Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gzsakai

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal.  [Akik…..
NEM TÚLZOK Guten Tag faszikáim! 2016.08.16 16:29:07
Meglehetősen hosszú időre eltűntem, gondolkoztam milyen érdekfeszítő írással térjek vissza, amiben pl. arról regélek, hogy milyen tippet kapjanak az aranyásók, vagy más tabu téma boncolgatásával kábíthatom a népet. Inkább egy filmajánlót prezentálnék, ami a kifinomult ízléssel megáldott sznob -…..
[update] Legjobb tudomásunk szerint - annak ellenére, hogy még mindig érkeznek hozzánk megkeresések levelek nem megérkezése miatt, - a rendszer visszaállt a normál üzembe. A tegnapi naptól az üzemeltetés jelentése szerint biztosan megérkeznek a levelek a fiókokba. A problémákért…..
A vidéki idillről szóló múltheti írásom után igen sok reakció érkezett, részben levélben, részben kommentekben, a bejegyzés alatt. Sokan meséltek élményeikről, terveikről, volt aki a vidékre költözést, az önfenntartásra berendezkedést hiú ábrándként látta, mások…..
gzsakai 2014.03.08 19:25:21
A jólét és a gazdagság szimbóluma a címbeli kolbászból készült kerítés, ami azért a gyakorlatban már nem annyira tűnik jó ötletnek, hiszen ki akarná, hogy zsírtól csepegő birtokhatárolója legyen, ami könnyen átvágható egy bugylibicskával, ráadásul a környék…..
Közös lónak túros a háta - tartja a mondás, és ez bizony a legtöbb esetben igaz. Az egyik legnagyobb közös ló, már ha társadalmi szinten nézzük, az utca, a kerület, sőt maga a város, vagyis azok a közterületek, melyeket mindannyian használunk, de szigorúan véve egyikünk sem a…..
gzsakai 2013.04.13 09:33:51
@Megyeri Szabolcs: Kedves Szabolcs!
Nem kritika volt, vélemény...
Nem szeretnék itt most vitába bonyolódni, tekintve hogy Önnek ez a szakmája, de engedje meg azt a megjegyzést, hogy néha előfordul: egy kívülállót nem kötnek azok a 'dogmák', amik egy szakember számára alapvetésnek számítanak és már akkor sem kérdőjelezte meg őket, amikor az iskolában a fejébe verték.
A "városok kertjeinek, utcafrontjainak" szerintem igenis sok köze, kapcsolódása van a természethez.
Miért kertészkedik az ember? Nem azért-e, hogy a természetet - amitől a városban élve kénytelen-kelletlen eltávolodott - visszacsempéssze a szűkebb környezetébe?
El tudjuk-e szeparálni a kertjeinket a természettől? Nem pont arról szól-e sokszor a 'kertészet', hogy ezt a kilátástalan harcot próbáljuk erőltetni (öntözés, gyommentesítés, kártevőirtás)?
Azt elismerem, hogy az embernek valóban törekvése, hogy uralja, irányítsa a dolgokat. De azért talán lehetne ezt a természettel összhangban is. "Olyan kicsi krumplik vagyunk..."
Egy 63 éves kerékpártolvajt értek tetten és fogtak el a rendőrök szerdán a hódmezővásárhelyi nagyállomás melletti fedett kerékpártárolóban. A férfi egy kiélezett fejszefejjel és egy kalapáccsal verte le a zárat a kerékpárról, majd felugrott rá, és el akart tekerni,…..
Gyerekkoromból emlékszem, Országh Mihály a Magyar Rádióban saját műsoraiban mindig elhozta nekünk az erdőből a madárfüttyöt. Télen, a füttyínséges időkben szívesen hallgattam ezeket a felvételeket, hangmintát a Barátposzátától, a Csipcsalfüzikétől, a Havasi Pityertől…..
gzsakai 2012.01.05 10:12:04
@UB: Ja, és pontosan. Ha már...
pl. csilpcsalpfüzike
Bár a politika számtalan szerteágazó dologgal foglalkozik egy ciklus alatt, a választók számára ezek az évek általában végül összesűrűsödnek egy-egy jelzővé, cselekménnyé, tulajdonsággá. Olykor teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi lehet ez, máskor már szinte az első…..