Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füzesi főműhely

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mindegyik ilyen firkás? Nincs valami egyszerűbb, szép színű?" - kérdezték a gyerekeim, amikor megmutattam nekik a terveket. Pedig mindketten szeretik a Vízipókot és a Magyar népmeséket is (épp ezért hívtam ide őket a géphez), és nem is tudtam róluk eddig, hogy a minimalizmus…..
Budapesttel ellentétben, az osztrák fővárosban az utasok választhatták ki az új buszok színezését. Ahogy itthon Budapesten, úgy a sógorok fővárosában is az új Mercedes Citaro második szériája mellett döntöttek a helyi buszflotta megújításának érdekében. A bécsi BKV a…..
Füzesi főműhely 2013.08.26 20:48:39
@mellékvágány: Történelmi okai vannak annak, hogy ágazati a színterv. És lehet, hogy a modern brandek marketingelésébe ez nem fér bele, de valahogy mégis baromira jól működik.
Május elején megint meglátogattuk a kis nagyvasutat, ezúttal azért, hogy benézhessünk a vontatási telepre. Ezen felül utaztunk egyet egy magát gőzösnek képzelő C50-es által vontatott nosztalgiakocsival is:     Gépészeti nyílt nap a Gyermekvasúton, 2010..
HamPLÓ Nosztalgiavonat 2010.09.09 22:35:00
Amíg ilyen vacak az idő, és amíg így fáj a nyakam a nap végére, addig nem nagyon lesz kedvem értelmes bejegyzést írni :) De hogy ne szokjatok le a rendszeres idelátogatásról, itt van megint egy videó, a Gyermekvasútról. Ganz motor indul a kis kilátókocsival Széchenyi-hegy felé,…..
Füzesi főműhely 2011.02.16 02:27:44
@Hamster:
@Snake:
Valóban nem kék az eredeti színe. Sőt, nem is az, ami a videóban szerepel (bár az közelít). Sőt, a motorkocsinak sem ez az eredeti színe, hanem elvileg egy még sötétebb Orient Expressz jellegű kék.

A helyzet az, hogy a kiskilátó a leggyakrabban a motorkocsival, vagy a gőzös+kék kocsival közlekedik. Így aztán ideje volt harmonizáló színűre festeni. Nem a kiskilátó itt a nagy nosztalgia, hiszen van pár nagy tesója. Hanem a motorkocsi. És bizony a külföldi fotósok nagyon nem szeretik a piros kiskilátót a kék motorral. Komolytalan, "Mickymauszug"-nak nevezik. Be kell látni, hogy valóban nem egy esztétikai élmény ez így.
De ne aggódjatok, a Posta-mellékkocsi egyelőre zöld marad. :)