Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kellerz20

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A amerikai adósságplafon-vitáról, a csőd lehetőségéről, illetve az esetleges következményekről elég sok cikk, elemzés, és találgatás lát napvilágot. Ez érthető. Valamiféle kompromisszum talán megszületett tegnap, egy "ideiglenes" adósságplafon emelésről. Vagy…..
kellerz20 2013.10.11 20:46:08
Ne haragudj, de elég felületes és primitív ez az írás, jól fel is bosszantott! Kicsit járj utána a dolgoknak (és több oldalról!) mielőtt egy ilyen (vagy akármilyen...) posztnak nekifogsz, és ne ki tudja hányadrangú forrásból tájékozódj!

Teljesen mások az egészségügyi ellátás viszonyai az USA-ban, mint Magyarországon. Mindkettő messze van a tökéletestől, mindkettőn van mit javítani. Obama fel merte vállalni, hogy kiterjessze az egészségügyi biztosítást mindenkire, még olyan áron is, hogy rövidtávon esetleg nagyobb kiadással jár. A republikánusoknak pont ez a fő baja - ők a gazdagok (maguk) érdekeit nézik - azt is rövidtávon, mert sokáig ez nem lett volna fenntartható.

"A másik, hogy eleve gyanús, ha egy ország vezetője oroszlán módjára küzd a szegények, az elesettek, vagy egyéb hátrányos helyzetű társadalmi csoportok érdekeiért. Vagy bármilyen nemes célért, ami mögött nincs egy vastag lobbicsoport."

Miért is? Ne magadból, vagy Kelet-Európából/Magyarországból indulj ki. Sajnos aki Magyaroszágon nemes célokat tűz ki magának, azt a többiek kinevetik, visszahúzzák, vagy elüldözik. (Ezzel persze nem azt mondom, hogy máshol mindenkit csak az egyetemes boldogság vezérel - de ott nem zavarja a másikat, ha valakit igen...)

Amúgy meg igenis egy országnak gazdasági érdeke, hogy mindenki megkapja azt az egészségügyi ellátást ami kell neki - így fog hatékonyan dolgozni és GDP-t termelni.