Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CharlyB

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Egy normális helyen az embernek nincs szüksége autóra. Ha nagyon vágyna rá, persze hobbiból lehet, de milyen kretén egy hobbi már az autózás?! Vélemények az azonos című írásunkról...
CharlyB 2010.05.28 20:38:35
@kisvidra: teljesen egyetértek kisvidrával és valamennyire a Winklerrel is.

Én egy német nagyvárosban élek és nekem sincs autóm. Nem azért, mert nem telne rá, hanem mert egyszerüen tényleg nincs rá szükségem. Természetesen egy nagyobb városról van szó, a munkahelyem 20 percre van gyorsvasúttal a lakásomtól.
Öszintén mondom, amit azóta tapasztalok, mióta kint élek az az, hogy nyugodtabb lettem, nem sietek sehová, nem anyázok (mint Mo.-on), hisz nincs miért.

A vonat, akkor jön amikor kell, tiszta vonat jön, igényes, jól öltözött emberekkel utazom együtt öltönyben semmi stressz, nem hiszem hogy ez rosszabb lenne, mint mondjuk bármilyen klímás !!!! (ez fontos Mo-on...)luxusautóban araszolni + anyázni a dugóban. De, sznobok vagyunk...

Mo-on az autó még mindig státusszimbólum nem csak falun szinte mindenhol, abból mérik le kinek mennyi lóvéja van stb...
Nem telik már zsíros kenyérre sem, de a Suzuki /vagy be lehet helyettesiteni/ a 0 elöleggel, 100 év hitelre ott figyel a ház elött...a gyereknek meg nem telik uj cipöre...Magyar nép nyisd ki a szemed!!! Nem ezen múlik.

Reggel munkába menet megveszem a kedvenc ujságomat, kávémat és nyugodtan megyek be a munkahelyre, nem idegbetegen.

Mi, ha utazunk csak is repülövel, olcsóbb, gyorsabb, kényelmesebb.

De, mint minden férfi, én is imádom az autókat, és nem érzem, hogy lemaradnék valamiröl, mert nem birtokolhatok egyet.

Eljön annak is az ideje, egy álmom még van, egy kabriót szeretnék amivel hétvégégeken bejárhatjuk a környéket. Csak a vezetés öröméért.

Dolgoztam több országokban is, jártam a világban és ezúton tan´csolnám a mi kis kormányunk tagjainak, Kovács Úrnak Brüsszelbe menjenek el egy kis városnézésre nem A8-asokkal hanem metróval, busszal nézzék meg, hogyan is lehetne ezt csinálni, közlekedésügyileg. Az emlitett városok Brüsszel, Paris, Rotterdam, Amsterdam, Köln, München, Hamburg lenne mit tanulni.

Olyan beléptetö rendszerek vannak, ami szinte kijátszhatatlan, nem lehet potyázni a sok sok milliót ide kellett volna fektetni, nem a zsebekbe tisztelt BKV-s urak. Sajnos a bérletböl ill. jegyekböl befolyt pénz nem oda vándorol tovább ahová kellene...pedig lenne itt pénz kérem modernizálni, fejleszteni.
Lenne itt pénz mindere csak okosabban kéllene elosztani, de ez egy másik téma.

Lehetne korszerübb tisztább buszokat szolgálatba állitani, de ehhez az emberek mentalitásának is változni kell. Nem rongáljuk meg, nem firkáljuk össze stb.

Én, mint autószeretö ember nehezen képzeltem volna el az életemet autó nélkül Mo.-on, de itt Europában lehetséges.

De, hozzáteszem, "most" még Mo-on ez elérhetetlen, mert 100 évekkel vagyunk sajnos lemaradva gondolkodásmódban és mentalitásban is. Hiányoznak azok a feltételek, amikkel lehetövé válhatnának a HÈV-hez hasonló, de sokkal modernebb közlekedési eszközök.

Charly