagyokat káromkodik, de:
Nem a legelején!
Ha ő is fasszal kezdene egy írást, íróként őt se ismerné a világon senki."

"A valódi, nagy írók is használnak néha trágárságot, de elképesztően kiszámítják, hogy hol és mikor."

(mint fentebb utaltam rá, itt szerintem tökéletesen ki van számítva, DE erre Ön nem reagált, válaszában ezzel intézte el: )

"Ha egy író azzal nyit, hogy mi a faszt bámulsz, akkor tökéletesen mindegy, hogy ezt egy róka szájába adja, vagy … vagy az olvasóéba!"

vagyis ezekből szűrtem le, hogy az aranyszabály: sose kezdj trágár szóval!
de ezek szerint rosszul.

mindenesetre, mint fentebb elmondtam, ha azt mondaná, "mit bámulsz", vagy "mit bámulsz, a szentségit neki", esetleg "ebadta-teremtette, mit bámulsz", vagy "a teringettét, fordulj el" stb. egyszerűen nem írná le ugyanazt a szituációt, mint ami így megjelenik.

sok öncélú káromkodás van a mai irodalomban, én ezzel egyébiránt egyetértek, és én se vagyok odáig értük, de ennél a konkrét esetnél szerintem nincs erről szó.

na de a kutyamindenit, most már tényleg nem írok több hétszentséges hozzászólást, hanem inkább olvasok Fanni hagyományait. akkor még tudták, mi illik, és mi nem. hátha kicsiszolódik rajta az ízlésem, és visszanyerem a méltóságomat is.