Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Freemann

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először el sem hittem, mikor arról olvastam, hogy az elsők között beoltandók csoportjába a terhes nők is beletartoznak. Köztudott, hogy terhes nőkön nem végeznek sem gyógyszer, sem oltóanyag-kísérleteket. Hogyan lehetne hát igazolni, hogy nem ártalmas számukra? Az itthoni…..
Freemann 2009.11.23 17:13:29
Nemrég jelent meg Laura Hewitson és mtsi. vizsgálata, amely makákó majmokon igazolta, hogy a higanytartalmú oltás agyfejlődési zavarokat idéz elő .

A legtöbb influenzaoltás tartalmaz thimerosalt, egy higanytartalmú tartósítószert,

A higany magzati és termékenységi toxikussága

A 2005-2006-os higanytartalmú oltóanyagok leírása alapján tudjuk, hogy ezeket nem vetették alá terhesek körében biztonságossági vizsgálatnak, és nem vizsgálták a magzatra nézve sem a biztonságosságát. Az Eli Lilly Gyártási Biztonsági Adatai szerint a higany "ismerten születési defektusokat és meddőségi problémákat okoz". Az NTP is úgy osztályozta a Thimerosalt, mint magzati ártalmat és termékenységi problémákat okozó szert. A California EPA egy cég követelésére, hogy a Thimerosalt minősítse veszélytelennek, a szervezet a következőt írta:
"Tetemes a tudományos bizonyíték arra, hogy a Thimerosal a szaporodásban mérgező hatású. A Thimerosal a szervezetben etilhiganyra bomlik. Ennek mérgező hatása mentális retardációt vagy születési rendellenességeket okoz az emberi magzatban, ha terhessége alatt az anyját beoltják vele. Az állatvizsgálatok szintén azt bizonyítják, hogy az anyát akár Thimerosallal, akár etilhigannyal oltják be, fejlődési problémák lépnek fel. A higany minden formája teljesen világosan szaporodási ártalmakat okoz".

Állatkísérletekben a Thimerosal, akár csak külsőleg alkalmazva (szembe csöppentve) is abortuszt idézhet elő. A táblázat mutatja, hogy még szembe csöppentve is felszívódott a higany és magzati ártalmat okozott. A különféle vizsgálatokban 2-32-szeres magzati elhalást és vetélést okozott a higany.

Magzati halálarány (abortusz, felszívódás és koraszülés) a thimerosal hatására különböző fajok esetében különféle szervezetbe juttatási eljárások során

A thimerosal bárányoknál szembe cseppentve terméketlenséget okozott, ami felveti a veszélyét annak, hogy ez embernél is előfordulhat. A gyermekkorban higanymérgezést szenvedettek közt feltűnően sok a meddő ember. Amikor patkányokkal etilhiganyt lélegeztettek be, két generáción keresztül tapasztaltak termékenységi problémákat.
A szervetlen higanyra hasonló veszélyek jellemzők. Számos állatvizsgálatban genetikai károsodást ill. termékenységi problémákat okozott. Egy vizsgálatban egereknél a higanyklorid csökkent termékenységet és élettartamot idézett elő. Pl. petefészek sorvadást idézett elő a higanymérgezés jele nélkül is.
A thimerosal emberi hatását gyéren vizsgálták. Egy korai vizsgálat a születési rendellenességek szignifikáns növekedését mutatta ki a thimerosal alkalmazása kapcsán.
A különféle vizsgálatok hol a metilhiganyt, hol az etilhiganyt találták veszélyesebbnek.

Következtetések

A terhesség alatti influenzaoltást a szakirodalmi adatok nem támogatják. Figyelembe véve az anyai és magzati higany expozíció lehetséges veszélyeit, a higanyos oltások alkalmazása terhesség alatt nem igazolt és nem ajánlott. A terhességet továbbra is úgy kell tekinteni, mint olyan időszak, maikor minden mérgező anyagtól védeni kell az anyát és a magzatot. Megfelelő biztonsági tesztelés és előny és kockázatbecslés hiányában a terhességi oltás, különösen nem Thimerosal tartalmú oltóanyaggal, nem ajánlott.