Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rron

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autójával árokba csúszott naiv ügyfél ijedtében magára hívta a mentőket, aztán meglepődött, hogy a velük érkező rendőrök addig nem hagyják békén, amíg alá nem írja a jegyzőkönyvet. Erre a kórházban került végül sor, amikor a vizsgálatok közben és után a folyamatos…..
rron 2013.01.29 00:30:40
@qwertzu: Mert ez a két eset van. Mondd, ember, voltál te már tükörjégen? Na ott aztán lehetsz schumacher is, akkor is rákeféltél.
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
rron 2013.01.13 18:45:52
@ColT: Megkövetlek, a diák cégtulaj adókedvezményéről nem tudtam. Ez megint egy olyan panama, ami teljesen fölösleges (volt), de nem részletezem. Egy véleményen vagyunk.
rron 2013.01.13 16:05:49
@ColT: Valóban nem fizet adót. De:
1) a diákkedvezmény emberre szól, nem cégre, és nagyon nehéz olyan körülményt létrehozni, amikor megéri min. 200 eFt-ot befizetni félévente azért, hogy olcsóbb legyen a tömegközlekedés és 10% engedményt kapj irodaszerekre;
2) Nem termel bevételt - kivéve az ingyenes szakmai gyakorlatot -, ill. a megélhetését valaki (sokszor ő maga) adózott munkából biztosítja, tehát azért valaki csak helytáll;
3) feleslegesen foglalja a helyet? nincs maximalizálva a helyek száma. viszont ha tényleg nem jár be, akkor nincs vele dolog, tehát tulajdonképpen támogatta az egyetemet;
4) a költség kérdéses. de én látok annyi önállóságot az egyetemekben, hogy az "önköltséges" képzéssel csak nem szúrják tökön magukat anyagilag.
rron 2013.01.13 17:06:04
@Zabaalint: Értem. Bevallom (talán túl szabálykövető / naiv voltam) meg sem fordult a fejemben ez. Nos - ahogy már korábban előfordult - ez egy másik kategória. Az adócsalásé...
Az a probléma, hogy a hallgatók nem hiszik el a kormánynak azt, amit mond, jelentette ki nagy nyilvánosság előtt Pokorni Zoltán. És ezen most meglepődünk? Nem Orbán Viktor mondta azt, hogy "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"? És…..
rron 2013.01.13 14:30:46
@MEDVE1978:
@2 Valóban meg lehet mondani meglehetős biztonsággal, hogy mi a hiányszakma. Egy jól működő társadalomban vitatkozhatnék arról, hogy mennyire biztos az "5 év előrejelzés". Persze ha egyszerűen az elsőévesek számát befolyásolja, akkor ki is húztuk a méregfogát a kérdésnek. Egyébként erre tényleg nagy szükség lenne, mert néhány szakmában itthon olyan túlkínálat van, hogy mindenki belebetegszik.

@3 Igen, tényleg furcsa ez a "mindenkinek szabad mozgás", de egyszer beléptünk az EU-ba, és ha tényleg csatlakozni akarunk egy kvázi európai egyesült államokhoz, akkor szükséges is. A normális hitelezés, a hitelfelvételi hajlandóság meg a mindenkori gazdasági "jólét" és a jogbiztonság kérdése. Ha holnap bevezetjük, szerintem totális lesz a csőd és csak a "helyzetbe hozottak" (nem akarok politizálni...) kerülnek még nagyobb előnybe. Szomorú, pedig elméletben tényleg jó lenne.
rron 2013.01.13 14:34:02
@MEDVE1978:
Kiegészítés: sajnos (mint az egyik érintett szakma képviselője...) a túlkínálat és a kiforratlan szabályozás nagyon durván lefelé tartó árspirálba kényszeríti az érintetteket. És ez erős minőségromlással jár...
Elkészült Budapest első tökéletes biciklis útja, ahol egy dolgot rontottak csak el, de azt is kijavítják. A sávért évek óta küzdenek a civilek, mondván, az ott elhaladó napi közel kétezer biciklista már megérdemli, hogy ne az autók közt vagy a járdán kelljen szlalomoznia. ..
rron 2011.05.26 09:19:37
Bár nem vagyok bringás, azt hiszem, megnézem ezt az új bringautat, meghoztátok a kedvem.

@Gerusz: Már megbocsáss, de a városkép alakítását meghagynám azoknak, akik jártasak ebben a témában. (Ha azért engedélyeznéd a felhőkarcolókat, mert a város majd zöldebb lesz, és majd elférnek a bicikliutak, akkor - megbocsáss - elég nagy hibát követsz el.)
rron 2011.05.27 11:07:58
@Gerusz: Sajnos ellent kell, hogy mondjak neked. Nem azért, mert kivitelezhetetlen, amit mondasz, de többszörösen naiv.
Egyrészt feltételezed, hogy lesz egy "jóságos nagybácsi", aki majd finanszírozza ezt. Sajnos nem lesz. Olyannyira, hogy ilyen nagy volumenű átalakítást soha nem fog kormány/város "csak úgy" megcsinálni. Ehhez befektető kell, aki nyilván a legtöbbet akarja kihozni mindenből = minden cm2-re felhőkarcolókat fog emelni (lásd NY) mindenki - és azt lehetőleg minél közelebb a belvároshoz (a példádban a nagykörút külső oldala). Szóval sajnos a szabályozás, amit létrehoznál, nem azt a célt szolgálná, amit szeretnél.
Másrészt a bicikliutak / zöldfelületek problémája egy komplexebb dolog - biztosan van rá hosszútávú terv. Csak az a baj az ilyen projektekkel, hogy csak villogni szoktak vele, érdekérvényesítő erő, erős (politikai) lobbi vagy pénz nincs mögötte, így darabokban, összehangolatlanul kivitelezik - ha egyáltalán. Persze a tervezett zöldfelületet egy kis hivatali nyomásgyakorlással kiválóan lehet építési telekké transzformálni, aminek hatására a zöld-ház-zöld kombinációból ház-ház-ház lesz... gondolom tudsz követni.
Ezért örülök annyira annak, ami itt létrejött a körúton!