Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Econom

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettőnégy Megadeth @ Pecsa 2010.07.16 13:30:49
Econom 2010.07.20 15:40:30
A koncert után éjjel 2 körül sétáltam haza és járt az agyam, még futott a koncert filmje. Tudtam, hogy akarok róla írni és azt is, hogy fogok, de akkor még nem ilyen jellegű cikkre gondoltam. A koncert utáni nap számos kritikát és fórum hozzászólást elolvastam és eléggé…..
Econom 2010.05.17 13:32:52
Szevasztok... nekem a sok duma közül az tetszett, hogy valahol írták, hogy a lelátókon a családban megereszkedett 40-sek kaptak helyet... úúúúúúúúristen, ez tök vicces. Mennyire tudja mindenki, hogy a másik 39999 (ha éppen a 40000-es nézőszám megjelölést vesszük alapnak) miért oda vett jegyet és hogyan is érezte magát.
Én állati jól éreztem magamat, nem is tudom hányadik alkalommal.
Az első Metallica koncertemen tizenéves fejjel ájultam el, a másodikon már kicsit idősebben fogadtam meg, hogy oldalra nem veszek soha többé jegyet, a harmadikon a kislányom 26 hetes volt a pocakomban és pénteken meg a p szektor alsó lépcsőjén ráztam magam. És mindegyik koncerten állati jól éreztem magam. Nekem pölö teljesen az jött át, hogy ezek a zenészek még az "iparos munkát" is nemtomtizedszerre is lelkesen, az éppen bennük dúló érzelmeken lovagolva, vagy azokat elfojtva, NEKÜNK játszanak. Veszik a bátorságot és kiállnak, bár tudják, hogy kapnak hideget-meleget. Mégis megteszik. És én megköszönöm ezt nekik.
Nekem úgy tűnt, hogy James tényleg nagyon felszabadult. Amikor a Novarockon játszottak 2006-ban, ott az érződött, hogy éppen túl vannak egy nagy válságon és hogy állatira élvezik, amit csinálnak és nagyon-nagyon hálásak a közönségnek... Az ember normál élethelyzeteken végighaladva is válságok sorát éli át. Ezt nézve, sokkal erőteljesebb ezek meg- és átélése, ha némi művészi érzékenységgel megáldott és úgy veti ide-oda az élet. Szerintem természetes, hogy mindenki változik, így ezek a zenészek is és nekik is esetenként egészen mást jelent a One 2010-ben, mint amikor maga a nóta első alkalommal összeállt.
Szóval, félredobolt és elrontotta, ilyen és olyan volt a fénytechnika és a hangtechnika, de aki jól érezte magát ennek ellenére, annak ez jó lehet, aki meg csalódott, az rossz érzésekkel ment haza, majd ragadott billentyűzetet.
Bennem nagy hiányérzet tátongott és ilyenkor szeretnék menni minden egyes további koncerthelyszínre, míg meg nem unom (vagy meg nem süketülök).
Szép napot!!!!
B-oldal Alice In Chains a Pecsában 2009.11.28 07:55:00
Piros betűs ünnep volt tegnap. Végre eljött ez a nap is. 1993-ban NEM jöttek el a Metallica-nak nyitni, 3 éve nyáron a Pecsa szabadtérre NEM jöttek el. Tegnap itt jártak végül. (Ha 3 éve a kevés elővételben eladott jegy miatt mondta le valamelyik fél a bulit, akkor kérdem,…..
Econom 2009.11.28 10:16:04
Kedves Rálf atya! Az Isten áldjon meg:)!
Nagyon örülök! Végre egy ilyen koncert beszámoló. Én már nagyon régen jártam ilyen hangulatú, a közönség által ekkora lelkesedést mutató koncerten. A Roosternél tűnődtem leginkább, hogy milyen erőteljes a vokál (én kis tudatlan) és rögtön be is ugrott, hogy dehiszen ez a közönség! Úh köszönet a hálás közönségnek is!
És Istenem.... ezek az emberek... azon gondolkodtam, hogy csak én öregedtem az elmúlt x évben (és itt már érthetünk ezalatt évtizedet is:()??????.
Teljesen lazán, hétköznapi szerelésben kiállnak és letaglózzák az embert. Nem kell dizájn, nem kell stylist, a maguk egyszerűségében ontják azt az energiát, ami talán még a leghátsó sorokban is érződött.
Miközben az én ízlésemnek nagyon tetsző módon összeállított műsort volt alkalmam élvezni, eszembe jutott, hogy volt, amikor csak azért mentünk el megnézni többször is a moziba a Facérokat, mert végre láthattuk azokat a zenészeket, akiket imádtunk és akiknek az albumait kincsként adtuk körbe-körbe... vagy az is eszembe jutott, amikor még a grundig magnó elé fekve bömböltettem a fülembe a Facelift és a Dirt dalait...
És az is eszembe jutott, amikor a gyöngyösi Mocskosállat Barbie koncertekre jártunk minden pénteken a Blue Catsbe, vagy a Sörbárba és tőlük hallottuk azokat a zenéket, amiket már a 90-es években sem nagyon játszottak klubokban... és miközben ezek a gondolatok cikáztak bennem, teljesen át tudtam adni magamat annak a varázsnak, ami ezen a koncerten jelen volt és átjárta szerintem a jelenlévők nagy részét (ez alól a Férjecském volt kivétel, aki - mivel sosem szerette - végig kínlódta az egészet, nem is értem, miért jött el, de így legalább visszakaptam a VHK koncerteken tanúsított ellenállásomat:):)).
Úh én személy szerint teljesen egyetértek minden egyes sorral, amit leírtál! És nagyon szépen megfogalmaztad, le a kalappal.
Az énekes hangja lenyűgöző volt. Ha valaki próbálja énekelni ezeket a számokat, azért szerintem tapasztalhatja, hogy olyan hangfekvéseket dalolt Laney, amik azért a normál halandónak legalább kaparás szintjén kikezdi a torkát:):). isteni jól énekelt William, de mindegyikük nagyon ott volt.
A szívem vérzett, mikor két éve elmaradt a meghirdetett koncert, főleg, hogy a Stone Sour is nagy kedvencem.
Csillagos 10st érdemelnek és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla!!!
További szép napot Mindenkinek!
Ui: amúgy sokszor nem értem, hogy a különböző koncertekről miért olyan emberek írnak kritikát, akik amúgy nem szeretik. Ha valakinek nem tetszik egy adott előadó, hiába tud az előadó magas szinten zenélni, sosem fog a kritikus róla jót írni. Ezért is tetszett ez a kritika, mert látszik, hogy Te rajongó vagy és igazából a rajongóit kell egy előadónak meggyőznie, hogy rászolgál a bizalomra. Szerintem.
Econom 2009.11.28 14:10:33
@Rálf atya: jaja... fú, többek közt, mellettem állt egy férfi és előttem egy csaj, nos ők nagyon nem örültek annak, hogy tetszett és végig "énekeltem"... még majdnem vissza is fogtam magam, de aztán beugrott, hogy hohóóóóóóóó, dehiszen a közönség így (is) kinyilvánítja a tetszését, ha meg nem tetszik, akkor vagy szóljon, vagy menjen arrébb.
Econom 2009.11.28 14:19:21
@efes: igen, teljesen jogos észrevétel, csak nekem pont az jutott az eszembe, hogy pl. a tavalyi Apocalyptica koncertről is úgy írt valaki, hogy szinte fogalma sem volt az együttesről (session zenésznek nézte Antero Manninent...), vagy amikor Madonnáról úgy írtak a nyári koncert után, mint az ígéretes jövő előtt álló művésznőről... (amúgy én Őt is nagyon csipázom).
Ha már véleménynyilvánítás, inkább szeretem azokat, ahol az észlelő saját érzelmeiről van szó, hiszen ízlés tekintetében "nincs igazság", hála Istennek, hiszen így aztán megmutatkozik a világ hihetetlen változatossága, és az is, hogy ugyanazt az emberek akár szélsőségesen más módon érzékelik és dolgozzák fel.
De: még több Alice in Chainst szeretnék!!!!:):) nos, remélem, hogy a "see you soon" tényleg nagyon hamar lesz...
Üdv!!!!