Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boba

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme a levél, ami feldobta a szombatomat. Méghozzá azért, mert rengeteg gondolat a Zsoca leveléből, már az én fejemben is megfordult, de ha a tótágast állok, akkor se tudnám így összeszedni. Tehát ez az irritatív, sunyifejű Zázrivecz Gábor (mivel ez az igazi neve, ezen a néven…..
Boba 2010.03.10 22:10:21
Szerinted mese habbal, szerintem meg nem. Én a Jobbikra fogok szavazni, tiszta lelkiismerettel, és nekem nem lesz bűntudatom, ha majd a - sajnos - eljövő, többciklusos Fidesz regnáláskor jön a nagy ledöbbenés - ez ugyanaz a brigád, csak a mez színe más. Ezt csak az nem látja, aki nem gondolkodik.
De minek gondolkodni, itt van Bayer Zsolti, megteszi mindenki helyett, nemde? :)
kíváncsi voltam, mi a reakció eme minimális időráfordítással elérhető önéletrajz-részletre. Vicces válaszok... de az még viccesebb lesz, mikor néhány éven belül egy kattintással törlöd az egész blogodat, kedves szerző, mert te is, és mindenki más is rá fog jönni, mi történik itt. 2006-ban ott voltam az utcán, a Fidesz nagygyűlésén, még blogbejegyzést is írtam róla...lelkeset, fényképekkel ellátva, a beszédekből egészen hosszú részleteket idézve... ma már az sem kering a világhálón. Még a skin is ugyanez volt, amit te most használsz. Csak az ember, az változott meg mögötte, nagyon. Apám látta Orbánt egy tüntetésről hazahurcolva, a határátkelőn, őrizetben, úgy, hogy taknya-nyála egybefojt. Több mint 20 éve volt ez. Mit nem adnék én ma azért az Orbán Viktorért. Ő egy kiváló rétor, akiben a szándék valaha jó volt, vagy talán még most is jó, de megvásárolták, talentuma minden darabját egy olyan csoport/eszme tette magáévá, ami minden, csak nem jóakaratú, minden, csak nem MAGYAR. Én emelt fővel hagyom majd el a szavazófülkét. Lehet, hogy a Jobbik sem a jobbik világot hozza el. De nekik adok egy esélyt. Azoknak, akik az elmúlt években ültek, és passzivitásukkal tulajdonképpen hozzájárultak ahhoz, hogy ma itt tartunk - ha az életem múlna rajta, akkor sem adnék. Inkább választom ezeket a számomra tiszta arcokat, tiszta szavakat, akik az elmúlt 2-3 év, tulajdonképpen felnőtté válásom éveinek összes keserűségét, tapasztalatát, tanulságát megfogalmazták nagy nyilvánosság előtt, az ÉN nevemben is. Nincs eszme, ami a Jobbik programjában kereszténységellenes, emberellenes, vagy nemzetellenes lenne. Mégis ők a Fidesz első számú ellensége - ez elgondolkodtató. Az MSZP-nél most hirtelen Orbán, a korábbi Antikrisztus is a demokrácia őrangyala lett - még elgondolkodtatóbb. Összefogást hirdetnek a Jobbik ellen - akitől ezek félnek, az képviseli ezt a népet, ennek a népnek a hangját és a mögötte meghúzódó emésztő haragját. Ez a Jobbik ma. És nem az, aminek Bayer láttatja, látni véli (szerintem egyébként ő is tudja, mi a helyzet valójában, de Vonáéknál nincs annyi pénz, nem éri meg általuk diktált cikkeket írni).
Mindemellett tiszta szívből kívánok neked is, és minden magyar embernek Szebb Jövőt (ezt teljesen őszintén mondom), mert ha mi nem is, az őseink emléke megérdemli, hogy jobb napok virradjanak erre a Hazára...
Így tehát
Adjon az Isten Szebb Jövőt!
Boba 2010.03.11 14:47:59
@zséé1982: no igen, itt kezdődik a baj, amikor az emberek "értőolvasni" sem tudnak már, hála szétbarmolt oktatásunknak, népbutító tévéadóinknak...
A Te kedvedért még egyértelműbben leírva: Én a Fidesz nagygyűlésén vettem részt akkor... A Jobbikét nagyon nem is hallgattam, nem is tudtam róla előre, hogy ők is ott lesznek. De ez a kommentből egyértelmű - szerintem. Én nem bomlasztok, csak elmondtam - véleményem szerint - kulturált hangon azt, amit gondolok. Bomlasztom a jobboldalt? Az ilyen szellemi potenciállal bíró emberek miatt - mint amilyen te is lehetsz szavaid alapján - tartunk ott, ahol tartunk. Ha egy kommentet nem értenek meg az emberek, hogy értenek meg politikai, gazdasági témájú írásokat, hogyan fognak fel politikai beszédeket? Az összefüggések meglátásáról nem is szólnék... Mi lett ebből a népből, a "tudás népéből"? Elkeserítő... (válaszodhoz egyébiránt gratulálok, jól megmondtad nekem, most megyek, és átgondolom az életemet:))
Boba 2010.03.12 17:20:03
@zséé1982: nem olvastad rosszul, én a Jobbikra fogok szavazni. Azóta, mint ahogy írtam is, sok minden megváltozott bennem. A Fideszben csalódtam, és akkor ismertem meg a Jobbik elveit, értékrendjét, amivel teljesen együtt tudtam/tudok érezni. Lehet, hogy ez is csalódás lesz, de olyan parlamenti pártra, aki most bent ül, nem tudok szavazni. Ott mindegyik sáros valamiben, a passzivitás is bűn. Sok százezerért nem csinálni semmit, meg sem próbálkozni semmivel... Titkosítások szigorítását megszavazni...Vagy vegyük azt, hogy Orbán mit nyilatkozik az elszámoltatásról, cigánybűnözőkről... Torkig vagyok azzal, hogy itt azokat hurcolják meg minden lehetséges módon, akik a hátukon viszik ezt az országot. Mindig a dolgozó embert, akitől szép lassan nem csupán a pénzét, de a műveltségét, az egészségét és a biztonságát is elveszik. Honatyáink foglalkoznak mindennel, csak ilyen alapvető dolgokkal nem. Azért szavazok a Jobbikra, mert ott nem csak szép szavakat látok, hanem valami tenni akarást is. Mondom, elképzelhető, hogy a parlamentbe bekerülve közülük is sokan elgyengülnek. De olyanra, aki aktívan vagy csak asszisztálva részt vett az ország tönkretételében, én nem voksolok. Nem érdemelnek esélyt, ott voltak, megpróbálhatták, megbuktak. Ideje az elmúlt 20 év arcaitól végleg búcsút venni, pártállástól függetlenül... Friss emberekre, egészen más hozzáállásra van szükség. Radikálisabbnak kell lenni, mert ekkora bajban nem lehet tologatni tovább a problémákat.
Remélem, kielégítő volt a válaszom. Én nem akarok megtéríteni senkit, csak gondolkodásra bíztatok :)
ÁPDÉTMost elmesélek valamit. Az asszony már régóta szerette volna meglepni az anyukáját valami különleges ajándékkal karácsonyra. Anyósom Zorán rajongó és még életében nem volt Zorán koncerten. Már hónapokkal ezelőtt megvette Párom a jegyeket. Mindent leszerveztünk és…..
Boba 2007.11.14 20:17:17
OFF:Nem terveztem, hogy bármikor is foglalkozni fogok ezzel a bloggal, mivel közeli rokonom jegyvizsgáló, így nem igen tudok azonosulni az itt előforduló gondolatok nagy részével, némelyik elég rosszul is esik, de ez lényegtelen. Nyilván az ide kommentelők nagy részének fogalma sincs arról, milyen az, mikor egy kalauz este hazajön, és már hozzászólni nem lehet, annyira ki van borulva idegileg a sok bunkó paraszt embertől. Nincsen rájuk szebb kifejezés, mert aki egy késésért a kalauzt szidja minősíthetetlen hangon, arra tényleg nincs szó...És ez még a jobbik eset. Apu két éve kalauz, mindig egy laza, jófej ember volt, nem az a nagyképű sznob. Tudom, van ilyen is, de nem tudhatjátok, hogy miért ingerült olykor-olykor. Talán jókedvvel ment be dolgozni, aztán valami jófej nemzetiségi, vagy még jobb fej magyar beszólt neki valami IQ dúsat, és elment a kedve az egésztől. Minek legyen kedves, ha semmibe veszik azért, mert végzi a munkáját? Baromi megalázó munka, elmondanám. Ennél többet viszont erről nem mondanék, mert egyrészt biztos nem érdekel senkit, másrészt úgyis kitalál majd mindenki valami okosságot, hogy biztos elfogult vagyok, az utasok jófejek, apám egy paraj, mert minden kaller az...szóval hagynám is a témát, csak néha jó lenne, ha a dolgok mögé néznének az emberek. Ennyi. ON

A sztrájk. Az iskolások többségét nem zavarja, ezt bizton állíthatom, nálunk általános jókedv van a sztrájk miatt. Ki az aki nem örül annak, hogy fél hat helyett ráér hétkor kelni? Egy hét múlva pedig valószínűleg be sem kell menni. Nincs iskolás aki ennek nem örül. Max az, aki elvetemülten stréber, de ennyire elvetemült stréberek szerintem nincsenek. Na mindegy, egyedi esetek mondjuk biztos vannak, előrehozott érettségi, OKTV, mittomén, de ha igazán fontos valakinek eljutni valahová, valahogy biztosan meg tudja oldani.

Amúgy meg tényleg ennyire hülyék az emberek, hogy nem értik, mire jó ez a sztrájk? Végre vannak, akik nem csendes többséget (=birkát) játszanak, hanem tényleg csinálnak valamit ebben az elkúrt országban. Nekik van rá lehetőségük, hogy érdemben tegyenek, és tesznek is. Ezt más, kultúrált országokban érdekes módon megértik, itt meg, ugye, jelentkezik ismét a széthúzás, mint mindig. Szolidaritás? Cigányokkal szolidarítunk, mert tényleg, annyira el vannak nyomva, meg tele van az ország náci fiatalokkal, Bangóék meg félnek és éheznek meg mittomén... Őket mindenki sajnálja, de ha a szerencsétlen vasutas úgy dönt, hogy ő most ellenáll, és kapja be Fletó, meg a kormányzati negyed, meg a többiztosítós rendszer, meg minden, akkor ő lesz a szar ember...ti normálisak vagytok? Komolyan nem értitek hogy miről szól ez az egész? Siralmas.
Tényleg nem csodálkozom, hogy másodjára is megválasztották Lopcsányékat.
Gratulálok magyarok! Csak előre, egyenesen, a szakadék felé! Igaza volt Berzsenyinek, dolgoznak a férgek, és előbb-utóbb eljön az a bizonyos fuvallat is, ami kidönti az országot, aztán majd nézhetünk, mint a moziban...