Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Davee

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tóth Ákos, a Népszabadság Seszták Ágnese a január végén megjelent „Igazság, szolgáltatás” rettentően blikkfangos címmel ellátott cikkében a Zuschlag üggyel kapcsolatban nem is titkolt gúnnyal azt írta le, hogy „Nyilván nagyon sok még az elvarratlan szál,…..
Az Oxford Egyetem kutatói olyan kutatást folytattak, amiben arra voltak kíváncsiak, melyik az a 10 kifejezés, amiből teljesen elegük van a briteknek. Nos a 10-es listára olyan kifejezések fértek fel, mint "at the end of the day" és "fairly unique", tehát a nap végén…..
Mandiner blog Ma sem megyünk el 2008.10.04 09:31:00
  Bár ha ketten összeállunk, elég színesek tudunk lenni - különösen, ha megiszunk egy üveg ergoutout -, nem megyünk ki a mai Tarka Magyar című rendezvényre (legfeljebb vicces résztvevőket fotózni, de az nem számít). Merthogy miről is van itt szó?  Úgy gondoljuk, nem…..
Davee 2008.10.04 11:04:40
Rettenetes olvasni ezeket a gyűlölettől és előitélettől telített véleményeket. Mikor mondja már ki valaki, hogy a fasiszta rigmusok (igen fasiszta!) mint pl. a rettenetes auswitzozós "mondóka" nem lehet része a magyar társadalom által elfogadott közbeszédnek? Hol hallotok akasztófázást egy "ballib" rendezvényen. Nem tűnt fel, hogy a tömeg mindig csak a jobboldani bulikon van?

Ennek nem (csak) a politikai népszerűség/népszerűtlenség az oka, hanem az, hogy én, és szerintem a FIDESZ-szel nem igazán szimpatizálók többsége is úgy van vele, hogy nem érez rá indíttatást, hogy az utcán adjon hangot a véleményének. Nekem nem esne jól, azt ordítani, hogy pl. "Orbán takarodj", bár amikor kormányfő volt, akkor folyamatosan így éreztem. De egyszerűen utálok tüntetni, van annál sokkal jobb dolgom is. Ezért találták ki a választásokat...

Ezért nem fogok ma sem elmenni. Azt gondolom, hogy amiről szó van, az jó dolog, ennek kellene lennie a természetes emberi viselkedésnek.

Persze ismét, mint mindig, erre is rátelepül, pontosabban rárepül a jobboldali gondolatrendőrség. Aki nem ért velük egyet, az legalábbis bűnöző, komcsi, NBH-s, esetleg csak szimplán elmebeteg. Én ebből nem kérek.

P.S. Mikor kérdezi meg magától a tüntetők jogaiért annyira aggódó jobboldali kemény mag, hogy a kővel dobálás, Molotov-koktélozás miért is nem minősül aljas szándékkal, előre megfontoltan elkövetett gyilkossági kisérletnek? Márpedig szerintem ez egyértelműen az, minden esetleges jogi csűrcsavar ellenére. Ezek a "srácok" potenciális gyilkosok, csak eddig mázlijuk volt. Nekik nem patetikus, hazafias védelem, hanem szigorítot börtön járna. De a bíróság nálunk sajnos a legkevésbé sem független, csak a zsíros állásukat féltik. Tőlük az ilyen ügyekben soha sem fogunk pártatlannak látszó itéletet látni.
w Az élet napos oldala 2008.06.24 07:00:00
Buzi meleg van, amiről mindjárt eszébe jut a tájékozott állampolgárnak a globális felmelegedés. Az egy nagyon csúnya, rossz dolog, utáljuk. A multik… meg a corporationök, azok csinálják ezt, őket kell szidni, amikor a madarasteszkóba menet átkozódva, prüszkölve…..
Davee 2008.06.24 11:08:35
Sok okosságot lehet itt olvasni, mindenki megtalálhatja az izlésének megfelelő hozzászólást! :D)

Szerény véleményem az a témával kapcsolatban, hogy túlságosan nagyképűek vagyunk, amikor azt hisszük, hogy az emberiségtől függ minden, többek között a globális klímaváltozás is. Csodálatos modellek készülnek hatalmas matematikai, fizikai apparátussal alátámasztva. Csak arról felejtkezünk el, hogy a globális légkörzési, tengeri áramlási rendszerek modellezése egyáltalán nem egyszerű. Túl sok a paraméter. Sőt olyan paraméterek is vannak, amelyek sokáig senkinek sem jutott eszébe.

Csak egészen halkan jegyzem meg a vulkáni tevékenység által a légkörbe eresztett millió/milliárd tonnányi gázt (metán, széndioxid, kénes gázok, stb. stb.) Elképesztő mennyiségű elnyelt gáz van a tengerfenéki üledékben. Biztos hogy mindent tudunk az óceánok élővilágáról, az algákról, azok viselkedéséről a változó körülmények között?

Tényleg globális felmelegedésről beszélünk? Ha jól emlékszem, akkor az egyik sarkvidéken valóban megfigyelhető a jégréteg fokozatos töredezése, a gleccserek felgyorsulása, de a glóbusz másik oldalán erről szó sincs, ott kifejezetten a jegesedés előretörése figyelhető meg. Hol is az igazság?

A Szahara az utóbbi időben visszaszorulóban van, légifelvételek bizonyítják, hogy a növényzet terjedése egyelőre megállíthatatlannak tűnik. Biztos, hogy annyira egyszerű a kép? Minden csak a freonon és az autók kipufogóján múlik?

Szerintem még nagyon sokat kell kutatni, nem az érzelmek mentén, hanem a tényszerűség alapján.

Utolsó megjegyzés: Az időjárást kaotikus folyamatok alakítják. Ezek megjósolása egzakt módon bizonyíthatóan lehetetlen. Halovány próbálkozásaink vannak az előrejelzésre, de ezek hatékonyságát igen jól ismerjük. Mondjuk nevetséges is, hogy a több milliárd köbkilométeres, hallatlanul komplex légkör mozgását pár ezer, esetleg pár tízezer, naponta néhányszor leolvasott pontatlan detektor adatai alapján szeretnénk leírni. Én a meteorológiát a béljósláshoz szoktam magamban hasonlítani. Esélyük sincs, de próbálkoznak. Én már láttam vastag, képletekkel teli légkörfizikai könyvet. Csodálatos komplex matematikai formulákkal van tele, de a legfontosabb "paraméterek" egyszerű becsléseken alapulnak. Vagyis az egész csak ködösítés. A legnagyobb sikerük a jégeső elhárítás, ami a formuláik révén egész jól működik, de szerintem ez véletlen, vagy inkább kivétel.

Nem értem, miért nézik milliók a tűzijáték tévéközvetítését. Élőben még rendben van, leszakad az ég, hatalmas a robaj, és mindent beterítenek a kék-sárga-piros csillagok, de ez egy vibráló dobozt bámulva csak néhány színes pukkanás, meg pár giccses kép. Akkor már…..