Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saintkilda

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Labdarúgómúltunk emlékei között sok olyan nagyságot találunk, akik koruk kiemelkedő labdarúgói voltak. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a teljesítményük között – nemzetközi  statisztikák alapján – voltak-e igazi világrekordok. A vizsgálódás közben értek…..
Végiggondolva a múlt emlékeit, feltűnő az a kontraszt, amit a tehetségek tömege és az eredmények csekély száma jelentett már a múltban is. Gondoljunk csak az 1924-es párizsi olimpiai kudarcra, amikor mi kifejezetten esélyesek voltunk akár a végső győzelemre is. Vagy ott van 1938…..
saintkilda 2009.11.28 20:20:47
Köszönöm a jó összefoglalót, néhány dolgot pontosítanék, nehogy berögzüljön hibásan: 1934-ben az osztrákok ellen Avart nem állították ki (az igaz, hogy megsérült és csak bicegni tudott), csak Markost. Íme a FIFA hivatalos jegyzőkönyve:
www.fifa.com/worldcup/archive/edition=3/results/matches/match=1106/report.html

Hiányolom az összeállításból az 1952-es helsinki olimpiai győzelmünket!! Ez csak véletlen, vagy valami más oka van? Pont a győzelmünk marad ki?

És még valami: az edzői bakik a futball részét képezik, és ez mindenhol előfordul. Erre nem foghatjuk a két elvesztett döntőt. Egy 5-6 sorozatmérkőzést tartalmazó tornán a végén az nyer, akinek elég széles ahhoz a kerete, hogy a kieső játékosokat azonos kvalitásúakkal (vagy formában lévőkkel) pótolni tudja. Nálunk mindkét vb-n ez hiányzott: ha újakat állítottunk be azok nem hozták a színvonalat (38), ha meg ragaszkodtunk az eredeti csapathoz, akkor elfáradtunk (54). És főleg a védelemben! Tessenek megnézni, hány játékossal nyert 1934-ben, 38-ban Olaszország és 54-ben az NSZK.