Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fomi

7 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
Fomi 2017.05.15 18:41:38
@kacsa.: Nem tudom, hogy ki vagy, egyik ismerősöm sem jut eszembe, akinek ez vagy ehhez hasonló lenne a felhasználóneve. Különben lehet, hogy te is összekeversz engem valakivel.
Fomi 2017.05.15 07:55:06
Kedves Ivett,
teljesen megértelek. Nekem az a szerencsém volt, hogy kisgyerekkoromban éltem egy szintén mediterrán országban. Ott a suliban a következőket tapasztaltam a 10 év alatti gyerekektől meg a tanároktól: "De jó, hogy ezt tudod!" "Jó jegyet kaptál? De jó!" "Mesélj Magyarországról!" "Segíthetek?"
Hazajöttem, hogy befejezzem az általánost és gimit, egyetemet itt végezzek. Eredmény: depresszió, pszichológus, a többiek kiutáltak az osztályból, pedig én egy szóval se dicsekedtem (sose voltam olyan), csak annyit mondtam, hogy másik országban jártam eddig iskolába - tényként. Reakciók: "Szerintem te nem is jártál oda iskolába, mert akkor (rém hihető okfejtés ide, olyan hangsúllyal, hogy "le vagy leplezve úgyis")" "Nem érdekel! Fogd be!" "Csak azért kaptál jó jegyet, mert nyalizol a tanárnak!" "Hülye nyomorék állat!" A második suliból nem utáltak ki, csak felvágósnak néztek, kivéve a 2-3 embert, aki meg is akart ismerni, nem csak leírni, mert a beképzelt idióta a külfölddel dicsekszik. Egyetem után, továbbképzésre visszamenekültem. Ezen kívül volt szerencsém Skandináviában is járni, ahol szintén a tanár a legmegbecsültebb szakma, lehet, hogy ott zárkózottabbak az emberek, de nem egyenesen ellenségesek. Ha meg akarod tanulni a nyelvüket, akkor meg gyorsabban megnyílnak. Itthon? Kb. 3 jó tanárom volt. Több kapcsolatom is a politika miatt ment tönkre. Nem akarom elveszíteni az itt szerzett vidám, pozitív életszemléletemet. Remélem, még nincsen késő. Persze, nehéz, a legjobb barátaim Magyarországon vannak - akik megértenek, érdeklődnek, és optimistán látják a világot. Valószínűleg ezért barátkoztam nehezen ott, és könnyebben itt, mert sajnos ők vannak kevesebben.
Kedden (június 19-én) néhányan IDÉsek tettünk egy kis kiruccanást a csókakői Horthy-szoborhoz. A kaland izgalmasabb lett, mint vártuk, a visszhangja is nagyobb, és náci weboldalak a szokottnál is több hülyeséget hordtak össze az eseményekről. Hát úgy döntöttem, leírom…..
Koppány mondja Sajtóközlemény 2012.04.01 18:39:00
Az Ifjú Demokraták örömmel fogadta Orbán Viktor és Schmitt Pál közös lemondó nyilatkozatát. Ma délután Orbán Viktor és Schmitt Pál közösen tartottak sajtótájékoztatót Schmitt Pál bevallotta, hogy szinte teljes egészében másolta kisdoktoriját és bocsánatot kért…..
Koppány mondja Pénisz 2012.03.21 23:19:00
Olvasom, hogy új országgyűlési törvényt fogadtak el kétharmados honatyáink. Ez az új törvény több szempontból is a kicsinyesség csimborasszója. Kezdve azzal a résszel, ami miatt lex DK néven emlegetik, hiszen egyértelműen azért írták , hogy a Demokratikus Koalíció ne…..
Koppány mondja Tanmese 2012.03.03 19:06:00
Gondolom, sokaknak ismerős A 9Gag nevű internetes oldal. Egy olyan oldal, ahol a felhasználók frappáns képeket töltenek fel, amikre a többi felhasználó szavaz és az alapján kerülnek ki bizonyos képek a "Hot page"-re. Ma már több, mint kétmillió ember lájkolja. Néha a…..
Koppány mondja Belevaló 2012.02.03 00:56:00
Február elseje a Köztársaság ünnepe. Január elsejétől már csak emléknapként lehet rá tekinteni, Vityusék először a jelentését üresítették ki, majd kvázi meg is szüntették, amikor hazánk nevét Magyar Köztársaságról Magyarországra változtatták.Persze, benne van abban az…..
Fomi 2012.02.03 13:25:27
Heim Péter közgazdász azzal próbálja mentegetni Orbán Viktort, hogy ő nem ért a közgazdaságtanhoz, nem is dolga, hanem a tanácsadói azok, akik becsapják közgazdasági kérdésekben és ezért áll most olyan pocsékul a magyar gazdaság, mint ahogy áll. Pár hónapja egyik…..
Megold(hat)atlan rejtély Gyerek 2011.01.31 15:22:00
Korábban barátnőm, Zizzi, mikor dolgozni kezdett a könyvtárban, írta, milyen felnőttnek érzi magát hozzám vagy akár Griffyhez képest, mivel dolgozik, mi meg tanulunk.Most, a blogját olvasva, én érzem magam gyereknek, és elhagyatottnak. Idén fejezem be az egyetem egyik szakját, de…..
Fomi 2011.02.01 12:53:26
@MagyarZizzi: Nem vagyok féltékeny se rád, se Griffy-re, hiszen megbeszéltük (mámrint én és te), hogy találkozunk, nem? Griffyvel is beszéltem, vele is szervezkedünk. Egyszerűen csak gyereknek érzem magam, pont.
Megold(hat)atlan rejtély Öröm 2010.09.25 17:30:00
Mit mondhat ilyenkor az ember? Számomra idáig - és ez volt az ötödik AnimeConom! - az volt AnimeConon a siker, ha találtam egy kütyüt, ami tetszett, meg láttam pár jó AMV-t és cosplayest. AMV-versenyen most indultam másodszor, WMM-el nem tápláltam vérmes reményeket (mindenki…..
Nos, kedves gyerekek... a mai leckénk a barátságról fog szólni. Ki tudja, mit jelent ez?...Természetesen nem ilyen jellegű leckével kívánok szolgálni. Még csak nem is leckével, sokkal inkább néhány értékes tapasztalattal, amivel eddigi életem során gazdagabb lettem.Akárki légy…..
Ránézek az órára, a monitorom jobb alsó sarkánál levő kijelzőre. Az idő stimmel.Hosszú idő után új blogba kezdek, új bejegyzéssel bővítem a net felületét, ismét megmutatom magamat. De ki vagyok én? Bika, Halak ASC-vel és Ikrek Hold-jeggyel. Legalább is, azt hiszem.Magas…..
Megold(hat)atlan rejtély Zzzzz... 2010.08.07 19:44:16
 Na ezt csinálom én nyáron. Igen, alszom, mert év közbe nincsen rá sok időm. Sajnos ezt elsősorban nappal teszem, ami pedig nem túl szerencsés, de hát Istenem, ez van. Vashiány és örökös álmosság. De én, mint feltűnően tehetséges, csodálatos író megoldhatatlan rejtély,…..
 <- ez aztán a sablon cím! Na, a "rejtély" mehet el, tudjátok, miről fogok írni.Meg lehet halni ebben a melegben. Idebent 30 fok van, hogy kint, a napon mi lehet, azt el se merem képzelni. Már értem, hogy a legjobb barátnőmmel miért volt olyan körülményes…..
Hogy mi lesz belőlem, "ha nagy leszek"? Hát nem egyértelmű, hogy sorozatgyilkos?! Mármint, mondják ezt azok, akik látják, hogy foggal-körömmel ragaszkodom ahhoz, hogy egyetlen epizódot se hagyjak ki a Helyszínelők bármelyik sorozatából. Kedvenceim a New York-iak, de a…..
(Igen, álmatlanságban szenvedek. Később még szóba kerül, nem csak úgy írtam a címbe.)Ja, hogy miért írtam a "Zöld Füzet" szókapcsolatot nagybetűvel? Na mindjárt kiderül (nem, nem a német helyesírási szabályok miatt)!A zöld füzet = egy sima, zöld füzet. Magyar…..
Fomi 2010.07.09 14:25:32
@MagyarZizzi: Nem testesíted meg, de Martina azért kissé normálisabb Sofiánál, nem?
Gondolkodhattok, miért ez a blogom címe? Megoldatlan rejtély? Devon? Az meg kicsoda, micsoda?Nos, a Megold(hat)atlan Rejtély én magam vagyok. És ezt a giccses nevet nem én találtam ki, hogy titeket, olvasókat zavarba ejtselek, hanem már többen is mondták rám, hogy ha két különböző…..