Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cs.barcsay

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Váratlan fordulattal folytatódik a paranormális jelenségeket tömörítő Zugló-gate. A tegnapi abszurd óvodalátogatási interjúnál még sokkal súlyosabb helyzetet vázol az alábbi történet. Naiv ügyfél 52 év után azzal szembesült, hogy nem ér a neve, az okmányirodában nem…..
cs.barcsay 2012.07.07 07:53:32
Az a helyzet, hogy nem a kivonat, hanem az anyakönyv az irányadó. A kivonatot lehet, hogy rosszul töltötték ki. (Pl. a régi mechanikus írógépeken nem volt ékezetes í betű.) Ha az anyakönyvben is tévesen szerepel a családi név, akkor a szülő születési anyakönyvi bejegyzése az irányadó, vagy viszel róla kivonatot, vagy az anyakönyvvezető egyezteti. Ezt vissza lehet vezetni távolabbi felmenőkre is, de az a tapasztalat, hogy egyre rosszabb lesz a helyzet, és egyre több embert érintene a változtatás. A posztolónak az a leggyorsabb megoldás, hogy kéri a BM névváltoztatást, és illetékmentességet kér arra való hivatkozással, hogy anno az anyakönyvvezető írta el az apja nevét, és hogy az elmúlt 50 évben is ezt viselte. Szerintem el fogják fogadni, és gyorsan kiadják az engedélyt.
Egyébként volt brüsszeli per is név ügyben, amikor a férj halálesetekor derült ki, hogy két utóneve volt szegénynek, de csak az egyiket használta (nagyon sokan járnak így), és sajnos az özvegy nevét meg kellett változtatni X Yné-ről X Y Zné-re. A hölgy Brüsszelig vitte az ügyet. (Igaza volt, én az állam helyében hamarabb kapcsoltam volna.) Most már az ilyen esetekben egy egyszerű kérelemmel marad a régi X Yné.
Egyébként az okmányirodákban is látnak ám sokféle rafinált embert az ügyintézők, és vannak cifra esetek.
Azért kell lenni egy hiteles bázisnak, ami az anyakönyv, és senki sem gondolhatja, hogy szándékosan vannak bennük elírások. Persze ha valami hibás, azt ki kell javítani.
Remélem segítettem.