Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tordesillas

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sakkozz mindennap! Lavrov 2022.03.27 01:00:00
L. bácsi se normális. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Tordesillas 2022.03.27 18:55:14
Elkészült az első évad záróepizódja is, a nyolcadik rész Taika Waititi (Thor: Ragnarök) rendezésében és 44 perces játékidővel. Ezzel a fejezettel egyelőre befejeződött a The Mandalorian filmek vetítése (ajjaj mit csinálunk péntekenként?) és sajnos jelenleg nem is tudni, hogy mikor lesz nézhető a…..
A sötétség egyiptomi istene, Széth (Gerard Butler) elfoglalja a birodalom trónját. A halandó hős, Bek (Brenton Thwaites) Hórusz istennel, az egek urával (nem George Clooney, helyette a legalább annyira szívdöglesztő Nikolaj Coster-Waldau) szövetkezve próbálja megmenteni a világot,…..
Rengetegszer emlegetjük, hogy mennyire hiányzik egy karakteres főellenség egyik vagy másik filmből, sőt, többnyire ez az egyetlen hiányzó elem. Felmerül a kérdés, ez vajon tényleg csak a jellegzetes megjelenés és a menő idézetek hiányából ered, vagy van valami mélyebben…..
Tisztelt Munkahelyi terror blog!  Egy nagy külföldi multicégnél dolgozom alkalmazottként. Az irodák légjavításával kapcsolatban valamit nagyon elrontottak, mert a legutóbbi "optimalizálás" óta gyakorlatilag minden nap csaknem 30 fokot és levegőtlen büdöset kell elviselnünk,…..
Egy héttel az HBO-premier előtt megnézhettük a második évad első két részét, és természetesen az állunkat keresgéltük a padlón. Ha az eddigi, vérben, izzadságban és egyéb testnedvekben tobzódó tíz rész annyira volt durva, mint egy baráti hátbaverés Khal Drogótól, akkor az új részek mindegyike egy…..
Tordesillas 2012.03.26 10:21:14
@Emmett Brown: Éppenhogy nem Stannis a legalkalmasabb jelölt a könyv szerint sem:
Úgy jellemzik a 3 Baratheon testvért:
Robert volt az acél, Stannis a vas, Renly pedig a bronz vagy réz.
Az acél erős, de rugalmas, a vas erős, de rideg, ezért törékeny, a bronz(réz) pedig túl hajlékony, túl puha, bár jól mutat. Innentől világos volt számomra, hogy valszeg egyikből sem lesz király.
Tordesillas 2012.03.26 11:11:56
@Emmett Brown: pl. a Targaryen kiscsaj, Havas Jon. Ahogy telik az idő elég komoly jellemfejlődésen mennek át, felnőnek a feladathoz. Szerintem az sem kizáró ok, hogy Havas Jon a Fekete Őrség tagja.
Stannis egy piszokul megkeseredett ember, ha ő lenne a király az igazságossága igencsak kegyetlenségbe fordulna át, meg az új hit amit terjeszt...
Tordesillas 2012.03.26 14:10:08
@Emmett Brown: Én az első 4 könyvet olvastam magyarul. Nem tudom Te mennyit, így nem vitatkozhatok igen komoly spoilerezés nélkül az általad leírtakkal.
Az alábbi kérdés egy konkrét jogi problémát vet fel, Zugügyvéd szerint az ilyen szerződés kötelezi a tulajdonosokat is, jogutódként.Tisztelt Zugügyvéd!  Egy ingatlant tervezünk bérbe venni, amelyre a szerződést az ingatlanban tulajdonrésszel nem, csak holtig tartó…..
Tordesillas 2011.11.04 13:46:41
@Füredi 3.0: Egyszerre van anyu haláláig két haszonélvezet az ingatlan fele-fele részére anyu és a meny között.
Szerintem anyu halála után unoka örököl.Anyu özvegyi haszonélvezeti joga halálával megszűnik. Az unoka tehát tehermentesen megörökli az ingatlan felét. Menynek az ingatlan felére van özvegyi haszonélvezeti joga.

Persze lehet, hogy félreértem a példát és az ingatlan csak apu tulajdona volt, akkor a meny lehet bérbeadó.
Az alábbi kérdés egy jogi patthelyzetre keresi a megoldást. A haszonélvezeti jognak pont ez az egyik  funkciója, hogy a haszonélvező akarata ellenére ne lehessen semmilyen ügyletet kötni az ingatlanra. Tisztelt Zugügyvéd, kedves Fórumozók!Haszonélvezeti joggal kapcsolatban…..
Lázár mondá: "Én soha nem szégyeltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyelni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér,…..
Az alábbi történet hűen illusztrálja, hogyan csapódik le a gyakorlatban egy alapvetően jó szándékú, a gondnokoltak jogait védő jogszabály. Kedves Zugi!Bocsi ha hossszúra sikeredett a téma de ha elovasod Te ismegérted, hogy ezt nem nagyon lehetne rövidebben leírni.Üdvözlet…..
Tordesillas 2010.06.25 08:05:35
@Pilotax: Igen. Volt egy átmenet, amikor 40-ről 30 főre csökkent a szám. Ha nem tartanák be,akkor már régen a megye vagy az ügyészség tette volna felszólalást, volt ezzel kapcsolatosan vizsgálat.
A vizsgálatok meg azért vannak, hogy hibát találjanak.Kb. negyedévente van célvizsgálat.
Tordesillas 2010.06.25 08:06:58
@fogsunder: Kézbesítési vélelemnél jobbat nem ismerek, de várom a javaslatodat. Szükség van az alkalmazására.
Tordesillas 2010.07.02 09:19:25
@heliox: Közigazgatási jogkörben okozott kárért lehetne perelni, ha kár érte a hivatásos gondnokot vagy a gondnokoltat vagy mindkettőt.
De ha ez a szíve vágya, tegyen feljelentést a rendőrségen.
Van már talán tíz éve is, hogy a debreceni polgármester kapcsán megvesztegetéses, korrupciós pénzekről beszélnek cívishonban. Nemcsak választási kampányok idején, hanem egyfolytában. Meglehet, majd minden városban ez történik, ha azt látják a polgárok, hogy elsőszámú…..
Tordesillas 2010.03.31 13:18:09
@nemkretén:

A szemforgató hamis papokról. Éppen tegnap volt nagy indexes cikk Tőkés Úr példamutató családi életéről, amit részben bemásolok:
Tőkés Edit huszonöt évig bírta, de most kitálalt: állítása szerint a volt püspök többször félrelépett, a családjával pedig írásban, hivatalos levélben kommunikált. Az EP-képviselő élete legnagyobb próbatételének nevezte a történteket.

Tőkés Edit hűtlenséggel vádolja a férjét, és már be is nyújtotta a válópert az európai parlamenti képviselő, volt református püspök ellen, írja [1] az uh.ro erdélyi magyar hírportál.

A nő állítása szerint Tőkés Lászlónak "számtalan kalandja volt", ezeket levelekkel, SMS-ekkel tudja bizonyítani. Elmondta, huszonöt éves házasságuk során "szellemi trauma és terror áldozata volt", férjének abszurd szokásai voltak, például írásban kommunikált a családjával.
„Olyan helyzet állt elő, hogy velem és a gyerekekkel is hivatalos levélben kommunikált. Körülbelül kétszáz levelet küldött, valamint volt egy napló is, melybe hozzánk intézett kérdéseit jegyezte fel. Nekünk kötelességünk volt felírni minden egyes kiadásunkat, csatolva a számlákat és pénztárjegyeket" – írja válóperi kérelmében Tőkés Edit. Ugyanitt megjegyzi, férje nem volt hajlandó vele mutatkozni barátai körében, valamint semmilyen vacsorán, vagy egyéb eseményen sem.
Tordesillas 2010.03.31 15:49:38
@nemkretén:

Őket mindenesetre kihagynám

Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban.)
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Rogán Antal - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Győző - párttitkár (Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.)
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár

" Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Orbán V.,
Magyar Nemzet, 1998. április 9.

„A Fidesz az egyetlen kormányképes erő.”

Orbán V., 2010

Valami olyamit kellene csinálni mint a szlovákok amit most elfogadtak vagyonosodási vizsgálatot, persze véresen komolyan véve.Mindjárt megszünne a költségvetési hiány, sőt merem állítani többlet lenne.
Ez egy nagyon hosszú történet, de érdemes olvasni, mert a történet egy pontján például fontos szerepet kap benne maga Tamás Gáspár Miklós is.A kép innenAmikor a történet elkezdődött, mindössze 17 éves voltam – karcsú, határozottan csinos, ámde komplexusokkal teli…..
Az alábbi levél  a jog által legnehezebben kezelt helyzetek egyikét ismerteti. A pszichiátriai betegek ellátórendszerét jórészt  leépítették, méltatlan helyzetbe hozva mind a betegeket, mind a családot, és mind a közvetlen környezetet. És az illetékesek…..
Az alábbi, filmbe illő jogi abszurdra a Zugügyvéd nem tud érdemi tanáccsal szolgálni, hátha van egy kolléga, aki már megoldott valami hasonló helyzetet. Kedves Zugügyvéd, Az alábbi a problémám amivel most szembesültem. A barátom menekültként él Magyarországon, hazájának nincs…..
Tordesillas 2008.05.30 23:37:58
akira2 2008.05.30. 23:04:53

(2) Ilyen esetben az apa családi nevéül, ha az anya ismert, az anya legközelebbi ismert anyai ági férfi felmenőjének családi nevét kell megállapítani.Az anya kérelmére azonban a gyámhatóság az apa családi nevéül megállapíthatja
a) az anya családi nevét,
b) az anya által megjelölt más családi nevet, feltéve, hogy az más jogos érdekét nem sérti.
(3) Nem állapítható meg olyan családi név, amely a gyermekre sérelmes.
(4) A gyámhatóság az egyéb személyi adatokat - mások jogos érdekeinek sérelme nélkül - belátása szerint állapítja meg.

A főszabály, ami azért főszabály, mert általában ezt kell alkalmazni és csak kivételesen, indokolt esetben lehet tőle eltérni:
"Ilyen esetben az apa családi nevéül, ha az anya ismert, az anya legközelebbi ismert anyai ági férfi felmenőjének családi nevét kell megállapítani." Tehát KELL MEGÁLLAPÍTANI, azaz kötelező majdhogynem úgynevezett kogens, azaz kivételt, eltérést nem engedő szabályról van szó.
És a kivételes szabály: Ha az anya kéri, akkor a gyámhatóság ....megállapíthatja, tehát megállapítHATja. Nem az szerepel a törvényben, hogy MEGÁLLAPÍTJA. Vagyis nem kötelező. A kéri azt jelenti akarja, ha nem kéri, akkor a hatóság hivatalból, azaz magától ilyent nem tehet, tehát nem térhet el csak úgy magától a főszabálytól.Ennél érthetőbben sajna nem tom elmagyarázni.:-(
Én ebben az esetben a főszabályhoz tartanám magam, és akkor jogszerűen járok el. A jog nem egyenlő az erkölccsel, és az etikával. Olvastam róla egy számomra nagyon találó "aranyköpést" sajnos nem tom kitől: A jog az ember satnya kísérlete arra, hogy tisztességes maradjon.
A jogalkalmazó, pedig azért jogalkalmazó, mert neki alkalmaznia kell a hatályban lévő jogszabályokat, tetszik vagy nem tetszik, ahogy men0man0 is kifejtette.Erre esküszik is fel, ahogy én is már vagy 3-szor.
Ha gond van a jogszabállyal jelezni kell pl. országgyűlési képviselőnek, ombudsmannak, alkotmánybíróságnak, minisztériumnak, EU bíróságnak.
Z. M. Kisvárdán talált egy betétkönyvet, és ehhez a bloghoz fordult, miként tudná felhasználni. Szokott néhány elképesztő kérdés a Zugügyvédhez beérkezni, és néhány hozzászólás során is felbukkannak abszurd jogi érvelések, de ez a levél az eddigiekhez képest is újszerű…..
A Zugügyvédnek is rémlik valami hasonló abszurd Viszkis ügyben, kérném a kollégákat, hogy pontosítsanak, ha ez nem így volt. A gondatlan veszélyeztetés biztos, hogy felmerült az ügy során. Szia Zugügyvéd, lenne egy kérdésem. Ha jól emlékszem a Viszkis rabló néven elhíresült…..
Tordesillas 2007.10.31 15:37:52
171.§ (4) E § alkamazásában foglalkozási szabályok a lőfegyver használatára és kezelésére vonatkozó szabályok is. "Vagyis e bekezdés kiterjesztő értelmezéssel a tényállás alkalmazása szempontjából foglalkozási szabálynak tekinti a lőfegyver használatára és kezelésére vonatkozó szabályokat is. E rendelkezés értelmezése folytán nem csupán a hivatásuk gyakorlása során fegyvert kezelő és használó személyekre (rendőr,katona) vonatkoznak ezen szabályok, henem olyan személyekre is, akik jogellenesen jutottak a lőfegyver birtokába.A bűncselekmény alanya tettesként csak olyan személy lehet,aki a foglalkozási szabályok hatálya alatt áll.Nincs jelentősége annak,hogy az elkövető az adott tevékenységhez szükséges szakképesítéssel,végzettséggel rendelkezik-e vagy sem.E bűncselekmény (foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés) szándékos alakzatát a 171. § (3) bekezdése rögzíti, amely akkor állapíthító meg,ha mind a szabályszegés,mind a veszélyhelyet létrehozása szándékos.Az elkövető szándéka csak a közvetlen veszélyhelyzetre terjedhet ki, a testi sértésre,illetve halál előidézésére nem.A szándékosság ezen fajtája limitált veszélyeztetési szándék.Ha az elkövetőnek a veszélyhelyzet okozásán túlmenő káros eredményre is kiterjed a szándéka,úgy a ténylegesen létrejött eredményhez képest kell a cselekményét minősíteni,mert ilyen esetben már nem "veszélyeztető",hanem materiálisan "sértő" bűncselekmény valósul meg.Érdekes módon a szándékos veszélyeztetés elkövetőjét segítségnyújtási kötelezettség isterheli,mert az eredmény tekintetáben csak gondatlansága állhat fenn.Az én jogérzékem is sérti ez a kiterjesztő értelmezés,de ez a törvény és ez a bírói gyakorlat vélhetően a nagyfokú társadalomra veszélyesség miatt.
A zugügyvéd különös történetet kapott egy vicces kollégától. A cikázva menekülő lángoló korcs sajátos jogértelmezéssel akár közveszélyt is okozhat: Amikor ügyvédjelöltködtem, a főnököm rámsózott egy ügyet. Egy szerencsétlen öregasszony libáira rendszeresen…..