Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bEstragon (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Andie jelentése szerint az egyedül a Vodafone-nál tapasztalható, új előfizetéses telefonnál bekért kaució még mindig létezik. Ha valaki segítene megfejteni ezt a jelenséget, mert a Homár nem egészen érti. Mármint hogy tényleg pofára kérik véletlenszerűen, meg tényleg ennyire…..
bEstragon (törölt) 2009.11.25 18:37:50
Tőlem a munkaadóm 100 000 (százezer) Ft kauciót kért ill. tart magánál mindaddig, míg alkalmazásban állok nála.
Az egyik legnagyobb, nemzetközi szállítmányozási, hazai cég..
Találgathattok, hogy mi folyik itt, Magyarországon, minden szinten.

"Tovább is van, mondjam még?"
Mondom.

Egyhete fizettem a vodának 75 000 (hetvenöt-ezer) Ft-ot limittúllépés miatt (mobilnet, 3000Ft/1GB/hó).

A számlálóm - Mobil Connect Lite - kb 800 MB-nál figyelmeztetett, de letöltés közben voltam, s úgy 70-80 Megával túlléptem.
Akkor azt gondoltam, hogy nem egy ökör ára ("csak" plusz majd' egyhavi díj, 0.31 Ft/10kB)!

Néhány perc múlva kaptam egy sms-t, hogy hóközi fizetés címén fizessek be 75000 Ft-ot, mert az adatforgalmam meghaladta a havi limitet!

Irány az ügyfélszolgálat, ahol mondogatták, hogy a számlálóm nem hiteles (ami az általuk forgalmazott szoftver opciója), működése függ az oprendszertől(!),blabla-blabla, de az övék igen.
Mivel ezt az adatmennyiséget elhasználtam, nincs mit tenni, fizessek, mert különben behajtás, végrehajtás, stb., a következmény, és ezek járulékos költségeit is rám verik.

6 vagy 7 éve vagyok előfizetőjük (telefon), mobilnet egy éve van (két év hűséggel), ha szabadulni szeretnék, 25 000 Ft-ért megtehetem..
A telefonszámlák sem stimmelnek kisebb-nagyobb tételekkel.
Persze erre is az a válasz, hogy az ő számításaik a jók.

A modem lassú (nálam is rigók fütyülik össze a szomszédokat, külterületen lakom), ledob, lefagy, a kért odalakat nem lehet megnyitni, lejár a rendelkezésre álló idő, (pl. netbank), stb.
De szükségem van a mobilnetre, kábel legközelebb 3 km-re, bent a faluban van..

Levélváltások (egyidejűleg a NFH is tájékoztatva), egyelőre semmi.

Szolgáltatói kiszolgáltatottság.

Befizettem a követelést, mert sajnos van mit elv(i)enni tőlem, utolérhető, perrel, végrehajtással fenyegethető, bejelentett lakcímmel és munkahellyel rendelkező, tisztességesen adózó állampolgár vagyok.

"Mért legyek én tisztességes, kiterítenek úgy is.." jut eszembe. Bizony gyakran(!), mikor látom a házikóm előtt rodeózó, rendszám és hatósági jelzések nélkül közlekedő Zsigulis-utánfutós, (nem csak a tekintetük sötét..) mindenki által jól ismert fa-, és besurranó tolvajokat, betörőket..

De ez már más, megérne ez is egy misét: megélhetési terror a szomszédok ellen.

A voda a büntetéseket (GVH) mellényzsebből (és az ügyfelek túlfizettetéseiből) röhögve kifizetik, oszt minden megy úgy, mint előtte.

Megszívtam.