Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theof

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általános alapvetés: Magyarországon a politikát pártok csinálják. Következtetés: ha valaki politizál, akkor azt azért teszi, hogy valakit hatalomra jutasson. Teljesen ésszerű, ha valakinek így jár az agya, csak azzal nem számol, hogy ez nem az egyetlen lehetőség. A civil…..
theof 2013.04.02 15:35:11
@peetmaster: Aki buzizik az nem kizárja a buzikat csak nevén nevez egy bűnt. Vagy már azt sem lehet mert ha kijelented hogy a bűn létezik és jó lenne a bűn (és nem a bűnös) ellen fellépni, nem vagy demokrata. Hova jutottunk?????
theof 2013.04.02 17:32:40
@peetmaster: senki nem születik buzinak hiteles tudományos bizonyítást erről így nem olvashattál vagy ha igen később kiderült hogy kacsa... A buzulás egyszerűen bűn mely definícióját tekintve "céltévesztést" jelent. A meleg emberek életében komoly károkat okoz hosszútávon. Senkit nem lehet támogatni ebben a döntésében, ahogy senkinek nem ajánlom a szerencsejáték pornó pedofília függőségeket, mert ártalmasak az ember életére. Tudom hogy a liberális filozófia nem ismeri el bűnnek azokat a bűnöket amelyeket az emberek saját testük ellen vétenek, de ezeknek a bűnöknek a következményeit láthatod: Szétesett mozaik családok és hatalmas nyomor az emberek kapcsolataiban. Nem görög képzelgéseket kell nézni akkor amikor a melegek ügyéről beszélünk hanem a jelenség hatását amely biztosan állíthatjuk hogy a társadalom szemszögéből nem jó hanem káros. Ezért politikai és jogi szinten támogatása rossz.
Jobbegyenes Az ország neve: Halál 2013.03.28 17:32:33
Miután nem kevesebb, mint 17 hónapig nyálazták, végre közreadták a 2011-es népszámlálási adatokat. A KSH adatsora számtalan grafikont, táblázatot és kimutatást tartalmaz. S ezek egyetlen szóvá állnak össze: HALÁL. Essünk túl gyorsan a rettenetes számokon, amelyeket ma…..
theof 2013.03.29 10:00:53
@KopaszMercis: Az egyházak szerepe nem csökken mert a vagyon és a jövedelem megmarad sajnos. Ez csak azt jelenti hogy egyre kevesebb ember mer őszinte választ adni az élet alapvető kérdéseire. Ahogy te sem tudod mi az amitől boldog lehetsz vagy mi az életed célja.
Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány…..
Megalakult a Magyar Családtudományi Társaság. Céljuk, hogy társadalmunkat arra neveljék, ne legyen szex a házasság előtt. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a házasság előtti élettársi viszonyokat is elítélik, károsnak tartják.Sajnálatos módon a Magyar…..
theof 2012.05.18 15:19:04
A nászéjszakáig őrzött szüzesség egy nagyon is védendő dolog. Régimódinak és bigottnak lehet tartani de rengeteg probléma alól felszabadít. És igen ez fontos főleg társadalompolitikai szemmel. Nem állítom hogy könnyen megy még olyan családban nevelkedett gyerekeknél sem akik neveltetésüktől fogva fontosnak tartják a házasság előtti szüzességet. Tapasztalat. A családtudományi társaság ott téved amikor arról beszél hogy a fontos lenne hogy a fiatalok ne feküdjenek le házasság előtt. Nem ez a fontos és igen ez egyáltalán nem tudományos jellegű megállapítás. 14-15 évesen azért kúrogatnak akik csinálják mert nincs jobb dolguk. (egésznapos iskola?) 17-21 évesen azért mert kíváncsiak. (van ilyen!) 21-99 mert szükségük van rá! (házasság?) Roviden meglátásom szerint nem az a baj hogy a fiatalok korán kezdik a nemi életet, hanem hogy későn házasodnak. Azok az emberek akik huszonévesen csapongva élnek had tegyék de akik szívesen kötnék össze az életüket 21 évesen, nekik is legyen meg a lehetőségük ugyan úgy a tanulásra és a diákéletre. Javaslatom a modulárisabb szabadabb beosztású minőségi felsőoktatás sok helyen internetes előadásokkal online tesztekkel, ezekívül ösztönzés a gyermekvállalásra és a házasságra az egyetem évei alatt ezek mind jó dolgok. Az egyetem alatt úgy is van idő még foglalkozni a gyermekkel, ráadásul 22-23 évesen sokat bír az ember de keveset tud. Amikor már 35 lesz és jól képzett, gyakorlott ember had figyeljen a munkájára és ne az éjjel felsíró gyermekére.
theof 2012.05.31 22:05:03
@samsem: Természetesen csak és kizárólag XXI. századi megoldásokkal érdemes próbálkozni. De nem gondolja senki hogy a hűség a tisztaság a szerelem kizárólagosságának a feleség engedelmességének és a férj szeretetének relativizálása XXI. századi találmány. Ha létezik erkölcs az hit alapú. Azért viselkedünk erkölcsösen és nem a saját pillanatnyi érdekünk szerint mert azt hisszük hogy hosszútávon ez a jó döntés. (hit: A hit a nemlétező dolgok valósága és a nem látható dolgokról való meggyőződés) Természetesen a vallásosság képes távol tartani sokféle bűntől de egyáltalán nem biztos hogy érdemes úgy élni hogy vallásosságunk irányítja az életünk. És nincs az a vallás ami tartóssá teheti a házasságokat. Egy jól működő család szeretetkapcsolatokra épül. Egy ilyen családban elkerülhető a válás.
Megítélésem szerint a végeredmény minősíti a folyamatot így nyugodtan előfordulhat hogy az állam jutalmazza a minél nagyobb családban élőket és bünteti a "családrombolókat" családelhagyókat. Egyszerűen azért mert a törvényalkotó úgy hiszi(!) hogy a családok ereje határozza meg a nemzet jövőjét és úgy hiszi a család csak akkor erős ha szeretetre és kizárólagos hűségre épül. Ma a kizárólagos hűség relativizálása a leginkább felkapott irány a családi élet újraértelmezésében. (élettárs nyílt házasság stb.) Nem gondolom hogy a XXI. század emberének ez lenne a legmegfelelőbb. A XXI. századi családmodellnek teljesen más problémáknak kell megfelelni: pl. Nagyszülők feladatának újraértelmezése. Az iskola-szülő kooperáció megvalósítása a gyereknevelésben és tanításban. A leterhelt kötöttségekkel telt szülői évek csökkentése, a karrier-család összehangolása. A hűség fenntartása ebben a szexuálisan túlfűtött világban. stb stb...
theof 2012.06.02 14:19:08
@samsem: Az engedelmesség a Bibliában a szeretet párja. "A feleség engedelmeskedjen a férjének és a férj szeresse a feleségét jobban mint a saját testét" Az engedelmesség olyan mint a szeretet kettőn áll. A XXI. században egyre kevesebb az engedelmesség, de azért a felé aki szeret engem még mindig könnyebb engedelmesnek lenni. Az én olvasatomban az engedelmesség nem alá-főlé rendeltséget fejez ki csupán munkamegosztás. Amit az erkölcs megfogalmazásáról írtál valóban jobb mint az enyém.
Abban pedig hogy az állam felelős többek között azért mert nincs kiszámítható családi élet szerintem csak részben van igazad. Meglátásom szerint belátható időn belül soha nem lesz a családok számára kiszámítható élet. Egyszerűen azért mert a világ nem kiszámítható és egyre kevésbé az. A létbizonytalanság a jövő számára egyre inkább állandósul. A világban 5-10 évente szakmák tűnnek el és születnek helyettük újak. Ma van munkád holnap azt egy program vagy egy robot végzi majd el. A carpe diem valóban fontos, a mai világban de meglátásom szerint a XXI. századaban ugyan úgy fontos az "újrahasznosítás" mind az iparban mind az emberi kapcsolatokban.
A relativizálás szót azért használom mert nem kimondott megtagadása történik ezeknek az értékeknek, hanem bizonyos szempontok szerint relatívvá tesszük őket.
theof 2010.12.15 11:21:27
  Egy magyar tervező, Edelmann Dóra nyert a kanadai Touchtones Nelson Művészeti és Történeti Múzeum miniházpályázatának közönségszavazásán. A feladat egy legfeljebb tíz négyzetméter bruttó alapterületű lakóház tervezése volt, kizárólag környezetkímélő anyagokból.…..
theof 2010.10.29 20:27:27
Ha ti így, akkor mi is így – ne csodálkozzunk, ha a megsarcolt cégek pontosan úgy fognak viselkedni az állammal és a fogyasztókkal szemben, ahogy az állam most velük. Ennek senki nem fog örülni. A Véleményvezér már a múlt héten kifejtette álláspontját a hétfő késő…..
theof 2010.10.27 10:27:38
Ebben a kommentben elmondom hogy hogy mi a fidesz politikája és mi hogyan működik egy országban, társadalomban. Gyakori mondat ma egyre több helyen hogy "úgyis mi kiseberek fogjuk ezt is megszívni". Aki így gondolkozik az meg is szívja. De nézzük az egykulcsos adó alacsony adó fontosságát. Nagyon fontos hogy azok a cégek akik minimálbér +maradék zsebbe fizetési elvet követik átálljanak a normális fizetési rendszerbe ezt ezzel a modellel könnyebb megvalósítani. A másik fontos dolog az esélyegyenlőség!!! Egy sávos adózással az a gond hogy van olyan fizetésemelés ami nem is emel a fizetésen.
A következő fontos dolog hogy legyen minél több gazdag, vagy jómódú család Magyarországon. Ezek a családok nevelik a társadalmilag gazdaságilag erős stabil népességet, és ők azok akik valóban fogyasztói a társadalomnak.
A véleményvezér általános toposza hogy ezeket a multik majd velünk fogják megfizettetni. Ez így is van de ha az embereknél több pénz marad az adó miatt a multi azt megpróbálja majd elvenni mondjuk áremeléssel. Ha valóban ez történik akkor az ország el kezd épülni és felvirágozni. Miért? Leegyszerűsítve a multik az adóval amit befizetnek nemes egyszerűséggel a saját konkurenciájuknak adnak ingyen pénzt. Elmondom pár példában hogy ezt hogyan gondolom.
1. Áruházláncok: Itt a legegyszerűbb a helyzet mert ha a tesco árat emel akkor bizony a nem sokkal drágább magyar üzletláncokban kiskereskedésekben fog a jó nép vásárolni nem is beszélve arról hogy nemzetgazdasági szinten mennyit spórolnánk ha a hétvégén nem arra szórnák az emberek a pénzüket hogy benzint vesznek a kocsiba h ki tudjanak menni vele a tescoba.
2.Távközlés: Na itt már bonyolultabb a helyzet mert mit tud az egyszeri ember tenni ha a T árat emel. A helyzet az hogy igazából elég sok mindent. Például sokkal jobban megérné a mai olcsó technológiával lefedni nagyvárosainkat Wifivel és a lakóknak hozzáférést biztosítani így az idejük 90%-ában nem a szolgáltatót nyaggatják hanem mondjuk interneten sőtt belső hálózaton kommunikálnának amikor csak lehet. A mobilinternet is sokkal olcsóbb lenne ezáltal. De ezen a téren számtalan megoldás és ötlet lehetséges hogy faragjuk le a kommunikációs költségeket csak ehhez kellenek város szintű kezdeményezések de ez is megoldható.
theof 2010.10.27 10:27:41
Az előző folytatása:
3. Energia szektor.Na itt aztán igazán nem kell tartani hogy a szolgáltatók vagy a benzin ár elszabadul. De ha mégis? Abból a pénzből amit az állam az embereknél hagyott, sokan tudnak alternatív fűtési és energiaellátási megoldásokat felszerelni otthonukban. Ha ezek megtörténnek a nagy szolgáltatók kénytelenek lesznek levinni az árakat és modernizálni berendezéseiket hogy ismét versenybe kerüljenek.
Mindenki láthatja hogy ezeket a beruházásokat nem azok fogják végezni akik minimálbéren élnek egy panelban. De az hogy a módosabb emberek akiktől nem vett el az állam olyan sokat beruháznak az munkahelyteremtésnek számít, pláne akkor ha a multiknak is tenniük kell azért hogy megtartsák vezető pozícióikat így a beruházások náluk sem fognak elmaradni. Így összességében elérhető hogy többen fizessenek kevesebb adót. Aki pedig nem tud megélni mert a minimálbérből is adózni kell annak azt javaslom: Keressen magának egy társat aki mellet kitart egész életében. Ugyanis ha ketten vagytok a költségek közel sem kétszer akkorák, de a válásnál drágább dolog kevés van. A spórolt pénzt arra fordítsátok hogy még többet tudjatok spórolni, vagy képezzétek magatokat tovább. Ha kicsit nőtt a fizetésetek vállaljatok minél több gyereket hogy boldog emberek lehessetek és kevesebb legyen az adó is :). A gyerekeitek már nem 0-ról fognak indulni. Férfiak hajoljatok meg teremtőtök előtt, nagyon szeressétek a feleségetek. Nők engedelmeskedjetek a férjeteknek és ti is figyeljetek a teremtőtökre hogy férjetek számára mindig iránytű lehessetek.
Na így lehet erős nemzetet építeni.
Én szurokolok az országnak hogy sikerüljön, habár a fidesz legutóbbi alkotmánybíróság ellenes kitörésével én sem értek teljesen egyet, de hát a cél sajnos mindig szentesíti Önmagát!
 Ezzel az Alkotmánybírósággal komoly bajok vannak, nem elég, hogy a lázadozó Esztergom a székhelye, de még a Fidesz 98 százalékos különadóját is elmeszelte.Körvonalazódik az új alkotmány, mely lényegében két paragrafusból áll: Az AB azt sérelmezte, hogy a 98…..
Steve Jobstól mást sem hallottunk az elmúlt években, minthogy a netbookok szarok. A netbookokkal szembeni ellenérzéseit nyilvánvalóan két dolog szülte. Az egyik, hogy a netbookok az elmúlt években extrém népszerűségre tettek szert. A másik pedig, hogy 2009 áprilisában már az is…..
Magyarország ma visszaszerezte a fővárosát - mondta Orbán Viktor, és ez volt az a pillanat, amikor az addig visszafogottan nézett miniszterelnöki beszédre már csak oda kellett figyelni. Mert normális ország normális miniszterelnöke ilyet nem mond. Budapest eddig nem fideszes volt,…..
Bár sejtem, hogy a többség szerint lényegtelen kukacoskodás, szerintem viszont sokat elmond a magyar média állapotáról, hogy mindenhol* – még a Fidesz elnökének honlapján is - ugyanaz a mai hír: Sólyom László felkérte Orbán Viktort kormányalakításra. Pedig nem, nem kérte…..
Amikor eldőlt, hogy építkezni fogunk és megvettük a telket fel sem merült bennünk a kérdés, hogy mivel akarjuk megoldani a fűtést. Terveket azonban szőttünk, kalkuláltunk. Az anyagi és egyéb lehetőségeket vettük számba és ekkor ért minket az első kellemetlen meglepetés. A…..
theof 2010.02.24 19:46:06
@Huffa Huffa: miért kell reklámozni ez annyira szánalmas! Ezen a bolton látszik hogy nem elégedett vásárló ajánlja őket csak valaki akinek ez érdeke. Ebből kiindulva pedig aki ilyen tisztességtelenül reklámoz arról azt hiszi az ember hogy tisztességtelen eladó is és az építőiparban üzletet csak bizalomra lehet építeni. Hogy lehet hogy erre nem jönnek rá a forgalmazók. Az oldal egyébként rossz! Nem találtam meg 5cm-nél vastagabb rendszerek árait, a különböző anyagok hővezetési képességét, és vakolhatóságának tartósságának ismérveit. A kommentelő ne reklámozzon mert az ciki!
theof 2010.02.24 19:47:50
Csak ámulok, hogy milyen óriási és minden képzeletet felülmúló beruházások vannak manapság Kínában. Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne futhatnánk össze minimum egy szemgyönyörködtető tervvel és ez még csak a kezdet. Valamit tudhatnak! Legújabb agyszüleményük a Phoenix…..
Gulyásdemokrácia Kétharmad 2010.01.03 14:56:00
Jó lenne-e az országnak, ha a Fidesz kétharmadot szerezne tavasszal? Nagyobb stabilitást és bizalmat adna, vagy lehetőséget a kontroll nélküli ámokfutásra? Sokat fogunk erről hallani a következő pár hónapban - és még többet a következő négy évben, ha meglesz nekik.(Márpedig…..
theof 2010.01.03 21:37:52
A hírek szerint holnap kiderül, ki vezeti a Jobbik országos listáját, azaz ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik dilemmáiról és lehetőségeiről korábban már írtam (még korábban második erős esélyeiről is), most kifejezetten csak a személyi kérdésre…..