Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szing

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
folytatás innen: Madjar vagyok, turista3. A madjar-magyar rokonság harmadik, és egyben mindenki számára a leghihetőbb bizonyítéka a madjar és a magyar népnév szemmel látható, sőt esetenként füllel hallható egyezése, azonossága. Írásom további részében ennek a…..
szing 2010.04.30 05:19:19
@Andras /البكري:
Itt is arról lehet szó, hogy mindenben a székely írást akarják látni, még akkor is, ha semmi köze hozzá. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy jött ki nekik ez az eredmény. Abszolút lehetetlen Kűrakó János mestert kiolvasni belőle. Még bosszantóbb, hogy ezt már tényként fogadják el.
Pár évvel ezelőtt néhány helytörténész vénájú , történelem, régészet iránt megszállottan érdeklődő fémkeresőssel ültünk le beszélgetni egy budatétényi vendéglőben, ekkor ismertem meg Terepjárót is. Szó esett akkor örökségvédelemről, régészetről műemlékekről…..
szing 2009.11.25 17:43:25
Kedves Búvárkund!
Köszöntem, hogy üdvözlet! Másfél év anyagát elég sok idő elolvasni. Én nem írogatok a fémkeresős fórumra, mivel fémkeresőm sincs. Ez meg nem igazán a fémkeresésről szólt, hanem a műkincskereskedelemről. Egyszerűen megdöbbentett, hogy ilyen leleteket feltesznek, és aukciókon értékesítenek. Az érdekelt volna, hogy ellenőrzik-e, vagy szabadon, büntetlenül tehetik. Bár az a tapasztalatom, hogy ennek az országnak nem igazán fontosak a történelmi emlékek, hála a "nagyszerű" vezetőinknek". Itt mindenre van pénz, csak arra nincs, amire kellene. Szóltam egyszer az illetékes régészeknek, hogy nézzenek meg egy helyet, amit találtam, (kirándulás közben, véletlenül!) de nem érdekelte őket. Nincs pénz... A régészet is a nagy beruházások kényszerű, és minél gyorsabb kiszolgálójává silányodott, célzott kutatások már alig vannak. Ez nem a Ti hibátok, de sajnálatos. A hely, amit találtam azóta magánkézbe került, most kerítik be. Fel fogják túrni, mert építkezni fognak. Én, mint egy átlagember, akinek ebben az ügyben semmilyen jogköre nincs, mégis megtettem azt, (hogy ha már mást nem is érdekel), és bár közöm nincs hozzá, de figyelmeztettem az illetőt, hogy mi van a föld alatt, és az első leletnél bejelentési kötelezettsége van. Most embermagas átláthatatlan deszkapalánk készül. Vajh, hová lesznek az onnan előkerülő sírleletek?
Tévedsz, ha azt hiszed, én ilyen leletek után kutatok, hisz mint mondtam, fémkeresőm sincs. Én egy Helytörténeti Múzeumot szeretnék a településemre, de ami érték volt a településem történetéből, azt mind elvitték innen egy kisteheherautóval úgy 25 éve. Nem kis munkába került kinyomozni, ki volt az, egy ma is élő személy, hogy visszakaphassa a település, mert az minket illet, rólunk szól. Lehet lekezelően beszélni, már lassan megszokom, hogy mindig azt rúgják ...-be, aki legkevésbé érdemli meg.