Regisztráció Blogot indítok
Adatok
josibaba

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jezsuita bloggerek Életem titka 2010.08.21 17:34:00
A napokban kaptam ezt a kommentet, gondoltam őszintén válaszolok rá: „Kedves Apó! Szeretném személyesen tőled megkérdezni, hogy hogyan lehet egy ilyen életet nem csak élni, hanem megélni is, és így továbbadni, ahogy Te is teszed. Bámulatos. Néhány ilyen "pedagógiai…..
josibaba 2010.08.24 16:20:16
@Kajla: Kedves Kajla!
„Ügyelj kívánságaidra, mert teljesülhetnek!”
Íme: Apó egyik régi tanítványaként jelentkezem, ezúton is megköszönve neki, újra és újra azt, hogy úgy vezet előre, hogy közben teljesen meghagyja a szabadságomat, elfogadja, ha más a véleményem, az érzéseim, a tempóm, az adottságaim, az önfegyelmem. Kérdésekkel tanít, a válaszokat magamnak kell "megszenvedni". A vele való találkozás fénypontja mindig a párbeszéd, ami semmiben sem hasonlít egy hagyományos iskolai tanórára, vagy prédikációra, hanem meghitt beszélgetésre, ahol az egyik fél nem vitásan vezeti, kíséri a másikat, de soha sem erővel, elvárásokkal vagy tekintéllyel, hanem a tapasztalatainak a megosztásával, együttérzéssel, szeretetből fakadó kihívásokkal, és sok sok kérdezéssel, ami talán az ő védjegye is lehetne. Gyakorló szülőként ezt csodálom benne leginkább: úgy nevelni, átadni valami fontosat, hogy közben mindvégig tiszteletben tartod a másik szabadságát, egyéniségét, személyiségét, soha nem le- vagy meggyőzni szeretne, hanem hozzásegíteni valamihez, ami NEKEM fontos: ez az ő igazi művészete, ezért gondolom Róla, hogy ő a Teremtő Isten csendes, hűséges, emberfaragó munkatársa.
Jezsuita bloggerek Megbocsátás 2009.11.21 11:05:00
-  Apó, te gyakran beszéltél a megbocsátásról. Miért olyan fontos az? - Mert ha nem tudsz magadnak, vagy másnak megbocsátani, akkor megkeseredik az életed. És belegondoltál, hogy még a Miatyánkot sem tudod őszintén elmondani! - Nekem néha nagyon nehéz megbocsátani magamnak…..
josibaba 2009.11.22 14:12:51