Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lénárdorsi

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kérnék egy tanácsot, mert már nem tudjuk mit tegyünk. Van 1 szép kakasunk és most már csak sajnos 8 tyúkunk. A tyúkocskák most már 3. éve meghalnak valamiben és nem tudjuk, hogy mitől.  Volt már rajtuk tetű, kiirtottuk őket ólból, tyúkokról. Nagy helyen élnek,…..
Tyúkudvar Valami véget ért 2013.11.22 07:00:00
Ha jól emlékszem talán két hete nagy dologra szántuk el magunkat. Nevetséges is így fogalmaznom, mert persze elszántuk, de hogy én mit tettem? Semmit. Befogtam a fülemet és becsuktam a szememet. Nagy mészárlás volt az udvarban, úgy döntöttünk, hogy levágjuk a régi gárda egy…..
Csütörtök reggelre meglett az eredmény, egyszer csak azt láttam, hogy ni, a nagy tömegben ott egy kis japán tyúkocska hét nagyon kicsi csibével! Felemeltem a kutyaházat, alatta láttam négy tojást, ami teljesen messzire el lett kotorva a fészektől és a fészekben láttam még…..
Eddig is letagadhatatlan ellenszenvvel viseltettem irántuk. Viselkedésük és mentalitásuk mint ha csak a természet bosszúja lenne azért, amiért ilyennek lettek tenyésztve. Nem tehetek róla, de olyasfajta szégyenlős borzongással és undorral nézek rájuk, mint egy szörnyetegre. Ez van,…..
Tyúkudvar Kiscsibék mindenfelé 2013.05.31 07:48:18
Én ezt egyszerűen nem értem, hogy nekem szinte az összes tyúkom kotlani akar. Pedig vegyesfelvágott az állomány, de fajtától függetlenül szinte mind anyai örömökre vágyik. A kopasznyakúról úgy tartják nem túl jó kotló, na az enyém a legharcosabb kotlós, akit eddig láttam.…..
Régebben meséltetek arról, hogy a világ több országában a hatóságok kimondottan engedékenyek a haszonállatok tartással kapcsolatban, de sok helyen a kakas a tiltott állat. Eddig nem nagyon értettem miért, de azt hiszem, ha ilyen kakas lenne a szomszédunkban, én is csak az első…..
lénárdorsi 2012.12.17 21:32:38
@Rosa Rugosa: Nekem ez a kedvenc gyerekkönyv-sorozatom. Az a fajta, amit szülőként sem unok meg, még ha többször is olvassuk. A többi kötetét is szívből ajánlom!
lénárdorsi 2012.12.18 09:36:23
@Rosa Rugosa: ...és Nordqvist ráadásul a tyúklélek nagy ismerője. ;D A mi tyúkjaink teljesen olyanok, mint az öreg Pettsonéi. Kíváncsiak, buták és hebehurgyák. :D
Egy újabb sorozatra gondoltam - már megint...  Hogy mennyire lesz hosszú életű? Fogalmam sincs, de igyekszem, hogy sok érdekes és ritkán látott filmecskével lepjem meg az tyúkudvar olvasóit! Most jöjjön az első, ami az ötletet adta! ..
Őszinte leszek hozzátok, bár foghatnám stílusváltásra, meg új utak keresésére, az igazság az, hogy sajnos nincs túl sok időm arra, hogy dolgoknak utánanézzek, ezért az elkövetkezendő időben több olyan poszt lesz, ami az én tyúkjaimról szól, mint egyéb, nem kevés…..
Kész a DVD és a Blu-Ray!!!!  Van rajta jópár kimaradt jelenet, rendezői kommentár (amolyan hogy készült), a film magyarul és angolul és persze mindkét nyelven feliratozva a siketekre és nagyothallókra is gondolva, meg még pár dolog.  Szerintem szép, ízelítő: …..
lénárdorsi 2011.12.13 12:26:40
Ma kétéves a blog, és köszi, hogy itt vagytok.  Ez a második születésnapi poszt már nem szépen bekeretezett álmélkodó évértékelés, mint az első volt, hanem amolyan kitépett jegyzetlap, amelyre csak sietősen ráfirkantottam a dátumot és a legsürgősebb teendőket. Épp a…..
Igen, még élünk.... :-) ... és jól is vagyunk, leszámítva egy kis köhögést és orrfolyást.Sűrű elnézést kérek mindenkitől, akinek az emailjére nem válaszoltam az elmúlt hetekben hónapokban, és persze azoktól a kedves barátoktól is, akikkel nem sikerült ezen a nyáron…..
Mindig megfogadom, ha történik valami, ami a mi életünkben az adott pillanatban mérföldkőnek minősül, azonnali hatállyal dokumentálom, mert különben... Mert különben átértékelődik, megkopik a fénye, egész másnak tűnik ráaludva jópárat.Így jártam akkor is, amikor kedves…..
Gyerekszoba Letölthető vinyetták 2010.09.30 12:41:00
Az iskolai füzetek perszonalizálására még mindig a jól bevált vinyettát használjuk. De hol van már a sima, vörös keretes egyen fazon! Majdhogynem a fasorban sem. Viszont kismillió rajzfilmhőssel, tinisztárral dekorált, sokszor az ízléstelenség határát súroló nyomdaipari…..
Megszületett a Goldenblog 2010 végeredménye az egészség-életmód kategóriában. Még egyszer köszönöm mindenkinek a jelöléseket, a szavazatokat, és Kádár Mónika méltatását, miszerint "bár úgy tűnhet, hogy [Felicitász blogja] elsősorban a szülés-terhesség témájával…..
5 hetes adósságot szeretnék törleszteni: ime néhány fénykép Attiláról (vagy ahogy Jázmin nevezte el még pocaklakó korában: Bubiról), aki ma 5 hete született meg a maga 3 kg-jával és 52 centijével, délután 3 óra 10 perc körül, óra nem volt a szülőszobában, úgyhogy csak a…..
VIGYÁZAT: fenemód hosszú lesz!Folytatva azt a bizonyos örökéletre emlékezetes pénteki napot...Nem volt könnyű dolgom, egy kétévessel és egy aggódó apukával szabadlábon vajúdni, szinte  lehetetlen. Két fájás közt befejeztem a munkám, telefonon értesítve mindenkit,…..