Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erasto

13 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PER10 Luther (2010-) 2020.12.28 11:39:39
író: Neil Crossszereplők: Idris Elba, Ruth Wilson Idris Elba mindig is hívogató színésznek tartottam, akit szívesen néznék akár filmvásznon, akár tévében, de valahogy úgy alakult eddig, hogy a közepesen sikerült 2017-es Hegyek közöttön kívül csak a Ridley Scott-féle Amerikai gengszterben láttam, de…..
rendező: Susanne Bierszereplők: Hugh Grant, Nicole Kidman, Noah Jupe, Donald Sutherland Halászlé, töltött káposzta, bejgli – PER10! Akkor lenne ez a beköszönés igazán autentikus, ha idén nem júniusban lett volna a legutóbbi bejegyzésem, és most igazán ide illik a mondat, amit otthon sokszor…..
PER10 Homeland (2011-2020) 2020.06.03 17:12:25
executive producer: Howard Gordon, Alex Gansa szereplők: Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Damian Lewis Már főiskolás voltam, mikor rákattantam a sorozatokra. Újszerű volt az addiktivitás, hogy nem fáradtam el három, négy, akár több rész megnézése után…..
rendező: Edgar Wrightszereplők: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jamie Foxx, Jon Hamm, Eiza González Valamilyen megmagyarázhatatlan kultikus maszlaggal van nyakon öntve Edgar Wright 2017-es mozija, amit a hétvégén egy új projekt elindításának reményében sikerült abszolválnom. Úgy másfél…..
PER10 Budapest Noir (2017) 2020.03.29 16:25:26
rendező: Gárdos Éva szereplők: Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Anger Zsolt, Kulka János, Thuróczy Szabolcs, Dobó Kata, Kováts Adél Évek, lassan évtizedek óta folyamatosan halljuk a lózungot, hogy manapság nincsenek jó magyar filmek, sőt a magyar filmek rosszak. Többé-kevésbé egyet is értettem…..
Rendezte: Guy HamiltonSzereplők: Sean Connery, Gert Fröbe, Honor Blackman, Shirley Eaton Nehéz szülés volt. Egy hajszálon múlt, hogy ne pontozzam le nézhetetlenre a nagyérdemű által legjobb Bond-filmnek tartott részt. Háromszor kezdtem el, hogy végül negyedszerre beszippantson. Kell hozzá az…..
Hogy is tudnék nem készíteni listát, amikor - ha valaki egy kicsit is ismer, tudja – én igazán a listák és a statisztikák embere vagyok… Így elkészítettem a magam suta, teljesen szubjektív, de annál őszintébb listáját. Annyiban másabb, mint a többi, eddig megjelent TOP lista, hogy én nem csak…..
rendező: Alfonso Cuarónszereplők: Clive Owen, Claire-Hope Ashitey, Julianne Moore, Michael Caine Egészen elképesztő, mekkora dominanciával rendelkeznek a mexikói rendezők az utóbbi évek Oscar-gáláin. Az utolsó hat Legjobb rendezőjének díjai közül ötöt a közép-amerikai ország legjobbjai kapták meg a…..
rendező: James Ivoryszereplők: Anthony Hopkins, Emma Thompson, James Fox, Christopher Reeve, Peter Vaughan, Hugh Grant Az előző munkahelyem lehetővé tette, hogy nagyon sokat filmezzek. Nem egyszer előfordult, hogy három-négy filmet is meg tudtam nézni alkalmanként, a sorozatokról nem is beszélve.…..
rendező: Rob Reinerszereplők: Corey Feldman, Jerry O'Connell, River Phoenix, Wil Wheaton, Kiefer Sutherland Klasszikus gyerek-roadmovie Stephen King novellából, River Phoenix-szel? Bármikor jöhet! Mondom ezt úgy, hogy a hetekben találkoztam először az Állj mellémmel, ezelőtt fogalmam sem volt, hogy…..
Rendező: Clint EastwoodSzereplők: Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern, T. J. Lowther Ki merem jelenteni, Clint Eastwood igazán veretes rendezői munkásságának két igazán minőségi szakasza van: a ’90-es évek első fele, melyben gyakorlatilag csak csúcsminőséget tudott alkotni, majd az…..
amerikai dráma, sorozatproducer, író rendező: Peter Bergkreatív producer, író: Jason Katismszereplők: Kyle Chandler, Connie Britton, Aimee Teegarden, Brad Leland, Taylor Kitsch, Jesse Plemons, Zach Gilford, Derek Phillips, Blue Deckert, Minka Kelly, Adrianne Palicki, Scott Porter, Gaius…..
PER10 Ajánló helyett 2019.09.26 18:22:16
Íme, elérkezett ez az idő is! Nem gondoltam volna, hogy külön blogot fogok kezdeni, de végül ez lett a legjobb megoldás. Mostantól annyiban fog változni a helyzet, hogy a hosszabb ajánlók jönnek ide, míg az ezeket figyelmetekbe ajánló-, illetve rövid posztok mennek a Facebookra! Mindig is…..
Egy hete megírt és nagy port kavart posztunkat melyben a túlértékelt filmekről indítottunk vitát - négy konkrét filmet véve górcső alá (Mad Mad 4., La La Land, Rendes fickók, Dunkirk) - még aznap nagy elánnal kommentálta egy bizonyos Kovács Gellért mégpedig Facebook oldalán. Sajnos szégyen-nem…..
erasto 2017.08.01 21:36:50
@Chris Kyle:
A stílus maga az ember...

Nincs azzal semmi baj, hogy van véleményeteket, sőt!

Azzal inkább, hogy nagyon nem értették meg, mit akar mondani, írni Gellért... Mert igenis van, hogy lehúz filmeket, sorozatokat. Csak éppen kulturáltan közöl, ami nem annyira trendi manapság már...
erasto 2017.08.01 22:19:19
@Chris Kyle:

Akkor járj utána
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
erasto 2009.11.27 00:03:38
még egy utolsó :)

@CatMother:

még szerencse, hogy nem akarok "az emberek többségének" ajánlani egy remek dolgot...