Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pierre22

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na kérem szépen, Alexandra hercegnő írta meg a Lakótársat keresünk magyar, írásos változatának első epizódját - mi tagadás, én is ráismertem egynehány múltbéli társbérlőmre. Be szép is volt! Mindkettőnk munkáját becsüljétek meg, mert mire átírtam ékezetesre a…..
Pierre22 2009.11.25 22:24:41
volt szerencsém fél évet eltölteni amszterdamban, erasmus keretein belül. A poszt sok helyen rátappint a lényegre, bár sok esetben mások a tapasztalataim.

francia diák: kevéssé beszéli az angolt, németeket utálja, angolokat megtűri, érdekes módon a lengyelekkel, magyarokkal szimpatizál. Amikor csak lehet franciákkal van, azt hiszi tud inni, egészen addig, mig a szomszéd át nem jön ordítva, hogy lehányták a 8. emeletről. :) Ezekután inkább szív, de kapacitása ezen a területen is jócskán elmarad a kelet-európaiakhoz képest. Viszont jól főz, és egészen kifinomult zenei ízléssel rendelkezik.

kínai diák: sosem mozog egyedül. Ennek egyik oka, hogy tájékozódási képessége megegyezik egy csigáéval, akinek úgyis mindegy, merre megy. A másik ok, hogy amsterdam veszélyes is tud lenni, főleg ha az ember nem érzi meg időben a hangsúlyok többletjelentését. Pozitívum, hogy elég a társaság egyik tagjával jóban lenni, őáltala az egész társaság barátként kezel.

magyar diák: jelen esetben rólam van szó. Tényleg nehéz megszokni, hogy megesik az emberrel, hogy egy hétig nem látja a napot, a lehullott esőmennyiségből az évszázad árvízét vizionálja. A magyar diák dolgozik, mert az ösztöndíj csak a szállásra elég. A napi 8 óra meló után viszont bulizik, általában ő az utolsó aki hazamegy, illetve szedi össze a gyengébb kollégákat. Mindenkivel jóban van, aki számít. A legjobb kapcsolatot a lengyelekkel ápolja. Jah, és persze annyi pálinkát hozott otthonról, hogy még két hónappal később is azzal bizniszel.

lengyel diák: csóró. mindig tudja, mit hol kell beszerezni. Minden buliról tudja, hogy lehet ingyen megúszni. igazi partiarc. Lengyelek között nagy az összetartás. Ők az egyetlenek, akik ivásban felveszik a versenyt a magyarokkal. Szeretik a házi mézespáleszt. A lányok csinosak és tudnak főzni. Srácok rendetlenek, de legalább nem álszentek. Viszont meló helyett képesek minimál pénzből elélni hónapokig. :)

Remek a poszt, még ilyet! ;)