Regisztráció Blogot indítok
Adatok
David Reich

3 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Google által készített videó a klímaváltozás hatásait foglalja össze néhány percben Al Gore idegenvezetésével. Azoknak is érdekes lehet, akik nem tudnak angolul, mert a lényeg látszik. Akit jobban érdekel a dolog, az innen letöltheti a kmz file-t a Google Earth-höz...
David Reich 2009.12.22 22:15:42
@doraviola: Az igazság az, hogy a Trianoni-döntés óta növekszik az erdőállomány. Akkor kb. az eredeti 20-25 %-ára esett le. A magyar erdészet kénytelen volt a telepítés mellett síkra szállni. Ami nem jelenti azt, hogy minden rendben vaolna. Ma is alkalmazzák a tarvágásos módszert, amely a legjobban segíti elő az eróziót. Ráadásul az értékes fák (tölgy, bükk) helyére pl. a védett Mátrában nem endemikus és nem értékes, viszont gyorsan növő fenyőt telepítenek. Ennyit au erdőterület növekedéséről.
David Reich 2009.12.22 22:25:23
@Tudatos: Ja, értem én. Te meg biztosan végignéznéd, hogy helyetted is szántsak-vessek, aztán télen majd hívjam be a muzsikást a házamba egy jó adag forró levesre, vsakhogy meg ne fagyjon. Durva leszek: engem nem érdekel, hogy te ki vagy. Az sem érdekel, hogy hogyan éled majd túl, ami mindjárt itt lesz. Az érdekel, hogy magam és szeretteim hogyan fogják ezt túlélni. Majd ha marad extra erőm adakozni, fogok adakozni, mint ahogy eddig is mindig tettem. Helyetted én nem fogok túlélési startégiát kitalálni, kidolgozni és véghezvinni. Ha észrevetted volna, nem hiszek at állam szerepébe, az nem foh minket megvédeni. csak a kicsiny egymásraszorultakból álló közösségek maradhatnak életben nagy területeken majd abban az új rendben. Hahó! A középkor jön, nem egy újkor! A gondolkodásom szerintem nagyon is realisztikus a tiéddel ellentétben. Te biztosan egy fiatal városi értelmiségi nő vagy. Tudod mi lesz a te szereped az új rendben. A kapálás, mega durva fizikai munka. Senkit sem fog érdekelni a melled, meg a bőröd. Nem lesz Clarins, hogy ápold magad, és a szappant is te fogod főzni, ha megtanulod, hogyan kell. De te nem vagy rá kíváncsi, ezért szrintem hetek alatt éhen fogsz halni. A Kanaánról meg ne beszélj, mint a paradicsomról, ha még nem láttad! Köves sivatag, kevés benne az élet, és mégis népek élnek rajta vagy tizenkétezer éve! Ez a lényeg.
Szociológiai karakterükben, retorikájukban és a keleti Nagy Medvéhez fűződő viszonyukban is megegyeznek. A Jobbik szociológiai karakterét hasonlítom össze a bolsevik típusú kommunista pártokéval.   A Jobbik és a bolsevik típusú pártok közös szociológiai jellemzői: 1.…..
David Reich 2009.12.21 17:43:52
@ksi: Bocs, de ez annyira primitív párhuzam, hogy az elképeszt és megriaszt. Az ateizmus az egyik legelterjedtebb vallás, a szekularizáció pedig már közel sincs annyira divatban, mint kétszáz éve volt. Minden fejlődik, az egyházakban sem állt meg az idő. Hozzászólásod alacsony nívóját betudom annak, hogy semmit sem tudsz a valódi egyházakról, csak a kommunista rezsim tankönyvei sztereotípiái ragadtak meg valakinek a fejében a köreidben, és azt visszhangzod. Ma már a vallásokat is modern tudományos eszközökkel kutatják, és az egyházak sem azok az avíttas intézmények, amelyek szerinted megragadtak a középkorban. Igaz, sohasem is voltak azok, ezt a "felvilágosodottak" kezdték róluk terjeszteni! Még a nagy reformátorok sem akarták felszámolni az egyházat!
David Reich 2009.12.21 18:01:45
@HaKohen: Az ártatlanság vélelme nem jelenti azt, hogy ártatlannak tartjuk a gyanusítottat, majd a vádlottat. A büntetőeljárásban vannak szakaszok, gyanú, gyanusítás, vádemelés, ítélet, persze közben folyton bizonyítás és ellenbizonyítás. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a büntetőeljárás során, és azt a feltételezést jelenti, hogy függetlenül attól, hogy róla az eljárás végén mi fog bebizonyosodni, előzetesen ítétetet mondani róla nem lehet, és megilleti őt a védekezés valamennyi törvényes módja és lehetősége. Ezért lassúak a büntetőeljárások, ha az elkövető már az elején nem tesz beismerő vallomást. Az ártatlanság vélelme tehát nem jelent ártatlanságot, sem ártalmatlanságot! Egy eljárásjogi extra védelem mindössze.
Koppenhága végetért. Remélem, hiszitek már, hogy a politikusok semmilyen változást nem hoznak a klímaváltozások ügyében. A vezérekbe, demokráciákba, haladó szellemű államférfiakba vetett hitetek, remélem, megdőlt már! Ha mégsem, akkor süketek és vakok vagytok! A változások…..
 Nos, szinte túl is vagyunk azon, amit előre tudhattunk, és ami még el sem kezdődött igazán. A gazdagok szarnak a szegényekre, a biztonságban élők a kiszolgáltatottakra. Ahogy azt előre tudtuk, semmilyen megoldást nem hozott a jövő problémáira a sok "nagyvonalú"…..
Az összes politikus hazudik a globális klímaváltozás és az azt kísérő egyéb jelenségek ügyében, mint ahogy a sok így-úgy megvett és felbérelt tudományos munkatárs is. Már rég túl vagyunk azon a ponton, amikor még lett volna módunk a folyamatot akár lelassítani is, nemhogy…..