Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sován

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Marekblog Az olimpia ellenzőinek 2016.10.15 22:38:33
Az a helyzet, hogy ebben az országban sokan nem szeretik a sportot. Nézni sem, nemhogy művelni. Még többen vannak, akik szerint pénzt kizárólag közjóléti intézkedésekre lehet fordítani. Olyanra, hogy kultúra vagy sport, minek költsünk? Realizál ez GDP-t? Hoz valamit a konyhára? Át lehet konvertálni…..
sován 2016.10.17 09:53:44
Kedves Posztíró! A posztjának egyetlen állításával sem értek egyet és fel is dühített. Használom az Ön analógiáját, az embert, aki valaha jobb időket élt, most mások és a saját hibájából mozgássérült, de nagy vágyai vannak.
Az Ön leírásában ez az ember pénzt, erőforrást nem kímélve egy gigászi, a saját és a környezete erőforrásait (anyagi, pszichikai) nem kímélve lát neki az énképe helyreállításához. Az énkép azonban torz, számos ponton tele van kognitív torzításokkal, félreismerésekkel, hiedelmekkel. Érzékeli a valóságot, de annak csak egy szeletét és arra épít fel egy gigászi vállalkozást, amitől megfeszülve sikert remél. Sajnos ez az ember egy tökéletes kórképe a mai Magyarországnak. Én szívesebben küldeném ezt az embert terápiába. Békéljen meg, hogy ő már sosem lesz kétlábú. Felejtse el a felesleges versengést és kezdjen lassú építkezésbe. Rendezze be az életét féllábúságra, gondoskodjon a családjáról, neveljen gyereket, sokat, jól, legyenek egészségesek, tanítsa meg őket kudarctűrésre, együttműködésre, elfogadásra. Ápoljon és alakítson kapcsolatokat a szomszédokkal. Nőjön fel. A valóban fontos dolgokra koncentráljon! Egyszerűen a valós élet tapasztalataira gondolva semmi nem szól az első változat mellett. Óriási kockázat, erőfeszítés, egy kis hiba is hatalmas bukást jelent, számtalan körülmény pozitív együttállása kell a sikerhez (mint tudjuk ez a sok fránya ha....) A lassú, átgondolt, együttműködésre az erőforrások feltérképezésére alapuló építkezés biztonságos, hosszabb de élvezetesebb, összességében minőségibb létet ad ki, mint a szabadságharcos narratíva. Pusztán azért, mert ha sikerülne is a nagy vállalkozás (olimpia) az énkép ugyanolyan sérült, torz. Az odavezető út keserves, konfliktusokkal terhes, harcos, kicsit belehal mindenki a nagy családban. Ön melyikre fogadna, ha a közvetlen rokona lenne ennek az embernek és az Ön és a saját családja életét is meghatározza a döntése?
Ez csak a pszichés vonulat. Gazdasági szempontból az érvelés hasonlóan gyenge lábakon, téves alapfeltevéseken áll. Javaslom átgondolásra lehetőleg a forradalmi, nemzeti érzülettől mentes, higgadt környezetben.
El kell tudnunk választani egymástól a válogatottnak való szurkolást és a stadionépítési őrületet. Nem hagyhatjuk, hogy Orbán a focit is lenyúlja, ahogy tette azt a kokárdával vagy a Moszkva térrel meg a Várkert Bazárral...
Tegnap este láttam a magyar kézilabdás lányok átszellemült arcát. A válogatott mérkőzés előtt hallgatták a Himnuszt. Némelyik a mellére tette a kezét, hogy tisztelegjen az Isten áldásával küszködő népnek, némelyik pedig énekelte is Kölcsey Ferenc veretes szövegét.…..
sován 2014.12.13 11:14:31
Szerintem nagyon jó a felvetés. Más oldalról közelítek. Az egyes embernél meghatározóak a parancsok - engedélyek, amivel kialakítja a saját életében a stratégiáit amivel érvényesül, és az attitűdjét, hogy milyen a világ (rossz/jó/élhető). Szerintem ugyanilyen meghatározó a himnusz a nemzet, mint közösség számára. Mik a himnuszban jelen lévő parancsok?
1. bűnösök vagyunk, bűnhődnünk kell.
2. Isten büntet (nekünk nincs közünk ahhoz, ami velünk történt)- nem vagyunk felelősek
3. Alul vér, felül láng - nincs kiút
4. Valaki (Isten) szánjon már meg minket, a Balsors hagyja már abba a cibálást

Ha ezt végig olvasom, nem épp egy jó induló alap. Ki-ki a saját életében remélhetőleg jobb indulókészletet kap. Viszont ezt hallgatjuk mindig, mindenütt. Beég, és lássuk be, eddig nem segített senki a vágyott nagy nemzetté válásunkban. Megkockáztatom, hogy az állandó ide-oda pártolás (XX. sz.-i tört. és jelenkori magyar valóság) annak a megjelenése, hogy valaki segítsen már (Isten, németek, oroszok, amerika, EU). Kiemelem: vannak olyan ismerősei mindenkinek, aki tehetséges, okos, szorgalmas, remek ember, csak nem jön össze neki sose. Nem tudom mi a baj, de nem megy neki. Kívülről azért látszik, hogy mikor hoz nem adekvát döntést, mikor adja fel idejekorán, stb, de azt nem lehet mondani, hogy lusta, tehetségtelen. A lényeg az, hogy tudattalanul, de Ő választja ezt. Én ilyennek érzem magunkat magyarokat. Gondolok a rólunk élő sztereotípiákra: sírva vígadunk, forgóajtós hasonlat, született várvédők vagyunk (copyrigh Miniszterelnök) stb. Valahogy mégsem jön össze és ennek mi vagyunk az okai.
Aki dolgozik csoportokkkal, csapatokkal (vagy aki csak figyeli ezt) tudja, hogy milyen fontos a közösség magáról kialakított képe a saját eredményessége szempontjából. Szerintem ezt a képet a magyyar közösség számára a Himnusz nem erősíti, nem jól használható parancsokat éget be.
Röviden: gyönyörű és borzongató a Himnuszunk, csak nem hasznos. Nem rossz, de a célt nem szolgálja, hogy mi itt hatékonyak, együttműködők sikeresek legyünk.
Nemrég magánüzenetben keresett meg egy doctorwho nevű olvasó, és váltottunk pár levelet. Az őt érintő témával, a női partner iránti vágy megszűnésével foglalkoztunk már egy fikciós vendégposzt erejéig, de ez a történet mindenképpen figyelmet érdemel, nem csak azért, mert…..
sován 2013.07.30 09:57:41
Sziaszok! Véletlenül ide tévedtem, és megragadt egy pár gondolat bennem a pasas gondjaival kapcsolatban. Korábban én is kb. hasonló módon csaptam be magam. Ma már másképp látom. Szerintem a eleje és a vége a lényeges, a közepe a bizonyítvány magyarázata. Fontosnak gondolom: egy kapcsolatért ketten felelnek, ezek előtt azonban mindenki magáért, és mivel itt a pasi perspektíváját látom, arról írok.
Érdekes, hogy mennyi felmentést gyárt a pasi magának, hogy miért alázza meg a nőt. 1. felmentés: Kényelmes, igyekszik is a nő, fehérneműk stb. Aztán próbaképpen csak félremegy a pasas és megállapítja nem vele van baj.
2. felmentés: A csajnak nincs érzéke az erotikához. Nem keres rendesen és nem áll meg a lábán, még ártana magának.
3. felmentés: A posztoló maga a szemét, és magányos farkas.
Az összes szerintem szimpla gyávaság. Bizonyíték: " többször is beszéltem vele, nagyon nagyon tapintatosan, de mikor megéreztem, hogy magára veszi, gyorsan kihátráltam és viccesre vettem a dolgot, mert tudtam, ha erőltetem, akkor elsírja magát...". Saját magáért nem vállal felelősséget. Iszonyúan szereti magát a pasas, gyáva és önző valójában és nagyon jó szenvedni abban a szarban amit maga alá lapátol, közben úgy tenni, hogy mindez a nő érdekében történik. A helyzet az, hogy pont érzelmileg, lelkileg kellene felnőni ahhoz, hogy rendet tehessen - ha akar. Találja ki mit akar, aztán leülteti a nőt és elmondja azt amit fontosnak gondol. Hát persze, hogy sírni fog, meg szar lesz neki, viszont dönthet, hogy megéri -e neki. Az egészben sehol nincs a nő. A pasi így dönt, úgy dönt, ezt kér, azt kér (minőségibb szex, szexi öltözet, edzzen a csaj, stb) Tkp. a nő nem fontos csak a pasi, nehogy maga előtt rossz színben tűnjön fel. (ő nem olyan aki ott hagyja a nőt aki - a feltételezése szerint - nem tud megélni önállóan) A rossz hír, hogy meg tud. Az is rossz hír, hogy így sosem lesz a pasinak működő párkapcsolata, mert pont, hogy érzelmileg, lelkileg nem nő fel. A jó hír viszont, hogy bármikor felnőhet, vállalhatja a felelősséget magáért, leszámolhat a hülye illúzióival magáról és csajról (úgy általában a kapcsolatokról) és rendbehozhatja a dolgait. Akár úgy is, hogy véget vet a kapcsolatnak és hagy esélyt a csajnak is. Ehhez szükségeltetik némi önismeret, empátia, és bátorság. Ne hazudjon magának és utána másiknak sem. Amit itt leírt annak köze sincs a realitáshoz, az egy kisfiú panaszkodása, hogy jaj ő maga milyen szemét, ugyanakkor mekkora szent. WTF? Először magát becsülje valamire, hogy tudjon becsülni másokat és tudjon igazi kapcsolatokat építeni. Ez nem könnyű és rövid, de legalább nehéz és hosszú :-)
Szép napokat!
„Összejött egy régi barátnőjével, aki zömében külföldön él és ki fog menni hozzá. Az új lány Bécsben dolgozik. Nem értem ezt a kapcsolatot. Ha ez neki így jó” - a mai sztori szerint igaz a mondás, miszerint a távollét a kis tüzeket kioltja, a nagy tüzeket…..
sován 2011.01.28 11:09:45
"Régóta minden zökkenő nélkül élünk, szeretjük egymást és idillinek mondható a kapcsolatunk. Hiba volt visszafogadni? Mert ha egyszer megtette, vajon még egyszer megtenné? Vagy tanult belőle és rájött, mi az, ami igazán számít?"

Nos, szerintem ez számít. Ezekre van értelme válaszolni. Egy kapcsolat két emberen múlik. Az ami történt 50 %-ban a postíró hibája. Ha olyanokat ír, hogy "idilli, meg szeretjük egymást" az nem sok jót jelent, előbb -utóbb belefutnak ugyanazokba a problémákba. Ha nem változtattak az egymás iránti és a kapcsolattal szembeni őszinteségen, akkor
jó eséllyel megint lesz gubanc. Ez nem feltétlenül az újra megcsalást eredményezi.
Nem volt hiba visszafogadni. Nincs olyan, hogy hiba. Jelen helyzet van, úgy érezte, hogy jó visszafogadni, hát akkor jó és csinálja. Azt, hogy mit tanult és mit nem a pasi, nem lehet megmondani. Két önbizalomhiányos ember nem eredményez egy működő kapcsolatot. Kíváncsi vagyok a postíró min változtatott, mert erről nem szól a fáma. Innen lenne érdekes. A jelen helyzet tehát az, hogy a kapcsolat ok. Mit számít, hogy itt bárki mi okosat ír arról, hogy hiba volt-e visszafogadni? (önbizalomhiány)
Összességében a post őszinte. Egy út elejét mutatja. Meg azt, hogy létezik a postíró fejében egy ideális kapcsolat elnevezésű képződmény aminek a pasi most jelen pillanatban megfelel.
Kedves postoló azt hiszem itt kellene a válaszokat kapirgálni. Mert ilyen nincs. Sok sikert kívánok a továbbiakhoz!
sován 2011.01.28 11:33:56
@Kham:
"Felénk a "kizokogtam a vállán" úgy megy, hogy megiszunk pár unikumot sörrel, valamikor menetközben ilyen bölcsességekket mondunk, hogy "mindennőkurva" meg "utánam úgyis csak roncs lesz az élete és törpék fogják dugni" meg ilyesmiket, aztán hazafelé IronMaiden-t éneklünk. Könnycsepp nincs, az cikibb, mint bevallani a gyerekkori C.C. Catch rajongást."

Ez nagggyon tuti! :-))))))) Little társadalomkritika!
Én Sandrát és Samantha Foxot és Sabrinát favorizáltam! ;)
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
sován 2010.09.01 14:17:44
Makszimálisan egyetértek az előttem szólóval! Nekem két kis pöcösöm van akik közül még csak az egyik fertőzhető-a koránál fogva. De gáz, hogy bárhova visszük, ne nyúlj hozzá! Ezt egy gyereknek beadni, persze, hogy hülyének nézi a felnőtteket.
Annak viszont örülök, hogy nem minden Pesten van, bár nyilván a vállalható múzeumok 90%-a igen. De a világ nem ér véget Pest közigazgatási határainál és ha van érdekes dolog az országban, akkor nektek annyi ide, mint nekünk oda. :-)
Ami kimaradt közel van neked és frankó:
www.legvedelmimuzeum.hu/
Van egy bajszos légvédelmi-őrült nyugger honvéd múzeumgazda, aki imádja a kölköket, beülteti őket mindenféle király ágyúkba, magyaráz és sztem többet tud a honi légvédelemről mint nyolc tábornok együttvéve. És bár itt is ki van téve az, hogy ne mássz rá, meg ne nyúlj hozzá, de ezt nem nézi senki. És van olyan ágyú amit lehet mozgatni, kurblizni! Rendesen fordul! Olyan légiháborút vívtunk a srácommal, hogy csak na. Anyu unta ám piszkosul....
Arcpirító sorok következnek, melyek erősen megdolgozzák majd az érzékenyebb Olvasóink morális tápegységét. Adva van egy ifjú és egy idősebb pár - mindkét oldalon gyerekek. Az ifjú férj otthagyja fiatal feleségét – aki ráadásul szülés utáni depresszióból lábadozik -…..
sován 2009.11.22 16:51:15
@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Ok. Vegyük még egyszer. Értem amit mondasz. Egyet is értek vele. És nem akarom menteni dts-t. De az alapján ahogy írod dts-nek nincs esélye. Így is úgy is szarban marad. Ha marad azért, (áldozat, csak a gyerekeiért teszi), ha megy azért is. Mert jól lehányják ahogy írod és egyedül lesz. Mert etikátlan volt a családjával. Hogy lehet etikus? Arról most ne beszéljünk, hogy mi lett volna ha. (időben dobja be otthon a gondjait és nem kavar be más nővel). Ahogy én néztem nem keni másra a gondjait. Kiutat keres. Azt írod, hogy te már jártál ebben az utcában. Ezért érdekel, te hogy oldottad meg. Hogy jöttél ki belőle jól, rosszul? Otthon maradtál és működik vagy léptél fél év múlva? Ha igen összejött a másik csajjal, beszélsz a gyerekeiddel? Harmadik csaj lett belőle, vagy egyedül maradtál? Hogyan élted meg? Érted miért kérdem? Mert ezek válaszok. Ez már megváltoztathatja dts hozzáállását. Kicsit Csernusosak a kommentjeid amivel semmi baj, de választ nem adsz, ahogy Cs. sem. Így meg a szerencsétlen lúzer dts csak azt érzi, hogy porig alázzák. Amit egyébként megérdemel, de ha már valaki volt ilyen szarban akkor a példa segíthet, hogy hogyan lehet újra Ember. A családja a csaja és önmaga előtt. Na mindegy nem vájkálni akarok, csak érdekel egy ilyen bonyolult szitu megoldása....
sován 2009.11.28 16:59:27
Végig olvastam a véleményeket. A vicc az, hogy Vérnyúlt lehúzzátok mert nyers. Dts te is azzal jössz, hogy őt biztos elhagyták és azért ilyen kegyetlen. Lássunk tisztán. Nem azzal van baj, hogy megcsináltad a bajt. Ill. igen, de emberek vagyunk hibázunk, bár ez már inkább vétek mint hiba. Szóval mindent megértek amit leírsz dts. Én sem gondolom, hogy karóba kell húzni téged. De a történteket nem teheted semmissé. És valóban csak magaddal foglalkozol. Megalázó helyzetben tartod a feleséged és a szeretőd. Egy seggel két "lovon" nem lehet ülni. És azért lássuk be 15 év és két gyerek után a prioritás nem lehet kétséges. Ha most mész a szeretőhöz, kétség sem fér hozzá, hogy a gyerekeid és az elhagyott szerelmed iránti bűntudatod tönkretesz mindent. Vagy ugyanolyan érzelmi csapdába kerülsz mint most vagy, de ott lesz már két elhagyott gyerek, egy feleség és egy szerető, aki az igazi kellene hogy legyen, de a dolog megmérgeződött, nem lehet tehermentes. Csak azt teheted amit Vérnyúl mondott. Először teremts a döntésre alkalmas helyzetet. Magyarán most be kellene fejezned a szeretővel. Ha valóban Ő az igazi, megvár. És a feleségeddel tisztázni a dolgokat, leginkább a saját fejedben. Kérlek ne sértődj meg, nem bántani akarlak, valóban gyerekként viselkedsz. Ezt úgy hívják lázadó gyerek. Lázadsz a helyzeted ellen és semmi más szemszögből nem vagy hajlandó mérlegelni csak a sajátodból. Persze mérlegelsz te, beleéled magad mindenki helyzetébe, de dönteni nem tudsz. Amiért igaza van Vérnyúlnak az pont ez: a kiút. Ülsz ebben a híg fosban míg mindenki rámegy. A feleséged tényleg rámehet. Nem vicc. De most te csak azzal törődsz, hogy nehogy baja legyen. Nem őmiatt félsz, hanem magad miatt, hogy nehogy az is a te lelkeden száradjon, miközben nem csinálsz semmit, csak ülsz a nagy önsajnálatban (meleg szar) és rombolsz mindent. Ki kell tenni a szeretőt, és adj egy fél évet magadnak, hogy átgondold az életed. Ha nem szabadulsz a szeretőtől közben (persze nincs levél, telefon, tali, semmi ne legyen) akkor fogod tudni mit kell tenned. Bárhogy lesz is tudsz mérlegelni. És le tudod zárni, (vagy éppen újrakezdeni) a feleségeddel. Azt értsd meg, hogy amellett amit tettél és amit csinálsz most az önsajnálat és a milyen szar nekem (tényleg szar) nem megoldás. Magadnak csináltad neked is kell kimászni belőle de ezt te is tudod. Sztem ne basztasd Vérnyulat. Mert igaza van. Ő az egyetlen aki kiutat is mondott. Amiért nyilván nem rajongsz, de csak így lehetsz egészséges döntést hozni. Kérdezd meg a pszichológusodat is. Valszeg ő is ezt fogja mondani. Mindenki sajnál, mindenki megért. De te is értsd meg: nem csinálhatod tovább mert nem csak magad, hanem mást is tönkreteszel. És van már elég baj nem?