Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v2peti

0 bejegyzést írt és 1379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Honnan származtak az „okosba” megvett benzinadagok és miért ment jobban az autó az osztrák benzintől? Olyan trükköket mutatunk, hogy garantáltan fennakad a szeme!..
v2peti 2018.08.25 13:42:08
@Tiktak58:
-Ingyenes utazás?
-Vonattal?
v2peti 2018.08.25 13:42:30
@Pierr Kardán: De a nyolcvanas években már volt! Akkoriban 86 (Normál)-92 (Szuper)-98 (Extra) volt, és a 80-as évek végén jött a 95-ös, de csak ólommentesben!
Volt egy tévéreklám is, hogy a kutas megkérdezi az autóst!
-Normál?
-Nem!
-Szuper?
-Nem!
-Extra?
-Igen!!!
Erre a kutas kihoz az egész családnak (apa, anya, gyerekek) egy extra márkanevű üdítőt! Annak volt ez a reklámja, még annó a 80-as években!
Valamilyen értelemben mindenképp többet kapnak majd A mi kis falunk nézői a következő évadban, derítette ki a SorozatWiki. Az első két évad még nyolc-nyolc részből állt, a legfrissebb hírek szerint idén azonban minden eddiginél több, összesen 17 részt vesznek fel, még ősszel is tartanak majd a…..
v2peti 2018.07.31 22:55:47
@Sigismundus: Ez egy szlovák sorozat magyarítása, tehát már a jó előre megírt szlovák részek lesznek átkonvertálva magyar viszonyokra. A poén az, hogy egy olyan "faluban" játszódik, ahol sok szlovák lakik. Bár Pilisszentlélek nem önálló falu, hanem Esztergom része.
A Bulinegyed egyik rákfenéjét a telefonfülkék jelentik, amit részint nyilvános vécének, részint raktárnak használnak a hajléktalanok. A telefonfülkék állandó szemét és bűzforrásként színesítik a városképet. Erre rátesz egy lapáttal, hogy amikor a Magyar Telekom rendszeresen takaríttatja a fülkéket,…..
Svájcról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minden flottul megy, pontosak, precízek. Mint már jó párszor kiderült, és ezt alátámasztja Ági mai posztja is, azért ez nem feltétlenül és nem minden területen van így. Üdvözöllek titeket a svájci egészségügy világában! (Gyorsan hozzátéve, hogy…..
v2peti 2018.06.25 07:29:35
@Soros Putin Csarli (törölt): Logikus, hogy megkérdezik, Ugyanis a muszlim nő nem vetkőzhet csak úgy le férfi doktor előtt.
v2peti 2018.06.25 07:29:47
@geeeteee: Miért ne. Igen durván kiverné a dilit egy muszlim, ha csülök lenne az ebédje.
Németországban is megkérdezik, de ott más oka is van. Ugyanis van kórházi lelkész, és annak leadják a hívők névsorát.
Nem minden színész álma az, hogy folyton a reflektorfényben tündököljön. Talán nem is gondolnánk, hogy egyes világsztárok a színészkedés mellett teljesen átlagos munkát végeznek. A nickiswift.com most összegyűjtötte azon színészek és színésznők listáját, akiknek a színészkedés mellett teljesen…..
Az utóbbi napokban számos kisebb-nagyobb hír pattant ki, amelyek eljövendő vasútfejlesztésekről szólnak. Nézzük meg sorban ezeket! Megvannak a járművek a Felcsúti Kisvasút bővítéséhez Nagy volt a csend a Felcsúti Kisvasút Bicskéig és onnan Etyekig való meghosszabbításával kapcsolatban, de végre…..
v2peti 2018.04.01 16:10:43
25 éve, hogy a budapesti telefon hívószámok hétjegyűre változtak. forrás: nava.hu..
v2peti 2018.03.11 20:51:13
@Andrassy Gabor (törölt): Rotary típus. Főleg a két világháború között szereltek ilyeneket. Korszerűbb volt a Crossbar, ami relés rendszerű volt, amit a hatvanas-hetvenes évektől kezdtek szerelni. 1989-ben üzemelték be az első elektronikus telefonközpontot Magyarországon, . (Mivel 1987-ben kezdődött a beszerzése, és akkor még szocializmus és COCOM lista (ez azt jelentette, hogy nem adtak el a kapitalisták az "ellenségnek" korszerű technikát, ezért eléggé nehézkesen indultak a dolgok. De mire beüzemelték az elsőt, addigra már lassan repedezni kezdett a berlini fal. (1989. februárjától üzemelt Szombathelyen.) Na és abban az évben indult meg igazán a szocializmus lebontása.
A cikk: http://molnartibor.blog.hu/2016/12/11/8_otlet_balaton_budapest_kozossegi_kozlekedes Szinopszis: Molnár Tibor, az Együtt elnökségi tagja közlekedési szakértőset játszik, és ír nyolc józan, paraszti ésszel jól hangzó ötletet és szakemberekkel való konzultáció nélkül föltölti a világhálóra. Az…..
Luxemburg Európa és a világ egyik leggazdagabb helye, nyilván nem lehet olyan nehéz 10 olyan dolgot összeszedni, amiért jó ott élni – gondolná az ember. Szerencsére azért Vera posztja (ami természetesen a Tíz dolog-sorozatra íródott)  nem erre koncentrál, hanem olyasmikre, melyek kellemesebbé teszik…..
v2peti 2018.02.08 16:55:56
@Balazs111: Heti 38 óra úgy is működhetne, ha az ember pénteken 2 órával előbb lép le hivatalosan is. Azaz H-Cs 8:00-16:00-ig, míg pénteken 8:00-14:00-ig tartana a munkaidő. Vagy ha az ebéd nem számít bele, akkor annyival tovább.
v2peti 2018.02.08 16:56:05
@Golf2: Pont ezt mondom én is. Az első pont egy abszolút értelmetlen. Semmi köze a jóléthez.
Viszont ami kimaradt, hogy a tömegközlekedés svájci színvonalú, de magyar árakon működik. 2€ a menetjegy, azaz kevesebb, mint két BKV-jegy ára. Viszont nemcsak a városban, hanem az egész országban érvényes. Ez olyan, mint elmenni Székesfehérvárról Veszprémbe, és átszállásnál buszról vonatra nem kell új jegy. Sőt, így már olcsóbb is, mint idehaza. Jó a bérlet valamivel drágább, mint Budapesten, de egy agglós bérlettel együtt már ez nem igaz.
  A vonatokon lévő árnyékszékek szagos históriájában nincsenek nagy események. A vasúttörténet első évtizedeiben a személyszállító kocsikba nem építettek be illemhelyet. Az utasok a poggyász- vagy kalauzkocsikban elhelyezett, kívülről megközelítető árnyékszéket használhatták, természetesen akkor,…..
v2peti 2018.01.11 23:28:36
@Alick: Azért az megdöbbentő, hogy a magyar EC-kocsik, egy jelentős része, amiket a kilencvenes évek elején gyártottak, még mindig pottyantós volt. :(((
Nem vagyok zenész és az X-Faktor sem a kedvenc TV műsorom, de a színvonalas számokat nagyon szeretem és mindig érdekeltek a tehetséges emberek. A korábbi években csak a hajrákban figyeltem az X-Faktort és az ott felcsendülő számokat, de idén a kezdetektől nyomon követtem a műsort. Mostanra kialakult…..
Sokat emlegetik, és én is írtam már róla, hogy Norvégiában bizony elég borsosak az árak. Mégis, az itteni keresetekhez viszonyítva korántsem olyan drága a megélhetés, mint mondjuk Magyarországon, az ottani keresetek arányában. Egy kis idő- és energiaráfordítással, valamint alkalmazkodó-képességgel…..
Elfogult vagyok a következő témában, hisz ahogy Csányi Vilmos etológus is megmondta a kutya természetes környezete az emberi család. Úgy gondolom, hogy az emberi család természetes része pedig a kutya. Ezért nagyon utálom, ha a házmester országunk szabályai miatt a szeretett családtagomat nem…..
Kipróbáltuk az új londoni flybe járatot, tetszett. A Budapesten nemrég debütált légitársaság heti három járattal tolja Londont és tök olcsón sokkal kényelmesebb eljutást biztosít, mint a két ultrafapados.  A kedvünk az induláskor majdnem elment az egész flybe-tól, mivel a tájékoztatás fogalmazzunk…..
A bevezetőben említettem már ezt a kifejezést, hogy mi a rendszerváltást követően a csórómilliomosok országa lettünk. Ezt le kéne vezetnem, mert nem hiszem, hogy más is érti, ami nekem evidens. Szóval vagyunk "mi" (ezen értsd a Ratkó korszak gyermekeinek a gyermekei, vagy csak szűken én, a családom…..
v2peti 2017.09.05 18:02:21
@szcsongor: Mitől annyira drága a lakás odakint? A telek az nem feltétlenül drága, mert ha az önkormányzat adja, akkor az nem biztos, hogy pofátlanul emel. Az infrastruktúra meg a jobb helyeken olcsóbb, mert egy sűrűbb beépítésű kertvárosba olcsóbb kiépíteni a víz, szennyvíz, gáz és az elektromos+hírközlési (tv-telefon-internet) hálózatot, mint egy ritkán lakott községben. Az építőmunkás meg lehet akár migráns is minimálbérért. Az építőanyag meg drágább, de azért nem talán 5-ször annyi.
Amúgy meg mitől van ekkora hiány, ha egyszer a népszaporulat nagyon alacsony?
A lenti csártot publikálta ma Facebook oldalán az Eurostat, az Európai Bizottság statisztikai főigazgatósága. Azt mutatja meg, hogy 2016-ban az adott EU-s országban, a háztartások mekkora részében éltek egyedül. Az EU-s átlag 33 százalék, Magyarország valahol ekörül tanyázik. Az EU-ban a svédek a…..
v2peti 2017.09.05 17:45:58
@BobAlice: Na ja, az északi ritkán lakott országokban hűvösebbek, távolságtartóbbak az emberek, így ott könnyebben lesz valaki szingli.
Sok munkahelyen a cigarettázás közben cserélnek gazdát a fontos információk, ezért gyakran még olyan kollégák is dohányzó társaikkal tartanak, akik maguk egyébként sosem vettek cigarettát a kezükbe vagy nem dohányoznak rendszeresen. Milyen veszélyeknek teszik ki így magukat? Utánanéztünk annak is,…..
v2peti 2017.08.29 13:47:57
@kolompa lole 1111: Remélem egyszer a csúcsidőben való indokolatlan autózás (minimális előny miatti) is ciki lesz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Először is szeretném kérni (ha esetleg kikerül), hogy a történetem ne legyen felismerhető és én se, mivel az eléggé rossz következményekkel járna nekem! (ide jegyezném meg hogy lehet hogy lesz elírás mert nem túl jó már a…..
v2peti 2017.05.21 12:02:05
@Girhes: @MaxVal BircaMan HJCD: Akkor még nem jártál az USA-ban! Ott nem 10, hanem 15% a borravaló, és sokkal több helyen elvárják, mint nálunk!
73 évvel ezelőtt, 1944. május 16-án az auschwitzi "Cigánytábor" (Zigeunerlager) lakó fellázadtak. A táborba a német birodalom és a megszállt országok területéről 23 000 embert deportáltak, akik közül 44 tavaszán már csak 6000-en voltak életben. Ezt a 6000 embert akarták a tábor német vezetői a…..
v2peti 2017.05.16 22:57:52
@bandiras2: Szabad fegyvertartás ide vagy oda, mégsem haltak ki ott a bűnözők, sőt egyre többen vannak.