Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lillamama

168 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig is csináltam ilyeneket, mármint sütőtökös ételeket, de most a glutén- és tejmentes étrend kapcsán újabb kísérletezésre kényszerültem.csábultam és most megosztom a világgal is ezt a kalandot. Micsoda sztori! Szóval régi kedvencem az amerikai sütőtök pite így néz ki glutén és tejmentesen.…..
Kenyerünk már van, anyukám csinált egyet, egy apró bibi akadt csak. Bene egy falat után azt mondta ilyen undorító kenyeret többet ne adjunk neki... Bonika élvezettel megevett belőle két szeletet. Dani pedig szokásához híven evett belőle, de nála a szalámi a number one. Találtunk viszont abonett…..
Gugli a barátom, beírtam gluténmentes kenyér. Antalvalit adta ki elsőnek, úgyhogy gyorsan legörgettem. Limarára kattintottam, ez nem kritikai megjegyzés volt. Ja de... :) Aztán átnéztem még jó pár receptet, de mivel egyiknek az összetevői között sem találtam olyat, ami pontosan lefedte volna az…..
Doctorhousewife 2. nap 2016.01.19 18:20:49
Ma uzsira, ami belecsúszott a vacsorába végül rizses kását készítettem a fiúknak. Érdekes, hogy mikor kicsik voltak nyomattuk a BLW-t, hogy jól megszeressék az ízeket, a különböző textúrákat, meg hogy fejlődjenek a mindenféle készségeik, mint finommotorika, meg szem-kéz koordináció, na meg minden,…..
Néhány év kihagyás után lehet visszatérek a blogoláshoz... ?? Különböző okok miatt egy új kihívással szembesültem. Áttérünk a tej és gluténmentes étrendre. Igen tudom mostanában (na jó az utóbbi pár évben) mindenki erről blogol, na meg a csapból is ez folyik... Nem baj, akit nem érdekel ne…..
Újból és újból fellángoló vita tárgya, hogy akkor mezítláb, puhatalpú cipőben vagy szupinált cipőben töltse-e a kicsi gyerek a napjait. Most vettem a fáradtságot és utána néztem ennek a témának. Találtam is egy összefoglalót, ami több aspektusból is megvilágítja az…..
Ez csak egy demonstráló videó a kötés megmutatására. Zsömbivel csináltam, mert nekem a leghosszabb 480-as kendőm semmire sem volt elég ebben a dimenzióban. Ha segítségre van szükséged keress fel egy hordozási tanácsadót! Amúgy sokkal jobb ha két külön kendőt használsz.…..
A babahordozás kifejezetten nyugtatóan hat a sírós csecsemőre. A hordozás egy jól szabályozott élettani hatást vált ki, melynek része, hogy csökken a pulzusszám. Amerikai kutatók állatkísérletek során vizsgálták, hogy pontosan milyen idegrendszeri folyamatok állnak ennek a…..
2008-ban fedeztek fel kaliforniai kutatók egy olyan ellenanyagot, ami különösen gyakran volt jelen olyan anyákban, akiknek autista gyermeke született. Az ellenanyag egy olyan molekula, melyet a szervezet immunrendszere a saját sejtjei, bizonyos molekulái ellen termel. Ez az immunválasz…..
Mikor gyerek voltam nagymamám készítette ezt az ételt nyaranta, lehet szarvasi különlegesség, mert ő ott születet és élt egész életében. Most megpróbáltam az emlékeim alapján elkészíteni a töltött karalábét a la szarvasi mama és megbolondítottam egy kis keleti hatású…..
Egy minőségi keresztsávoly szövéses hordozókendő anyaga rendkívül erős, tiszta pamut az alapanyaga, és olyan festékkel színezték, ami nem tartalmaz mérgeket, tehát abszolút bőrbarát, bababarát anyagok. Függőágyként egy felnőtt súlyát is elbírja. Két kisgyerek…..
Múltkor valaki kérdezte, hogyan oldja meg, ha a kendőben vagy olyan hordozóban, amelyiknek nincs kapucnija, fejtartója az alvás közben ne billenjen félre vagy hátra a baba feje. A kendőben eleve olyan pozícióban van a baba, hogy a tartása miatt a fej a hordozó hátára simul, de itt is…..
Doctorhousewife Tó party ramazuri 2013.07.08 20:49:17
Vasárnap kimentünk a veresegyházi tavi strandra. A kánikula ellenére elviselhető volt a tömeg és a tó kiváló volt fürdésre. A víz kellemes volt, a part tiszta, nem volt sem hínáros, sem algás, sem büdös, sem iszapos. A szélén még Dani is nagy bátran nyomta a kis…..
A női eredetű meddőség egyik gyakori oka, az anovuláció, ilyen esetekben a petefészkek nem termelnek érett petesejteket, emiatt nem következik be ovuláció, nincs petesejt, nincs, ami megtermékenyülhetne. A peteérés folyamatának és az ezt szabályozó mechanizmusoknak a vizsgálata…..
A képen figyeld meg a fenék és a térd helyzetét: ez az az ortopédiailag is helyes pozíció ami az egészséges csípőfejlődéshez szükséges. Ennek egy eleme, hogy a térd körülbelül a baba köldökmagasságáig van felhúzva. Ami még érdekes, hogy ennek a mei tainak nincs kapucnija,…..
A szoptatott csecsemők nyelvi képességei 2 éves korban jobbak a soha nem szoptatott csecsemőkhöz képest. Minél tovább tart a szoptatás annál látványosabb ez a különbség derül ki francia kutatók eredményeiből, melyeket a Pediatrics folyóirat legfrissebb, júliusi számában…..
Idei nyaralásunkat a Fertő-tó mellett töltjük. Már jártunk itt egyszer egy pár éve és ugyannarra a szállásra is tértünk vissza, mint ahol akkor voltunk és még most is hasonlóan gondolom, hogy méltatlanul elhanyagolt szeglete ez az országnak. Védett madárrezervátum, kiváló…..
Felröppent a hír, hogy egy rákellenes csodaszert akarnak előlünk eltitkolni a profithajhász gyógyszercégek. A hír alapját egy amerikai író, Edward Griffin "World Without Cancer" című kötete szolgáltatta, melyben a szerző az ígéretek szerint leleplezi a titkot a B17…..
Kertészkaland Gyomok a kertben 2013.05.27 20:15:28
Minden kertben igen zavaró tényező a gyomosodás, bár jelző értékük van a gyomoknak, jelzik a kert talajának állapotát. A csalánfélék például nitrogéndús talajt jeleznek, a szarkabáb meszes termékeny talajon érzi jól magát. A disznóparéj, apró szulák, tyúkhúr…..
Lillamama 2013.05.31 11:22:08
@kissk:
Én most úgy csináltam veteményeskertet, hogy egy korábban nagyon gyomos területet műveltem meg. Felrotáltuk és utána palántáltam bele mindent, a köztes területeket pedig jó vastagon beszórtuk fűnyesedékkel (kvázi ez a mulcs). Ott ahol van ez a fűréteg nem, vagy csak nagyon gyéren nőtt ki alatta a gyom, ahol nem tudtam lefedni ezzel (magról vetett saláta és a palánták közvetlen közele)ott pedig tépkedem a gyomot, de ez már közel sem akkora munka, mintha mindenhol kéne és amit kitépek gyökérrel felfele dobom rá a fűre (a mi mulcsunkra). Semmilyen gyomirtót nem használtunk, talán jövőre már nem is fog ennyi gyom nőni, hiszen magot már nem hoz, ami most kel ki, mert kiszedem.
Doctorhousewife Csiga invázió 2013.05.28 11:58:37
Gyerekeink kedvenc elfoglaltsága az utóbbi hetekben a csigagyűjtés. Benedek olyan lelkesen űzi, hogy aki a közelébe kerül azt öt percen belül ráveszi, hogy csigát gyűjtsön vele. Boni a leglelkesebb követő, de sem a szomszéd gyerekek, sem a nagyszülők nem tudtak nemet mondani. Én…..
Doctorhousewife Árulkodó fogak 2013.05.27 12:10:23
Amerikai kutatók kimutatták, hogy a neandervölgyi csecsemő hét hónapos koráig kizárólag anyatejet fogyasztott, majd ezt követően kapott egyéb táplálékot is. A kis ősembert a fogai árulták el, mert a fog különböző rétegeiben a bárium-kalcium arányából következtetni lehet…..
Régi tervem volt egy közösségi kert létrehozása. Sajnos közösséget nem találtam hozzá, de a lehetőségekhez mérten sikerült kiviteleznem a dolgot :) Birtokba vettem egy kis darabot a közterületből és megműveltem. Korábban egy gazos, parlagfüves komposztdomb volt itt, azt is mi…..
A meredek, Szent Gellért utcai lejtő tövében megint ellopták az esővíz átvezető öntöttvas rácsait. Rossz rágondolni is, hogy mi történhet, ha egy iskolába igyekvő gyerek vagy más kerékpáros, motoros ebbe nagy sebességgel belegurul. Autós talán megússza egy…..
Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a TeSzedd! országtisztító-akció. Bízunk benne, hogy az eddig megtisztított területek jó állapotban maradtak, így keressünk újabb területeket, ahol rendet varázsolhatunk. Én tavaly akartam jelentkezni szedni, mert a közeli kis…..
Az életben vannak tények, vannak dolgok amikkel nem lehet, de legalábbis nem érdemes vitatkozni. Szállóigévé válnak és több száz év múlva is emlékeznek rá az emberek. Nemzetközi konzorciumok próbálják megcáfolni sikertelenül. Bekerül a biológia könyvekbe a DNS spirál…..