Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GIGabe

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt nyilatkozza egy budapesti sportklub és lőtér főnöke, hogy nálunk van Európa egyik legszigorúbb fegyvertartási torvénye. Ezt mondja, s közben nem esik rá az egész plafon, s nem szakad le a képe. Milyen szigorúság az, ahol olyan ember lehet lövész-sportoló, ráadásul kaphat a…..
GIGabe 2009.11.30 11:02:47
@hapcika: Nem én szajkózom folyamatosan ugyanazt,szóval hagyjuk,hogy ki mit ért meg.
Fegyverszakértők komoly tudással rendelkeznek.Legalábbis kellene.De nagy valószínűséggel én,aki viszonylag rövid ideje foglalkozom ezzel,kb egy szinten vagyok a legtöbbjével.Ha konkrét példákat akarsz,akkor vedd meg a fegyverekkel foglalkozó magazint és a Jog és fegyver rovatban nagyon szép történeteket olvashatsz.
Olyanokról,akik kb.egy rózsaszín,Hello Kittys,elemes játékpisztolyt lőfegyvernek minősítenek,mert pisztoly formája van,van elsütőbillentyűje és "szerinte" azzal lőni is lehet.De ki nem próbálja,stb.Szóval ezt hagyjuk.
Naiv és ostoba vagy ha elhiszel bármit a médiában.Velem is jelent meg egy témáról egy rövid riport egy újságban úgy,hogy az író ismerte nagyjából a véleményemet a témáról és megkérdezte,hogy beleírhat-e engem.Dolgozik 1-2 ismerősöm a médiában,tudnék még mesélni.
Semmi sem az aminek látszik.Jobb ha megtanulod.
GIGabe 2009.11.30 11:31:36
@hapcika: Azt már én is írtam,hogy a pszichiáteres vizsgálatban benne vagyok.Legyen tuti a dolog.
De ha minden vizsgálaton átmegyek,akkor ne korlátozzanak.(Uram bocsá,akkor már akár hordhassam is,onnantól már tök mind1).
Ennél az esetnél ahogy a szakértő agyturkász mondta,lappangot,lappangott aztán kitört a rohama.Ha éppen a laborban a sósavas bödön van a kezében,lehet hogy azt küldte volna meg.
Hogy kiderült-e volna egy átlag vizsgálatnál,ki tudja.Mint ahogy amikor elment az x orvoshoz,akkor sem derült ki.
Még mindig nincs 100%.Ha hivatásos,ha civil.
De azzal még egyszer egyetértek,hogy legyen előtte vizsgálat.
És megint csak ismételni tudom magam:ha valaki beszámítható és megfelel a követelményeknek,csináljon amit akar.Vezessen repülőt,600LE kocsit,tartson királykobrát vagy lövöldözhessen az erre kijelölt helyen.
GIGabe 2009.11.30 12:48:04
@hapcika: Mint már írtam,a klubokban (ezek szerint nem 100%-ban) működik a szelekció,mivel senki sem szeretné,hogy valaki hátba lője edzés közben.Teljesen nem lehet kiszűrni a hülyéket,ahogy a testületeknél sem.
Nem ment haza,hanem nála volt.Kiment a teremből és a wc-ben tárazott.Megszegte a törvényt,mind még sok ember.Nem lehetett volna nála.
Volt orvosnál és nem foglalkoztak vele.Kapásból adtak neki gyógyszert,ami még rontott az állapotán és még agresszív is lett tőle.
Alkohollal is volt problémája.Hát ezt az elején pedzegették,de azóta se.De ha volt is,ki veszi ezt észre.Gondolom,hogy nem részegen ment a sportorvoshoz vagy a lőtérre.Mert akkor tutira kivágják.
Egyszerűen egy szerencsétlen eset volt.Lehet,hogy a pszichológiai vizsgálat felderítette volna,de nem vagyok meggyőződve róla,mert a sok dokinak se nagyon tűnt fel,hogy mennyire súlyos a csóka.De attól még vezessék be,legalább a nagyját ki lehessen szűrni.
Teljes biztonsággal sajnos nem lehet később sem kizárni az ilyen eseteket,mindig lesz aki autóval átmegy a villamos megállón(mert 10 rugóért átengedik a gyakorlati vizsgán) és hasonlók.
De vizsgálatok bevezetése melletti kardoskodásodban támogatlak.
Én is léptem.