Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bubuci

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mintegy 400 ezer fővárosi lakos vett részt 1957. május elsején a Hősök terén rendezett nagygyűlésen, ahol Marosán György megnyitó szavai után Kádár János mondott beszédet. A fenti képen Marx, Engels, Lenin képe alatt áll a díszemelvényen Kállai Gyula (b1), az MSZMP…..
Bubuci 2019.10.20 17:45:20
@vidéki suzukis: Látszik, hogy vidéki vagy!
Nem volt semmiféle vákum a Jaltai Egyezmény értelmében Magyarország szovjet fennhatóság alá tartozott. Ha a nyugatiak bejönnek, az világháborúhoz vezetett volna. Nem vonultak be anno se Lengyelországba, se Csehszlovákiába éppen ezért.
A rendőrség szerint véletlen baleset történt 1983-ban, ám sokan a leghíresebb politikai gyilkosságot emlegetik...
Bubuci 2019.09.01 07:01:40
@Péter 2: Kevered a dolgokat A magas beosztáshoz nem feltétlenül kell magas rendfokozat. A kettő nem zárja ki egymást. Valószínűleg nem voltál katona különben tudhatnád mi a különbség a beosztás és a rendfokozat között!
Most már az ajtót kellett feszegetni. Legutóbb az ajtók a másik oldalon nyíltak ki, mint ahol az utasok várták. Még jó, hogy nem zuhant ki senki a sínekre. Napi félmillió utas életével szórakozik Orbán és Tarlós. Ha ők elfordulnak a Fidesztől, Orbán az egész választást elbukhatja. Itt a Kávézóban…..
Tudjuk le az elején: az idei műsor sztájlisztja nagyon jó haverja a producereknek, és láthatóan vakon bíznak benne, ami dicséretes, meg minden, de nem szó szerint vakon kellene, mert akkor a Tóth Gabi fejére applikált madárfészek, és Puskás Péter teljes hacukája tuti nem kerül műsorba. Vagy csak…..
Váratlanul jelentős kérdéssé vált az MSZP máskor amúgy papírformaszerű és ennek megfelelően dögunalmas elnökválasztása. Eleve vannak elnökjelöltek. És ami még érdekesebb, politikai stratégiák is versenyeznek...
A Demokratikus Koalíció elnöke meghirdette pártja új politikai irányát. Nem csupán balra nyit, hanem megpróbálja megtalálni az MSZP szavazóit. Sőt, vélhetően azokat is, akik 2002-ben és 2006-ban még a MSZP-ben, azóta pedig a Jobbikban keresik a leszakadás elleni fogódzót.…..
Bubuci 2015.05.02 13:21:31
@Macikutya: Én nem egészen így látom.
Ez csak kifogás a bal oldal részéről.
A jobbiknak sincs nagyobb média lehetősége mégis erősödik.
Ők megteszik azt amit a baloldali pártok nem. Megszólítják az utcán az embereket.
Régóta sürgetem ezt posztjaimban a baloldal részéről és nagyon kevés történik ez ügyben!
Bubuci 2015.05.02 13:30:29
@hanta boy: A nevedben van a hanta! Ha az eszedet használnád nem mondanál ilyen hülyeségeket. Nem ingyen vízről és áramról van szó, hanem arról, hogy egy bizonyos szükségletig mindenkinek jusson ezekből a javakból. Ha a kvóta felett fogyasztasz akkor viszont többet fizetsz olyan mértékben ,hogy az áramszolgáltatók és vízszolgáltatók bevétele nem lesz kevesebb. Azon ugye már nagyon kevesen akadnak ki, hogy akinek nincs jövedelme az segélyt kap pedig ez is ingyenes szolgáltatás amit áttételesen a jövedelemmel rendelkezők fizetnek ki.
Ili Pika egy nagyon veszélyeztetett faj Kínában. A hegyek között él már alig látni őket, de aki megpillanthatja egy édes kis aranyos lényt láthat. Szomorú, hogy akár hamarosan el is tűnhet a földről. ..
Önéletrajz?  Végrendelet? Egyik  sem:  Csakazértis  ulti!  Mindhalálig   Van  egy fájó  pontja  az  életemnek, e  nélkül  nehéz  megérteni, miért  vagyok  néha  letört, pesszimista  és  miért  fáj  jobban  az Élet,  mint  másoknak.…..
Egy  héttel  a  választások után 2014 a választások éve volt. „Hármat egy csapásra”! - nyert  meg  a  Fidesz úgy, hogy szavazói nagyrészét elvesztette, mégis kétharmaddal  győzött  mindhárom  voksolás  alkalmával. Ez  csak  egy  módon  történhetett  meg:…..
Szeptember  végén Már  annakidején  Petőfinek  is  voltak  szomorú  megérzései  az  ősz  közeledtéről,  pedig  még  hol  volt  a  végkifejlettől.Ez  a  szeptember  nekem  is  örökre  emlékezetes  marad. Habár  az  alapállás  egészen  más,  de  a …..
Mi  várható  a  hosszú, forró  nyár  után  ősszel? A  nyár  a  politikában az  uborkaszezont  jelenti  többnyire. Ez  a  nyár  a  kivétel  ez  alól. A  két  választást  követő  baloldali  balfaszságok  következtében  mára  sikerült  úgy …..
Bubuci 2014.07.23 20:23:11
Kedves szilárd! én is figyelemmel kísérem az eseményeket. Úgy látom hogy a bomlasztást elsősorban a liberális oldal végzi. Az e-pmet is inkább liberálisnak tartom mint bal oldalinak. A tolerancia csoportban késhegyre menő vitákat folytatok velük. Ezzel kapcsolatban egy új fogalmat szültem amely ugyan ugyan anakronisztikus ellentmondás de vannak megtestesítői.Úgy hívom őket bigott liberálisok. Fennhangon hirdetik a liberális eszméket ugyanakkor egyes szavak, kifejezések használóival szemben a szavakon leragadva hecckampányt indítanak annak használója ellen a helyett hogy a tetteire figyelnének. Ezzel a viselkedésükkel akarva- akaratlan /szerintem inkább akarva/ hatalmas károkat okoznak a bal oldal egységének. Had írjak le egy konkrét példát. Egy hir kapcsán megosztottam az oldalukon egy szatirikus megjegyzésemet, amit az állapotomnál sokan lálkoltak és többen megosztottak. Az ő öldalukon is kapott néhány lájkot többek között Andrassew Ivánnak is tetszett. Az oldal egyik prominense miután látta levette az oldalról majd a nevem nélkül újra feltette kérve az oldal tagságát, hogy döntsék el rasszista e ez az írás /áttételesen az írója/.Mindjárt akadtak néhányan aki haraptak erre Természetesen elvállaltam ,hogy én írtam és a gyengébbeknek is megmagyaráztam, hogy milyen céllal. Nem tudtam mindenkit meggyőzni. Ekkor jutott eszembe a bigott liberális kifejezés.
Ime az inkriminált poszt:
Nézem a tvt. A híradóban látom, hogy száztizenvalahány évet osztottak ki egy több mint tíz fős garázda rabló társaságnak. Mutatták a bűnözők egy részét is. Tejfehér bőrűek voltak. Megdöbbentem. Nem gondoltam, hogy ilyen sok albínó roma van.
  Bemutatkozok /ha még nem ismertek/   2006-ban léptem be a Net világába. Amit megtanultam a számítógépről, magam erejéből sikerült elsajátítanom. Számítógépi analfabétának számítok, de igyexem titkolni. Kezdetben egoizmusom vezérelt: Öregségemre nem szerettem volna…..
Nyugat vagy Kelet? Ez a kérdés, válasszatok!   Régen érlelődik bennem a gondolat, hogy elmondjam a véleményem a választás eredményéről. Ezt már mindenki megtette, aki számít valamit a politika színpadán: Politikusok, elemzők, újságírók és egyszerű emberek, akiknek van…..
Bubuci 2014.05.03 17:12:25
Kedves Szilárd!
Magam is elemezgettem a vereség okait.A különböző elemzők sok mindent felsoroltak. Én csak azokra az okokra akarok kitérni amiről nézetem szerint mi, a különböző pártok tagjai illetve szimpatizánsai tehetünk.
Az egyik ilyen ok hogy az összefogás jó háromnegyed évvel később jött össze mint kellett volna. A nagy pártok vezetői azzal voltak elfoglalva, hogy minél jobb pozícióba lépjenek be az összefogásba. Az együttműködésbe a DK-val a tömegek, saját tagjaik követelésére sem számoltak. Ezt látta a választó polgár is és úgy gondolkodott, hogy ilyen formációra nem szavaz, inkább nem megy el szavazni.
A súlyosabb ok szerintem az volt, hogy nem álltunk a szegények mellé. Ez alatt nem azt értem, hogy nem beszéltünk eleget nehéz,kilátástalan helyzetükről, hanem azt ,hogy nem mentünk el közéjük, nem biztattuk, bátorítottuk őket. Ezért nem érezték, hogy vannak barátaik akik őszintén akarnak tenni értük. Nem elég, hogy valamelyik pártvezető a TV nyilvánossága előtt meglátogat egy nehéz helyzetben élő családot. A párttagoknak és szimpatizánsoknak kellett volna és kell ma is személyes kapcsolatokat kiépíteni a mély szegénységben élőkkel segíteni őket amiben csak tudjuk.Nem csak anyagi természetű segítségre gondolok itt. Nagy segítséget lehet nekik nyújtani például hivatalos dolgaik ügyintézésében amihez ők nem értenek és ezért alul maradnak a hatóságokkal szemben. Ha ezek a dolgok megtörténtek volna, a szegény emberek érezték volna azt, hogy vannak igazi barátaik a jobban élők köréből más lett volna a választás eredménye. Nagyobb lett volna a részvétel, és kevesebbeket lehetett volna megfélemlíteni.
Ma tartotta a Szabad Emberek Magyarországért programbemutató sajtótájékoztatóját, a budapesti Nyitott Műhelyben. A programot Orsós János, Dr Sértő-Radics István és Ungár Klára elnökségi tagok mutatták be. A Műhely teljesen megtelt érdeklődőkkel és újságírókkal, jól…..