Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bézsé

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy rákos negyvenes Vita-min? 2010.09.23 15:57:00
Egy kicsit lemaradtam az írással ezért ez a bejegyzésem egy kicsit hosszabbra sikeredett. Amikor hazaértünk a „tüdésztől” feleségem, elvitte az autónkat szervizbe öreg csotrogány már, nem csoda ha nem akar működni. Mire hazaért,…..
Bézsé 2010.10.01 09:01:08
@kétségben: Szia!
Mint írod most találtad ezt az oldalt.Akkor kezd el olvasni az elejétől! Szinte miden kérdésedre választ találhatsz. Egy éve műtötték a férjemet, és ez a blog segített át a mindennapokon. Gábor részletesen leírja mi történik vele. Az orvosoktól túl sok tanácsra ne számíts. És igenis tudsz segíteni, Te tudsz csak igazán. Szedd össze magad!! Sírni csak egyedül, sötétben szabad! A férjednek most nagy szüksége lesz rád, hidd el tudom miről beszélek. A szeretet mindenen átsegít! Erőt, kitartást és mielőbbi javulást kívánok Zsuzsa
Tegnap megvolt a CT vizsgálatom. Az egészségügy tényleg horror! Persze csak annyi történt, hogy volt egy koponya CT időpontom július 29.-ére, akkor mentem az onkológiára vérvételes kontrollra is. A nővérke - aki a kemót szokta beadni - rendes, vigyáz a vénáimra,…..
Bézsé 2010.09.06 13:19:07
@Pixyke:
Szia!
Mi végig szedtük a kemo és a sugár alatt, napi 12 szemet. Hogy ettől e vagy csak szerencsénk volt nem tudom, de a kezelés mellékhatásai nem jelentkeztek. Se hányinger-hányás, se hajhullás stb. csak a gyengeség. Gyomor nélkül elék nehéz a rengeteg gyógyszert szedni, és sajnos ez nekünk "gyomorégést" okozott (rá is van írva)ezért abba kellett hagynunk. Kb 6-8 dobozzal azért megettünk. folyt.köv
Bézsé 2010.09.06 13:24:32
@Pixyke:
Én hittem benne. Ha közvetlenül a Culevitesektől veszed úgy a legolcsóbb. Patikákba 1000 Ft -t is rátesznek.
A krémet is használtuk a sugár alatt és a nővérek nem hittek a szemüknek. Semmi elváltozás nem jelentkezett pedig kellett volna, azt mondják.
Nem akarlak rábeszélni, ugyanis én vagyok a világ legszkeptikusabb embere,
de van az a pillanat amikor hinned kell.
Tegnap megkaptam a leszázalékolási bizottság határozatát 80%. Rehabilitácó? Csak orvosi jöhet szóba. Ennek örömére gyorsan el is mentünk az onkológiára folytatni a kemot, belém is csepegették az adagomat, úgyhogy most szédelgek hányinger meg minden ami ezzel jár, ma is…..
Ez most itt egy rendhagyó bejegyzés lesz, történt ugyanis, hogy levelet kaptam, idézem:Szia adenocarcinoma! Aratóné Éva üzent neked a blog.hu adatlapodon:  "Én 58 éves vagyok 9.-ére visznek Bp.-re műtétre kiveszik a gyomrom. Be vagyok rezelve, nem olvasni műtét előtti…..
Nehéz dolog… mert minden ember más kialakult táplálkozási szokásokkal jut el odáig, hogy kikapják a gyomrát… nem részlegesen, hanem úgy emberesen az egészet…Nincs két egyforma eset, mint ahogy nincs két egyforma ízlés sem, van olyan, aki kedvel egy bizonyos…..
Bézsé 2010.06.16 09:47:19
@Hálás:Kedves Évi!
Biztos voltam benne, hogy hallgatásodnak oka van, de reméltem jó hírekkel térsz vissza. Szívből sajnálom a történteket, és kívánok neked erőt, egészséget, hogy fel tudd dolgozni a történteket.
Köszönjük a jókívánságaidat, mi harcolunk tovább!
"Gábor Te élsz???" Ezt a kérdést Gyera János barátom tette fel egyszer nekem. Milyen kár, hogy már nem él, így már nincs kivel megvitatnom ezt a nagy kérdést. Azt hiszem nem élek, csak létezem. Na persze azt sem mondhatom, hogy amióta van ez a betegségem,…..
Túl vagyok megint háromnapi kemó - adagomon. Nem szeretem a dolgot, de hát ez van. Olyan ez, mint a középkorban az érvágás, vagy a pszichiátrián az elektrosokk, van akinek segít, van aki meg úgy érzi belehal. Már csak azért is mert itt tudatosul benne újra, hogy rákos. Furcsa…..
Bézsé 2010.06.08 11:18:34
Üdv mindenkinek!
Túl vagyunk fél éve tartó sugár és kemokezelésünkön. Ez volt az utolsó(remélem) hét, ami igen cifrára sikerült. Hát… mit mondjak. Az egészségügy állapotát Gábor már többször elemezte. Én csak azt tudom, hogy a férjem 40 éve nem volt betegállományba, vagyis sokba nem került a TB-nek. Fizetni viszont becsülettel fizettük. De, hogy tényleg 10 cm ragtapaszon múlnak dolgok?????? Beszarás. Az egész hét kabaré volt, de a szerda vitt mindent. A branül mióta kemora járunk, nem bírja ki a másnapot nem hogy a hetet, tehát újra kell szúrni, ami szerdán már ötödszörre sikerült is. Megjegyzem a mi mezei házinővérkénk elsőre tudja ezt. Nem szabad beszúrni, csak éppen hogy, de ezt ti is tudjátok. Az onkológián ez bonyolult. Ágy az sajnos nem jutott, így a 3 órás kemot ülve egy széken kaptuk. Ültetek már 3 órát egészségesen egy széken? Nyilván a méreg nem tudott eloszlani, mert délután volt minden bajunk. Egyáltalán lehet ülve kemot adni? Végeztünk, tű ki, nővérke közli szorítsuk. Mi szorítottuk TB alapon, de a vér nem állt el így aztán ingünk-gatyánk véres lett. A végén kegyesen mégis leragasztották. Laci most úgy néz ki a véraláfutásoktól, mint akit elütött a vonat, és azt mondta kb. úgy is érzi magát.
A héten a vasat is vénásan kaptunk, amit a főorvos úr ráírt a lázlapra. Ennek ellenére mindennap szólni kellett érte. Első nap: Nővérke vasat nem kapok? Ott van a lázlapomon. Nővér el… visszajön: Na itt van a vasa! A hangnemet képzeljétek hozzá, épp csak a b..meg hiányzott.
Jött egy bácsi befeküdni, a nővérke közölte vele ott az ágya húzza át. Bácsi meglepődve kérdezte: én?
nővérke: miért nem tudja? (hangnem az előző)
Nővérke rossz kedvű volt, mert magánéleti problémái vannak, és különben sincs megfizetve. Biztos nagyon nehéz lehet nekik ezt a munkát végezni, és minden elismerésem, de elhihetik nekünk se könnyű. Szerintem sokan elcserélték volna a nővérke problémáit a sajátjukra.

Ezt ki kellett morognom magamból.Bocs

Üdv mindenkinek Zsuzsa, Laci
Egy rákos negyvenes => Találkozó 2010.04.28 09:18:00
Be kell valljam, (minek is tagadnám) izgultam. Na nem, nem a CT- miatt azt már kezdem megszokni (ez volt a negyedik), hanem a találkozó miatt. Vajon milyenek a többiek? Ők ismerik egy részemet, hiszen itt bárki olvashat viselt dolgaimról, gondolataimról, és ezáltal elképzel,…..
Délre kellett mennem, gondoltam a 10 órási busszal odaérek… nem jött a 10-es, csak a 10:20-as így nem is pont délben, hanem 10 perccel később érkeztem, de nem kellett várnom Anita a rettentően profi, úgy is mondhatnám, hogy vérprofi, szerintem esténként vénákkal álmodik.…..
Gondoltam feltöltök két képet magamról.....
Bézsé 2010.04.28 07:49:32
@Hálás: Szia Évi!
Hiányoztatok tegnap. Édesanyádnak jobbulást kívánunk, neked pedig erőt és kitartást. Sikerülnie kell, sikerülni fog!

Üdv: Zsuzsa Laci
Egy rákos negyvenes => Találkozó 2010.04.16 06:21:00
Na, hát úgy gondolom, találkoznunk kéne. Évi vetette fel az ötletet még hatodikán, azóta a következők történtek: csatlakozott hozzánk Ildikó, Zsuzsa és Laci pedig felajánlotta, hogy náluk Csepelen a kertes házukban jöhetnénk össze. Részemről fáklyás menet, irány…..
Egy rákos negyvenes => A könyv 2010.02.09 22:36:00
El sem hiszem: Végre elkészültem a német könyv fordításával! Elég nyers szöveg, de érthető, és most leginkább ez volt a lényeg. Kiadatni szerintem nem érdemes, mert nem hiszem, hogy piaca lenne a dolognak. (Egy évben itthon max. 50 embernek kapják ki a gyomrát, az…..
Túl vagyok a gyomortükrözésen, meg 5 percig sem tartott! És hát NEGATÍV! Úgyhogy népünnepély!!!! Ennek örömére feltöltöttem a német könyvet. ESSEN & TRINKEN   (Mert tényleg nagyon jó!) annyira, hogy egyes részeit majd lefordítom, készítek egy emészthető…..
Egy rákos negyvenes => fórum 2009.12.09 13:45:00
Létrehoztam egy fórumot, egyenlőre elég kezdetleges, de terveim szerint bővül majd mindenfélével... a célja az, hogy segítsük egymást... Aki akar Regisztráljon, aki elég aktív az előbb-utóbb társszerkesztő lesz :-) gyomortalan.forumx.hu/  ..
Két napja elkezdett zúgni a bal fülem… nem is zúgás ez, hanem olyan, mint amikor a tűz lobog… nem pattog, lobog… nem fáj, csak kellemetlen. El kell mennem a fülészetre… Ma este szedem be az utolsó adag Xaloda nevű förmedvényt… Örülök, hogy már…..
Bézsé 2009.12.15 11:36:33
Kedves Gábor és mindenki!

Egy hónapja minden nap ellátogatok ide. Gyűjtöttem az erőt, hogy én is tudjak írni.Köszönöm, hogy amit itt olvashatok az átsegített ezen a rémálmon.

A történet nem rólam szól, hanem a férjemről. Vérszegénységet állapítottak meg nála. Elkezdődtek a kivizsgálások, hogy mi az oka. (leggyakrabban gyomorvérzés) Okt 30.-án töltötte a 66. születésnapját, és aznap mentünk vissza leleteinkkel az orvoshoz, aki közölte velünk: rosszindulatú gyomorrák, az elhelyezkedés és nagysága miatt teljes gyomoreltávolítást javaslom!!!!!! Hát ez volt a mi szülinapi ajándékunk.
Innen aztán felgyorsult minden. November 10-én megtörtént a beavatkozás. Fantasztikus férjem van. Magas a fájdalomküszöbe és óriási önuralma van.Tűrt, nem panaszkodott, sétált, tisztálkodott, tornázott már a 2. napon. Na de lekileg… Hát az a nehezebb. Jó kórházba, jó sebészhez kerültünk és remélem jó az onkológusunk is.
Szinte minden eszünk, a mennyiség is rendben(gyerekadag 7*) Persze a tiltott dolgokat kerüljük (füstölt, zsíros) De a legnagyobb bánata, hogy fogy. Normál testsúlyú volt és abból már lement 10 kg. Az onkológus javasolt ízesített tápszert, ami nem hajt. Szerintem nagyon finomak, de a férjem undorodik tőle.
Hogy lehetne megállítani a fogyást? Kapunk B12-t, szedünk egyfajta táplálék-kiegészítőt amiben hiszek és egy bizonyos vizet is iszunk.

Január 4.-én kezdjük a kemót 5 nap- 4 hét szünet, aztán sugár, szünet, kemó stb. Hát erről szeretnék én többet tudni tőletek. Mire számíthatok.
Én igyekszem mindenben támogatni, mindent megtenni, de kezdek elfáradni.
Bármiről szívesen írok részletesen bárkinek, ha ezzel segíteni tudok!