Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orjeg

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értem az embereket. Nem tudom felfogni, hogy nem képesek legalább egy apró lépést tenni saját érdekükben.  Úgy néz ki az egész, keresztbe rakott lábakkal várják a megváltót. Tudják, hogy mi készülődik, tudják, hogy abból jó nem lehet, de hogy tenni kéne ellene, hogy meg kéne mozdulni, legalább…..
orjeg 2017.01.04 08:13:59
@Jossarian: Egy ilyen beképzelt majomnak is a közmunkások között lenne a helye. Hol élsz te? Nem csak azok a közmunkások, akiknek még a 8 általánosuk se nincs meg. Sokan vannak szakmunkások is és még magasabb iskolai végzettségű is. Legyen az az embertársunk, iskolázatlan, vagy egyetemet, főiskolát végzett. Mindegyiknek joga van a megélhetéshez. Joga van, hogy becsületes munkát kapjon, becsületes fizetésért. Csak sajnos a munkaadók, megfeledkeznek arról, hogy amíg ők milliókat, milliárdokat raknak zsebbe, addig azok akik kemény izzadságos munkával dogoztak nekik, azoknak kiszúrják a szemüket alamizsnával. Ha pedig nem jön be a vállalkozónak a havi 5 000 000 Ft, akkor elküld néhány embert és a többit pedig még jobban megdolgoztatja. Akit pedig elküldött, az már csak közmunkát kap, ha egyáltalán kap.
A szakmai érvek kifulladásával jogorvoslat is elképzelhető? A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az ombudsmanhoz fordult az április 21-én a Magyar Közlönyben megjelent, a cukorbetegek ellátásához, életéhez elengedhetetlenül szükséges inzulin támogatásának…..
orjeg 2012.11.20 16:15:44
@Laciii:
Te mindig csak a cigire hivatkozol, meg a jövedéki adójára. Vedd már észre, hogy a ciginek és cukorbetegségnek ilyen téren nincs semmi köze egymáshoz. Cigizni nem muszáj. Sőt egyáltalán nem kell. Enni viszont kell. Az a cukorbeteg, akinek nincs meg az anyagi lehetősége, hogy diabetikus élelmiszereket vásároljon és ez miatt magasabb a vércukra, akkor az ne kapjon támogatást? Ha nem kap támogatást, akkor nem tudja meg venni az inzulint és akkor a vércukorja teljesen elszabadul és esélye se nincs, hogy valaha is kapjon támogatást. Szerinted ez a megoldás? Vagy Te is úgy vagy mint a hozzánemértő kormánytagok, hogy "hulljon a férgese". Én meg akkor azt mondom, hogy hulljon a bagós.