Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kissvakond

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hete a kezembe akadt egy cikk az eltűnő gyerekkorról és az elavult gyerekjogról.  Azóta is azon tanakodom, vajon mennyire van igaza a  cikkben szereplő pszichológusnőnek, aki ugyanis azt állítja, hogy a babablogok veszélyforrást jelentenek a gyermekekre, mivel a…..
kissvakond 2009.11.21 10:50:58
@decoati
Egy picúrról készült meztelen kép az bizony intim. Ahogy egy nagyobb geyerekről vagy egy felnőttről készült meztelen kép is intim. Attól, hogy a picúr esetleg még beszélni sem tud, vagy ha tud, akkor sem érti még, hogy mit is jelent az, hogy anyuka blogol, még nem jelenti, hogy hozzájárulna ahhoz, hogy akár hat milliárd ember nézegesse az ő cuki kis popsikáját. Arról nem beszélve, hogy én pl. nem szeretném, ha egy pedofil verné a f*szát az én picúromra... Tudom, hogy sokak számára ez elképzelhetetlen, de a netnek tényleg nem csak előnyei vannak, sajnos ez is benne van a pakliban, ezért érdemes előbb gondolkodni, mielőtt az ember a gyerekeiről képet tesz fel bárhova.

Az egy másik kérdés, és a pszichológusoknak épp elég munkát adott az elmúlt években, hogy az internet NEM EGY NAGY CSALÁD!!! Az_ismerősök_ a facebookon vagy az iwiwen NEM A BARÁTAID!!! Egy embernek van 4-5 jó barátja, akikkel igazán mély, bensőséges a kapcsolata, és van akár több ezer ismerőse is. A legjobb barátnőmnek, akivel több évtizede kapcsolatban vagyok, elmesélhetek egészen intim dolgokat az életemből - vagy a gyermekeim életéből -, de ahogy a főnököm feleségének a húgának a lányának nem kezdem el mutogatni a meztelen képeket a picúrról, vagy nem beszélek neki arról, hogy mikor hisztizik, mikor szokott bilire, mikor és mennyit játszik a kukijával, ugyanúgy nem osztom ezt meg hat milliárd ismeretlennel sem. A net egy fantasztikus találmány, de pszichésen nem nőttünk még fel hozzá. Biztos vagyok abban, hogy már most rengeteg lelki sérülést okozoztak - és még többet fognak - a facebookra, a youtube-ra, a különböző blogokra feltöltött képek, videók, bejegyzések. A saját életével persze mindenki azt csinál, amit szeretne, legfeljebb későn esik le a tantusz. A gyermekeinket viszont nem kéne kiszolgáltatott helyzetbe hozni! Sőt! A nagyobbakkal nagyon fotos lenne megértetni, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a blogjára, a facebookra, vagy máshova felteszi a "hogy rókáztam négykézláb életem első berúgása után" című képet - aminek jó esetben el sem lett volna szabad készülnie...