Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mailon

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szolnok Soldiers-nél gondoltak egyet és úgy döntöttek, rendeznek idén egy aréna kupát. A heti szavazás is ehhez a témához kapcsolódik. Az ötlet jó. Nem titkolt szándékuk hagyományt teremteni a kezdeményezéssel. Létezik ugyan egy budapesti rendezésű aréna kupa is, de nem…..
Mailon 2009.11.25 13:13:34
Szerintem a Szolnok csak egyszerűen alkalmazkodott a helyhez és az időhöz. A terem kicsi, az adottságok csak ilyet engednek meg, míg a környéken fellelhető csapatok is eleve ezt a lehetőséget csillantják meg.

Azt viszont semmiképpen sem gondolnám, hogy nyertes arénát szerveztek maguknak. Lassan 2 éve követem a hazai futball alakulását, és bizton állíthatom, hogy igen-igen sokesélyes kupa lesz szombaton.

Nézzük át! Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az általam felállított sorrend nem erősorrend, csupán nekem így esik "kézre"! :D

BÉKÉSCSABA Raptors:

Szinte ismeretlen csapat számomra. Talán a legesélytelenebbek, éppen ezért lehetnek meglepetéscsapat bárki számára. Gondoljuk csak az utolsó Cellect Arénára... A Tata szereplése is meglepetés volt sokaknak!

KECSKEMÉT Goats:

Idén a bajnokságban a Szolnokkal közösködtek, gondolom közös edzésekkel is múlatták az időt. Ismerik egymás játékát, tudják mi a másik gyengéje, erőssége. Ráadásul ha jól tudom az egyik volt szolnoki játékos is edzi őket, ami adhat meglepetésre okot mindkét fél részéről a másiknak.

JÁSZBERÉNY Wolverines:

Rövid idő alatt igen sokat fejlődtek. Egyetlen csapat állította meg Őket a divIII.-ban, az, akivel még a szolnoknak is meggyűlt a baja. Picivel később a Miskolcot verve mégis feljutottak divII.-be. Ha a szolnok elbízza magát, szintén pórul járhat velük, pláne, hogy az idei junior bajnokságban karöltve szerepeltek és tréningeztek a fiatalok.

SZEGED Bats: Ez az egyetlen csapat, akik számomra teljesen ismeretlenül állnak... Egyedül a múltévi Cellect Kupán láttam őket játszani, azonban azóta semmit sem hallottam róluk.

DUNAÚJVÁROS Gorillaz: Érzésem szerint a döntő egyik résztvevője lesz. Erős futásaik ellen kösse fel a nadrágját, aki szemben áll velük. Kíváncsi leszek Grácz Vili elkíséri-e pátyolgatott "második" csapatát.

SZOLNOK Soldiers: Magam is szolnoki lévén róluk tudok a legtöbbet, picit többet is foglalkoznék velük. Lakóhelyemről látom az edzéseiket és mondhatom, múlt év óta gyökeresen megváltozott a játékuk képe. A deffensere most nem térek ki külön, hiszen az vitte idáig az egész csapatot a vállán, azonban az offens elkezdett felzárkózni. Kiemelendő a fal. Eddig egyszerűen csak álltak ott az emberek, voltak a falban, de minek. Mostanában jól kivehető falmunkát látok, tolásokat, erős előrehaladást. A legstabilabb ember talán a centerük, akinek feladás után is van ideje és ereje a védőfal embereivel harcolni. Ha a csapat jelenlegi elnöke is beáll játszani, akkor a középső blitzeket el is lehet felejteni. A brigád junior futója irányváltásai mellett elkapásban is jeleskedik, sok problémát jelent majd a védőknek. A "régi" lomha felnőtt futó is komoly változásokon ment keresztül. Szinte hihetetlenül felgyorsult eddigi sebességéhez képest, megtanult iránytváltani és valahogy belemenősebben játszik. Nem szívesen állnék elé, ha nála a labda. Már nem csak arra alkalmas, hogy belerohanjon a falba 1 yardért, hanem komoly veszélyt jelent az elenfél endzone-jára. A FB-t nem látom mostanában amit sajnálok, de erre a posztra jelenleg alkalmas lehet a felnőtt futó is, aki átmenet a két futóposzt között. A paszjáték is sokat fejlődött. Nem tudom, hogy egy esetlegesen gyengült secondari, vagy a javulás eredménye-e, de az elindított labdák egyre nagyobb százalékban érnek célt az endzoneban. Brutális futásokat várok, és szép passzokat!

Nem lepődnék meg egy döntöbejutás esetén, azonban a következő csapat mégis reálisabb erre a helyre.

BUDAPEST Titans: Eléggé leszerepeltek az idei bajnokságban, a csapat szétesőben. Azonban csalódnék, ha Balu nem rázna gatyába pár ütőképes embert erre a játéknapra. Ennyien még vannak, és ami a nagypályára kevés, ide elég lehet! Elődöntőbe várom Őket!

NYÍREGYHÁZA Tigers: Mivel tudomásom szerint Ukrán nemzetiségű légiósokkal erősített, ráadásul megkockáztatom, hogy a Magyar Liga legjobb irányítója acélosítja a csapatot, komoly csapást mérhetnek a torna bármelyik csapatára. Figyelembe véve ráadásul azt, hogy az Ukránok főleg arénákon szerepeltek idáig, Ők az esélyesek ezen a napon!

Mégegyszer kiemelném, hogy ez csupán a személyes véleményem, és én nem hozzáértő szakíró vagyok, mindazonáltal azt fejtegetni, hogy a Szolnok magának rendezett egy éremgyűjtést, elég felelőtlen és a sportban való járatlanságról tanúbizonyságot tévő írás..