Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Roby

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
Mr.Roby 2007.06.03 11:04:49
Hi all

Volt némi közöm a híd tervezéséhez, és nem vagyok rá büszke. De nem is azért mert van! Hanem mert ilyen OCSMÁNY!!! Ezt miért nem kérdezi meg senki senkitől, hogy lehet egy ilyen tájba egy ilyen förtelmet belerakni, hogy ott csúfologjon száz évekig, amikor már senki nem emlékszik majd a mai politika kisstílüségére..??

Hogy miért is van a híd? Menjetek végig az M7 új, Balaton melletti szakaszán, ott a válasz. Én nem bírom 160 alatt nyomni neki, húz az út. Valami hülye odafönt olyan új szabályokat talált ki autópályákra, amik ilyen hidakat eredményeznek. Hatalmas látótávolságok, szinte alig észrevehető ívek, emelkedők, és ez már kötelező szabály! Sehol Európában nincs ilyen. De nekünk fussa.

Nem ám csak ez az egyetlen ilyen híd ott, de ez a legnagyobb. Nézzétek csak meg, van ott olyan híd, ami 2x (!!!!) szélesebb mint az út!! Azért, hogy a szélén lévő korlát ne akadályozza az előrelátást kanyarban. Vicc. Ott van, pár km-re Köröshegytől, elférne a hídon egy kisebb útmenti Tesco..

Igaz a hír, a híd azért van itt, mert a környező városok polgármesterei, illyetve a polgármesterek pártjai elérték, hogy ott legyen. Volt itt ingatlanspekuláció, politikai huzavona, minden ami kishazánkban szokás ilyenkor. Arról nem is beszélve, hogy a híd 2x lett megtervezve, dupla pénzért, mert az első tervezés végeztével lett egy fidesz->mszp kormányváltás..

És azt is jól látjátok, a híd alatt víz van. Mocsár. És ugyebár nem nagyon szokás mocsárban építkezni. De nekünk fussa..